Connect with us

Emisiuni

“Cadou” de referendum: NUP pentru Băsescu în cazul dosarelor pentru spălare de bani

Avatar

Published

on

În emisiunea „Exces de putere”, difuzată sâmbătă seara, de la ora 18.50, la Antena 3, Oana Stancu a dezvăluit că Traian Basescu a primit Neînceperea Urmăririri Penale (NUP) în cazul dosarului din 2004 privind spălarea de bani, imediat după ce începuse campania pentru referendum.

Dosarul privind spălarea de bani în care Băsescu a fost implicat a fost clasat odată cu preluarea de către acesta a mandatului de preşedinte, în 2004. Omul de afaceri Costel Căşuneanu a rămas singurul cercetat, deşi acuzaţiile îl priveau şi pe Traian Băsescu. Din datele prezentate în emisiunea „Exces de putere” reiese că preşedintele suspendat nu a folosit suma de 12 miliarde de lei vechi primită de la Căşuneanu pentru a cumpăra casa din Otopnei. Astfel, banii au fost folosiţi iniţial pentru constituirea şi lichidarea succesivă a unor depozite, iar apoi, echivalentul în dolari al întregii sume, a fost transferat în contul fiicei sale Ioana Băsescu .

Mai mult, dosarul în care Traian Băsescu a fost cercetat pentru spălare de bani arată că acesta nu avea alte depozite cu care să acopere această tranzacţie. Nici depozitele pe care le avea la vremea respectivă nu au fost atinse, ele regăsindu-se în declaraţiile de avere ale lui Traian Băsescu din anii următori.

În urmă cu mai bine de o săptămână, Parchetul general a decis neînceperea urmăririi penale a lui Traian Băsescu.

Explicaţia pentru calculele Parchetului este, spune preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Civică, lipsa cercetărilor amănunţite. Neînceperea Urmăririi Penale poate fi contestată spune avocatul Gheorghe Piperea.

 

Comentarii

comments

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Avatar

    mary

    24 iulie 2012 at 05:58

    du-va dracului mincinosi ce sunteti !antena 3 =latrina 3 ,o adevarata buda publica din care sugeti voi toti mincinosii platiti de penalul voiculescu ca sa-l scapati de puscarie!veti plati pentru asta !si nu putin!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending