Connect with us
Redactia Radar de Media

Published

on

Bucureştenii au ales să întâmpine sărbătorile de iarnă alături de MADRIGAL: prestigioasa formaţiune corală va susţine două concerte, pe 9 decembrie, la Ateneul Român, în faţa unei săli arhipline.

Corul Naţional de Cameră MADRIGAL, dirijat de această dată de Voicu Popescu, va prezenta pentru prima dată în concert, integral şi în succesiunea originală, primul disc de colinde româneşti realizat pe vinil în urmă cu 45 de ani, sub bagheta dirijorului- fondator MARIN CONSTANTIN. Colindele MADRIGALULUI, ascultate pe ascuns în vremea comunismului, şi-au câştigat în timp statutul de concerte tradiţionale de Crăciun, fiind susţinute, fără întrerupere, în fiecare an din perioada postdecembristă.

 

În partea a doua a concertului, MADRIGALUL va prezenta publicului, în premieră, lucrarea “Navidad nuestra” de Ariel Ramirez şi “Gloria” din Missa Criolla de acelaşi autor argentinian. Astfel în Ateneul Român vor răsuna bucuriile şi nostalgiile Serii de Crăciun aduse de cântări interpretate în limba spaniolă şi acompaniate de instrumente specifice spaţiului latino-american.

Între cele două părţi ale concertului se va acorda o pauză de 15 minute.

Pentru reprezentaţia de la ora 16.00 accesul în sală se face începând cu ora 15.00. Iar pentru reprezentaţia de la ora 20.00 accesul se face începând cu ora 19.00.

În incinta Ateneului Român, în seara concertului, vor putea fi achiziţionate CD-urile Corului Naţional de Cameră MADRIGAL.

Pentru reprezentaţia de la ora 16.00 mai sunt încă în vânzare bilete la preţul de 150 RON.

Acestea sunt disponibile în toată reţeaua BILETOO. Punctele de vânzare se găsesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor. Cei ce doresc să comande online, o pot face de pe www.Biletoo.ro.  www.blt.ro,  www.bilete.rowww.myticket.ro

 

Concertul Corului Naţional de Cameră MADRIGAL din Bucureşti va fi urmat de un turneu naţional, ce va include următoarele oraşe:

 

11 Decembrie – Braşov – Sala Reduta
12 Decembrie – Ploieşti – Casa de cultură a Sindicatelor
13 Decembrie – Constanţa – Casa de Cultură a Sindicatelor
17 Decembrie – Timişoara – Opera Română
18 Decembrie – Cluj Napoca – Opera Română
21 Decembrie – Piteşti – Casa de cultură a sindicatelor
22 Decembrie – Galaţi – Casa de cultură a sindicatelor
23 Decembrie – Iaşi – Opera Română

Biletele pentru concertele din ţară se găsesc la casele de bilete ale sălilor de spectacol din fiecare oraş.

În fiecare locaţie, în seara concertului, vor putea fi achiziţionate CD-urile Corului Naţional de Cameră MDRIGAL.

Corul Naţional de Cameră MADRIGAL a luat fiinţă în 1963, iar preţ de peste patru decenii activitatea sa a fost sinonimă cu numele dirijorului Marin Constantin, fondatorul corului. În decursul a 47 de ani cu 4100 de concerte susţinute pe cele mai mari scene din ţară şi străinătate, MADRIGALUL a adus aproape de sufletul publicului capodopere aparţinând şcolilor Renaşterii Europene, interpretate în limbile originale, mari comori ale muzicii bizantine şi vechi româneşti, colinde şi lucrări de inspiraţie folclorică, elemente din patrimoniului clasic autohton şi creaţii româneşti contemporane.

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending