Connect with us

Emisiuni

Cadouri de Crăciun pentru telespectatorii TVR 1

Avatar

Published

on

De Crăciun, la TVR 1 ne bucurăm de programe de sărbătoare, pregătite pentru telespectatorii de toate vârstele, pentru toţi cei care trăim magia sărbătorilor de iarnă. Semifinala Vedeta populară, concerte de Crăciun sau ale unor trupe iubite precum Voltaj sau Direcţia 5, emisiuni şi ediţii speciale ale programelor postului – Izolaţi în România, România veritabilă, Tezaur folcloric, Bine faci, bine găseşti!, tronsoane de filme şi animaţii pentru copii, precum şi filme cu tematică de Crăciun sunt câteva dintre programele pe care TVR 1 le oferă telespectatorilor săi în perioada 23-27 decembrie.    

 

23 decembrie

 

În preajma Crăciunului, TVR 1 dă startul aventurii unor tineri speciali, alături de Mircea Radu, în reality show-ul „Down the Road – Aventura”. Din 23 decembrie, în fiecare zi de luni, de la ora 22.00 vom fi martorii unei călătorii fără egal, în care vom cunoaşte opt tineri speciali, entuziaşti, curajoşi şi mai ales hotărâţi să depăşească prejudecăţile societăţii.

 

Continuăm luni, 23 decembrie cu scurtmetrajul Cadoul de Crăciun, realizat în coproducţie cu TVR şi propus recent pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar 2020. Filmul va putea fi văzut în premieră la TVR 1 şi TVR 1 HD luni, 23 decembrie, ora 23.00. Producţie românească a anului 2018, filmul este semnat de regizorul Bogdan Mureşanu. Scurtmetrajul, care îi are în distribuţie pe actorii Ioana Flora, Adrian Văncică, Luca Toma, a fost inclus pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la Oscar 2020 la începutul săptămânii în curs. Acţiunea scurtmetrajului Cadoul de Crăciun se desfăşoară pe parcursul a 23 de minute şi se petrece în seara de 20 decembrie 1989, când scrisoarea unui copil pentru Moş Gerilă transformă seara părinţilor lui într-o poveste de groază.

 

24 decembrie

 

Cristina Şoloc ne aşteaptă cu noi poveşti despre oameni şi fapte memorabile, pe 24, 25, 26 şi 27 decembrie, de la ora 17.00, la TVR 1. În Ajun de Crăciun, telespectatorii TVR 1 vor cunoaşte noi poveşti excepţionale şi oameni de valoare, într-un nou sezon al emisiunii România veritabilă. „Pe 24, 25 26 şi 27 decembrie, vă invit la TVR 1, să urmăriţi patru ediţii speciale, despre acei români de poveste care ne inspiră, ne motivează, ne fac mândri şi duc valorile neamului nostru mai departe: fiicele lui Ion al Glanetaşului, tulnicăreasa Mariana Gligor, olarul Ioan Cococi, vătaful vătafilor – Nichita Dragomira şi peste 100 de căluşari din Oltenia, filantropul Marian Doldurea, scriitorul Emanoil Barbu, viticultorul Josefin Florea, principele Nicolae, dirijorul Stelian Stoica şi Junii Jidveiului, ciobanul Ion Danci sau ţărăncile actriţe Flori Dumitrene”, ne invită Cristina Şoloc.

În Ajunul Crăciunului, realizatoarea TVR Dana Deac ne propune emisiunea Bine faci, bine găseşti!, o călătorie în căutarea binelui, care începe cu exemplele de dăruire şi generozitate oferite de Regina Maria, Prinţul Charles şi Custodele Coroanei Margareta a României. Traseul binelui începe la ora 18.35, la TVR 1. Prima călătorie în căutarea binelui va fi la Pelişor, cu povestea Reginei Maria, şi continuă la Viscri, satul-reper pentru binele pe care fiecare îl face pentru comunitatea în care trăieşte. Traseul binelui ajunge la Costeşti şi apoi la Buftea, pentru a o cunoaşte pe Petruţa Stănescu şi Asociaţia Hercules. Timp de 30 de ani, Custodele Coroanei Margareta a României a construit modele de implicare şi generozitate prin Fundaţia Regală Margareta, Crucea Roşie şi numeroasele patronaje oferite organizaţiilor româneşti. Marţi, la 18.35, vom afla răspunsul Majestăţii Sale la întrebarea: ce moştenire lăsaţi poporului român?

