Business Mentorul Remus Bălan, despre cum să înveți din eșec ca să te bucuri de succes - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Business

Business Mentorul Remus Bălan, despre cum să înveți din eșec ca să te bucuri de succes

Published

on

„Nu renunța niciodată la visul tău, învață cât mai mult și beneficiază de un mentor bun, care a gestionat și eșecul și succesul”. Acestea sunt primele și cele mai importante 3 sfaturi pe care Business Mentorul Remus Bălan le oferă tuturor celor care doresc să devină antreprenori. 

 

 

De la visul din copilărie, de a avea un business al său și până la statutul de astăzi, drumul i-a fost marcat, după cum spune chiar el, de momente de eșec, de bucurii, de curajul de a o lua de la capăt și de a renunța la slujbe sigure într-unele dintre cele mai mari corporații. Însă niciodată la visul său. În prezent, Remus Bălan este trainer, coach şi speaker certificat John Maxwell Team şi Andy Szekely, trainer şi manager de proiect certificat CNFPA, trainer certificat SELLification și Mentor, dar și Program Manager al programului Business Mentors, despre care spune că „este proiectul său de suflet”. Dezvoltat și implementat împreună cu Cristian Onețiu, acesta este primul program care formează mentori și pune bazele unei comunități de business adaptate noului context economic în România.

 

Remus spune că dintotdeauna „am avut suflet de antreprenor și tot timpul mi-am dorit să am afacerea mea”. A trăit atât experiența mediului corporate, ca angajat, cât și provocările drumului pornit pe cont propriu când a trecut prin perioade dificile, învățând din mers. Pasul definitiv spre antreprenoriat l-a condus, din 2012, exclusiv spre ceea ce a descoperit că este o mare pasiune: educaţia non-formală și mentoring-ul.

 

Povestea lui Remus, a căutării libertății și împlinirii personale în mediul profesional a început cu meseria de inginer auto. Dar, dacă este să privească cu mult mai devreme, spune mai în glumă, mai în serios, că arta negocierii și antreprenoriatul s-au clădit în copilărie. „Nu îmi amintesc cu exactitate cum am făcut când eram mic, dar pornind de la zero și fără să dau bani pe ele, am ajuns ca în 3-4 ani să fiu fericitul posesor a trei mari colecții: machete de mașini, timbre și reviste de benzi desenate. Erau atât de multe, că nu mai aveam loc în casă și mama mă boscorodea că le las împrăștiate peste tot. La vremea respectivă nu vindeam produse sau servicii, dar bag de seamă că eram bun la negocieri”. Pentru a se putea întreține la facultate, el a creat un business local în cămin cu produse de export, care a mers foarte bine.

Advertisement

Însă a considerat că viața de adult, care începea cu diploma de absolvire a studiilor în Autovehicule Rutiere înseamna să intre „în rândul lumii”, cu statutul de angajat.Am lucrat timp de doi ani la un service auto, suficient cât să îmi dau seama că îmi doresc să lucrez mai mult cu oameni decât cu mașini. Așa a pornit călătoria de leadership...”.

 

A ajuns în poziții cheie de management în companii precum Coca-Cola, British American Tabacco, Gillette și Vodafone și, pe parcurs, și-a dorit foarte mult să dezvolte și business-uri independente. Între timp și-a ales domeniul în care activează astăzi cu succes, dezvoltând două business-uri de educaţie non-formală, mai precis training, consultanţă şi coaching prin care oferă servicii în domeniile productivitate, time management, vânzări/persuasiune, leadership şi antreprenoriat. A dezvoltat proiecte şi a susținut traininguri în România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Grecia, Turcia, Cehia, Germania şi Canada, totalizând peste 10.000 de participanți.

 

Din toamna anului 2019 face echipă cu Cristian Onețiu pentru a implementa programul Business Mentors. Pandemia anului 2020, criza în domeniul business, restructurarea multor afaceri și lipsa unei comunități de suport au arătat mai mult ca oricând nevoia de a exista a unui astfel de program. „Business Mentors înseamnă, în primul rând, prima comunitate formată din antreprenori care au reușit în afacerile lor. Și care vor să facă pasul mai departe – asumarea rolului de lider și a responsabilității de a preda altor antreprenori educație antreprenorială, structurată, adaptată vremurilor pe care le trăim. În plus, mentorul, în special în cazul nostru, face parte dintr-o comunitate numeroasă și te poate pune în legătură cu colegii săi pentru a-ți oferi mai multe perspective.” 

 

Remus se pregătește pentru o nouă etapă la Business Mentors, din 17 februrie, când va lansa un nou capitol și un nou modul: „Bugete, venituri și cheltuieli”, după cel de „Vânzări 5X” și „Mentor On Call” în care participanții se acreditează acum. Cei care doresc să afle mai multe amănunte despre înscrieri, dar și despre beneficiile acestui program, pot intra pe pagina oficială Business Mentors.

 

Advertisement

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending