Connect with us

Cinema

„Burebista” filmul pentru care actorul Ion Dichiseanu a avut nevoie de spitalizare

Published

on

Burebista” şi Dacii”, două dintre producţiile cele mai apreciate de cinefili, vor fi difuzate la Duminica filmului românesc” din 28 iunie, la Televiziunea Română. Se ştie că au emoţionat iubitorii filmului istoric şi au ilustrat într-o manieră originală adevărul despre războaiele dintre daci şi romani.

 

Întrebat despre filmările pentru „Burebista”, în viziunea regizorului Gheorghe Vitanidis, actorul Ion Dichiseanu consideră că este o pagină frumoasă din istoria românilor. Mă bucur că am avut plăcerea de a juca alături de actori atât de minunaţi, iar numele personajului interpretat de mine, Calopor, înseamna un fel de Făt-Frumos.”

Ion Dichiseanu a mai povestit că în urma unui accident provocat de cai, a ajuns la spital cu lovituri, trei coaste rupte şi două fisurate. Aşa cum vă amintiţi, în multe dintre secvenţele din film actorii sunt călare. La un moment dat, armăsarii s-au luat la bătaie. Aşa am ajuns să fiu rănit şi internat într-un spital de lângă Deva. Cadrele medicale însă m-au tratat regeşte”, a mai adăugat îndrăgitul actor.

Actorul a mai dezvăluit că, deşi nu era pe deplin refăcut, la numai două săptămâni de la accident s-a întors pe platoul de filmare pentru ca lungmetrajul să fie terminat la timp. Purtam încă bandajul şi nu aveam voie să urc pe cal. Aşa că s-a făcut o improvizaţie, iar pentru scenele în care ar fi trebuit să fiu călare am filmat dintr-o maşină decapotabilă”, spune Ion Dichiseanu.

Filmul „Burebista”, difuzat de TVR 2, duminică, 28 iunie, de la ora 12:30 are o distribuţie impresionantă: George Constantin (în rolul lui Burebista), Ion Dichiseanu, Emanoil Petruţ, Alexandru Repan, Ernest Maftei, Ovidiu Iuliu Moldovan, Şerban Ionescu şi Ştefan Sileanu. Povestea se desfăşoară în prima parte a secolului I î.H. Burebista, conducătorul primului stat dac centralizat, luptă pentru unificarea regatului şi redobândirea unor vechi ţinuturi dacice.

            „Expansiunea puternicului Imperiu Roman atinge, la sud de Dunăre, bogatele ținuturi ale dacilor uniți într-un mare și puternic regat sub sceptrul viteazului Burebista. Proconsulul Hibrida (a cărui soție este fosta iubită a unui gladiator din oastea lui Spartacus, revenit la vatră) se și instalează într-o cetate grecească de la mare. Asasinarea lui Iuliu Cezar amână inevitabilul. (Tudor Caranfil, „Dicționar universal de filme”).

 

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
AUDIENȚE TV3 ore ago

De Ziua Națională românii au ales PRO TV! Postul a fost lider absolut de audienta!

TV Divertisment Show3 ore ago

Vocea României, 1 Decembrie 2023 – Primul LIVE: Melisa Antonesi, demonstrație de talent: ”Dedic această piesă tuturor românilor care au plecat departe”

AUDIENȚE TV3 ore ago

America Express, lider de audiență. Romică și Cătălin Țociu, salvați aseară de soarele verde de la eliminare

Emisiuni5 ore ago

Adi Hădean în această duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Program Special3 zile ago

Programul TV de pe 1 Decembrie 2023. Ce poți vedea la PRO TV de Ziua Națională a României

TV Divertisment Show3 zile ago

Alina Ceușan se alătură echipei Vocea României! Pe 1 decembrie trăim LIVE bucuria nostalgiei

Program Special3 zile ago

Ediție specială Observator – Parada militară de la Arcul de Triumf de 1 decembrie

RECOMANDARI TV3 zile ago

Bucură-te împreună cu întreaga familie în mini-vacanța de 1 Decembrie de super filme și seriale de la Disney+!

Reality Show4 zile ago

KANAL D pregăteşte cel mai inedit reality de aventură! Miza este uriaşă 1.000.000 de lei! Lovitură fatală pentru PRO TV! Celebrul post va „spulbera” concurența cu cel mai mare experiment social televizat din istoria televiziunii!

Reality Show4 zile ago

Laura Giurcanu și Sânziana Negru au câștigat imunitatea mare aseară, la America Express

Program Special4 zile ago

PROGRAM SPECIAL DE ZIUA ROMANIEI De 1 Decembrie, TVR onorează Oamenii

Facebook

Advertisement

IN Trending