Şi tot în Ajun de Crăciun,  de la 21.10, la TVR 1, vedem în direct concertul extraordinar „Silent Night”, ce are loc pe scena Târgului de Crăciun din Piaţa Constituţiei. Programul ne va încânta cu cântece de Crăciun din repertoriul internaţional şi colinde româneşti, reinterpretate într-un stil original de îndrăgiţi artişti români din diferite zone muzicale. Într-o seară de poveste, Orchestra Simfonică Bucureşti şi Big Band-ul Radio, dirijor Andrei Tudor, grupul vocal „Acapella”, corul de copii „Sunetul Muzicii” şi îndrăgiţii interpreţi: Loredana, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Paula Seling, Irina Baianţ, Marcel Pavel, Vlad Miriţă, Andrei Lazăr, Ionuţ Ungureanu şi Aurelian Temişan ne vor introduce în atmosfera Târgului de Crăciun Bucureşti.

 

Încheiem seara de 24 decembrie cu filmul Crăciun fericit! (JOYEUX NOEL! – Franţa, Germania, Marea Britanie, 2005), regia: Christian Carion, cu: Diane Kruger, Guillaume Canet, Benno Furmann. Producţia, pogramată de la ora 23.00, este o dramă bazată pe o întâmplare reală. În ajunul Crăciunului din 1914, în toiul luptelor din Primul Război Mondial, soldaţi francezi, germani şi scoţieni sunt eroii unei fraternizări fără precedent. Uniţi de melodia unui colind, militarii care se măcelăriseră până atunci între ei aruncă armele, împart vin şi mâncare, fac schimb de fotografii şi joacă fotbal în zăpadă. Preţ de câteva ore, toţi uită de armate şi ostilităţi, bucurându-se de cel mai important lucru: că pot sărbători Crăciunul printre semeni.

 

25 decembrie – Ziua de Crăciun

 

Ca în fiecare an, Ziua de Crăciun începe la TVR 1 cu o ediţia specială Universul Credinţei, care va include şi transmisiunea în direct a Slujbei de Crăciun. O putem urmări de la ora 09.00, la TVR 1.

Datina colindatului de odinioară este readusă în conştiinţa românilor, aşa cum se petrecea odată la casele de gospodarilor, în ediţiile speciale Tezaur folcloric, pe care TVR 1 le va difuza miercuri, joi şi vineri (25, 26 şi 27 decembrie, de la ora 13.00). Vom primi colindători mari şi mici din toate zonele ţării, participarea în număr mare a copiilor şi tinerilor alături de profesorii şi îndrumătorii lor, împreună cu familiile lor asigurând transferul de valori spre generaţia tânără, moştenitoarea valorilor tradiţionale romaneşti.

 

Ne relaxăm apoi, de la 17.30, cu o animaţie iubită de toate generaţiile – Doamna şi vagabondul (LADY AND THE TRAMP – SUA, 1955), regia: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson; voci: Peggy Lee, Barbara Luddy, Larry Roberts. La mai mult de 60 de ani de la debut, Doamna şi vagabondul îi încântă pe cei mari şi pe cei mici cu animaţia sa rafinată, cântecele de neuitat şi una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste din toate timpurile. Lady e o superbă căţeluşă cocker spaniel, răsfăţată de stăpânii ei bogaţi, dar detronată din postura de „copil” preferat după naşterea unui pui de om. Vagabondul e un căţel deştept şi descurcăreţ, care-şi duce viaţa pe străzi laolaltă cu o gaşcă de prieteni patrupezi. Cei doi se întâlnesc în mod neaşteptat, se îndrăgostesc ca-n basme şi vor avea parte de aventuri palpitante şi romantice, înfruntând hingherii şi alte primejdii pentru a rămâne împreună.

Pe 25 decembrie, la TVR 1, Dite Dinesz împarte bucurie în ediţia specială Izolaţi în România (programată de la ora 19.00). În reportajul din seara de Crăciun, la Izolaţi în România, îi vom reîntâlni pe mulţi dintre cei care ne-au bucurat pe micul ecran în episoadele seriei… şi vom vedea cum oameni buni ajută oamenii izolaţi. „Încercăm o premieră… să alergăm printre munţi pentru ca tu, acasă, să fii în seara de Crăciun la masă cu cât mai mulţi dintre aceşti oameni care duc lumea pe umerii lor” – Dite Dinesz, realizatoarea seriei Izolaţi în România. Ediţia din 25 decembrie e povestea unei idei şi a telespectatorilor care şi-au asumat-o. Peste 530 de pachete – 400 din ţară şi 100 din străinătate – trimise de telespectatori au ajuns, datorită mesagerului Dite Dinesz şi ajutoarelor ei, în cătunele izolate ale României. Bucuria oamenilor e surprinsă în episodul de Crăciun Izolaţi în România.

„Mă tem uneori că am obosit. Dar pun, în locul oboselii, ce primesc de la ei când ajungem cu darurile. Sau când aprindem pentru prima oară un bec la ei în casă, aşa cum a fost la Zamfiriţa. A zâmbit şi a zis: Asta e fericirea!… Nu doar becul aprins, ci că noi eram mulţi împreună…(Dite Dinesz)

 

Iuliana Tudor prezintă semifinala „Vedeta populară”,

o călătorie muzicală prin toate regiunile ţării

 

Craiova, Suceava, Ialomiţa, Teleorman, Constanţa, Maramureş, Argeş, Mehedinţi şi Timiş au dat cei noua semifinalişti Vedeta populară. De Crăciun, miercuri, 25 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 1, aflăm care dintre aceştia vor ajunge în finala sezonului al patrulea Vedeta populară.

 

În ziua de Crăciun, într-un show de trei ore, călătorim prin toate regiunile ţării împreună cu cei mai talentaţi concurenţi ai sezonului patru Vedeta populară, cu colinde româneşti autentice şi cu muzica minorităţilor din România. La semifinala Vedeta populară vom petrece Crăciunul aşa cum doar la români se întâmplă!

 

Prin două probe de foc, cei nouă semifinalişti, unul mai talentat decât altul, vin să ne prezinte cele mai frumoase cântece de Crăciun ale zonei pe care o reprezintă şi să ne dezvăluie comori muzicale ale minorităţilor de la noi din ţară. Fiecare dintre cei nouă semifinalişti a câştigat ediţia la care a participat, cu o singură excepţie: la ediţia cu numărul trei, au existat două câştigătoare. Cinci dintre ei se vor califica în marea finală, păstrându-şi astfel şansele de a lupta în continuare pentru titlul Vedeta populară şi marele premiu de 100 000 de lei.

 

„În spiritul sărbătorilor de iarnă, fiecare concurent vine însoţit de un grup de colindători din zona pe care o reprezintă şi ne vor colinda cum ştiu ei mai frumos. Vom descoperi astfel o diversitate de colinde, printre care un colind de fată mare, dar şi un colind de mort. Iar în proba a doua, când concurenţii au de interpretat cântece din folclorul internaţional, pe lângă frumuseţea şi culoarea costumelor, ne vom bucura de folclor sârbesc, ucrainean, ţigănesc sau grecesc. Ansamblul de dansatori „Junii Sibiului” va acompania momentele de folclor internaţional.

Nu vă ascund că semifinala are multe momente tensionate, unul dintre concurenţi având chiar nevoie de îngrijiri medicale, pentru că emoţiile l-au depăşit. Cum şi dacă reuşeşte să treacă peste acest moment dificil, veţi afla pe 25 decembrie, la ora 21.00, când vă aştept la semifinala Vedeta populară la TVR 1!” – Iuliana Tudor.

 

26 decembrie

 

Cele mai frumoase filme pentru pentru copii, de Crăciun, la TVR 1

 

Copiii aflaţi în vacanţă se vor bucura şi de cadouri cinematografice speciale, dimineţile fiindu-le dedicate: de la ora 10.10, TVR 1 programează câteva filme celebre, care ne vor îndulci zilele de sărbători. Joi, pe 26 decembrie, de la 10.10, dansăm şi cântăm cu Mary Poppins în îndrăgita producţie americană, regizată de Robert Stevenson în 1964. Comedia muzicală, în a cărei distribuţie îi revedem pe Julie Andrews, Dick Van Dyke, David Tomlinson, Glynis Johns, a fost recompensată cu nu mai puţin de 5 premii Oscar şi un premiu Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă.

Viaţa familiei Banks se schimbă peste noapte odată cu apariţia lui Mary Poppins, o guvernantă cum nu mai există alta. Exigentă, dar iubitoare, noua angajată a severului bancher Banks reuşeşte să îi cucerească pe cei mici, Jane şi Michael, care nu îşi mai pot imagina viaţa fără ea. Doar nu e puţin lucru să ai o dădacă bună şi înţeleaptă, care se deplasează cu umbrela purtată de vânt, înţelege graiul animalelor şi ştie cele mai amuzante cântece din lume. Într-o zi însă, după ce a rezolvat problemele întregii familii, Mary Poppins îşi ia umbrela cu cap de papagal vorbitor şi se face nevăzută, pentru că mai are şi alţi copii de vizitat!

La aceeaşi oră, 10.10, pe 27 decembrie, la TVR 1 ne distrăm în compania lui Murphy, un căţel cu puteri telepatice în filmul de aventuri Un Crăciun cu peripeţii (A DOGGONE CHRISTMAS – SUA, 2016), regia Jim Wynorski, cu: Dominique Swain, Rib Hillis, Lauren Parkinson. Murphy, un căţel cu puteri telepatice, pe care indivizi fără scrupule îl folosesc pe post de armă secretă a guvernului, reuşeşte să evadeze şi este găsit de doi fraţi, cu câteva zile înainte de Crăciun. Urmăriţi de FBI, elicoptere şi drone, copiii se transformă în adevăraţi eroi, pentru a-şi salva prietenul patruped.

Iar vineri, 28 decembrie, de la 10.00, facem o călătorie în extraordinara lume din adâncul Oceanului Atlantic urmărind animaţia Atlantida, imperiul dispărut (ATLANTIS: THE LOST EMPIRE – SUA, 2001), regia Gary Trousdale, Kirk Wise; voci: Michael J. Fox, Leonard Nimoy. În 1914, tânărul aventurier Milo Thatch, însoţit de un grup de exploratori îndrăzneţi, caută cu înverşunare continentul dispărut Atlantida, de-a lungul unei fascinante călătorii prin adâncul Oceanului Atlantic.

 

Alte filme de neratat – la TVR 1 – Serile de 26 şi 27 decembrie vor fi pline de suspans, pentru că la TVR 1 vom putea urmări, în două părţi, thriller-ul Agatha Christie: vinovat fără vină (AGATHA CHRISTIE’S ORDEAL BY INNOCENCE – Marea Britanie, 2018), în regia Sandrei Goldbacher, avându-i în distribuţie pe Bill Nighy, Anna Chancellor, Anthony Boyle. În timp ce executa pedeapsa pentru uciderea mamei sale – o crimă pe care nu a comis-o, după cum susţine el – Jack Argyll moare de pneumonie în închisoare. Doi ani mai târziu, dr. Arthur Calgary, un bărbat care confirmă alibiul lui Jack, îşi face apariţia pe neaşteptate în casa familiei Argyll. Se pare că tânărul era într-adevăr nevinovat… iar ucigaşul face parte din familie.

 

Concerte Voltaj şi Direcţia 5, în zilele de Crăciun, la TVR 1

De Crăciun, concerte de suflet ale unor artişti şi trupe îndrăgite de public vor putea fi urmărite la TVR 1: este vorba despre concertul susţinut de Direcţia 5 la Opera Naţională din Bucureşti, unul dintre cele mai elegante şi mai sofisticate concerte ale trupei, precum şi incendiarul show prin care trupa Voltaj a aniversat, în luna noiembrie, 20 de ani de activitate.

„Ca la 20 de ani”, concert Voltaj, de Crăciun la TVR 1 – pe 27 noiembrie în 2019, Voltaj a aniversat 20 de ani de muzică, energie şi concerte, tot pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti, în cadrul show-ului, „Ca la 20 de ani”, pe care telespectatorii îl vor putea urmări la TVR 1, joi, 26 decembrie, de la 22.45. Piesele pe care trupa le-a cântat live pe scena Sălii Polivalente au fost alese exclusiv de fanii Voltaj în cadrul unei campanii speciale derulate pe pagina de Facebook a trupei.

Direcţia 5 – Concert la Operă, la TVR 1 – A treia zi de Crăciun, telespectatorii TVR 1 vor putea viziona concertul susţinut de Direcţia 5 la Opera Naţională din Bucureşti, unul dintre cele mai elegante şi mai sofisticate concerte ale trupei, o poveste despre rafinament, dragoste şi bun simţ. Vineri, 27 decembrie, de la ora 22.45, ne lăsăm purtaţi de amintirile legate de poveştile de dragoste pe care le-am trăit pe piesele Direcţia 5.

Comentarii

Emisiuni

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista!

Avatar

Published

on

Foto Credit: KANAL D

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara a show-ului difuzat la Kanal D

Maine seara, podiumul emisiunii “Bravo, ai stil! Celebrities” devine, pentru cateva ore un urias studio foto, concurentele vor defila in fata juratilor si a telespectatorilor, reunite prin creativitatea de care vor da dovada, sub tematica acestei editii. Editia de sambata seara a reality-ului, difuzata de la ora 23:00, la Kanal D, este despre concept, iar acesta se numeste “Cover girl”, sau fata de pe coperta de Revista.

“Cover girl” este pe placul tuturor concurentelor “Bravo, ai stil! Celebrities”, celebritatile asteapta sa primeasca nota maxima pentru stylingul si momentul pe care le va pregati fiecare, iar juratii sunt nerabdatori sa aprecieze stylinguri indraznete.

Extravaganta, explozie de culoare, rafinament, tinute vestimentare curajoase si nonconformiste, toate acestea vor caracteriza momentele puse in scena de concurentele “Bravo, ai stil! Celebrities”. Desi unele dintre tinere sunt increzatoare in momentele si stylingurile abordate in aceasta editie a show-ului, juratii acorda atentie sportita, pana la cel mai mic detaliu, si vor taxa fiecare derapaj stilistic. Mai mult, avand in vedere ca in acest sezon al emisiunii concurentele pot avea sprijinul stilistilor in conceperea outfiturilor, Catalin Botezatu se declara nemultumit de amploarea bataliei stilistilor concurentelor.

Incercati sa faceti styling, nu sa veniti cu armata de stilisti dupa voi”, anunta juratul, chiar in debutul editiei de maine seara “Bravo, ai stil! Celebrities”.

De pe podiumul emisiunii “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de Revista, celebritatile se intrec in tinute spectaculoase, decoruri surprinzatoare si defilari de catwalk.

Nu ratati editia de sambata seara a show-ului “Bravo, ai stil! Celebrities”, difuzata de la ora 23:00, la Kanal D!

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

”Am fost martorul uneia dintre cele mai bune radiografii din ultimii ani”, va spune Andi Moisescu, astăzi, la Românii au talent

Avatar

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Astăzi, de la 20:30, concurenții urcă pe scena talentului pentru a-i convinge pe cei patru jurați că merită să fie văzuți, aplaudați și susținuți să continue să investească timp în pasiunea lor. De la adulți care vor declara: ”Sunt cea mai fericită, aștept acest moment de 20 ani”, la copii care vor spune: ”Simt emoticoane: de emoție, de bucurie, de dragoste”, fiecare va transmite un puternic mesaj și în această ediție.

Unul dintre ”copiii diasporei” revine în țară după mulți ani petrecuți în Spania, decis să transmită un puternic mesaj social din partea celor care au crescut în afara granițelor: ”Destinul m-a scos afară din România, dar nimic n-a scos-o afară din inima mea”. Versurile lui îi vor emoționa pe jurați și-l vor face pe Andi să tragă o concluzie dură: ”Am fost martorul uneia dintre cele mai bune radiografii din ultimii ani”.

Seara va fi completată de ”unul dintre cele mai bune numere de mentalism”, așa cum va afirma Mihai Petre și de un moment muzical care îl va face pe Andi Moisescu să spună că ”a fost un tribut adus creativității”.

Tot în această ediție, Florin Călinescu își va oferi primul golden buzz din acest sezon. Cine îl va convinge pe maestru că merită șansa de a merge direct în semifinale și-l va face să exclame: ”Acordarea acestui golden buzz este o reacție pură de emoție”, aflăm astăzi, de la 20:30, pe PRO TV.

Românii au talent – #un10perfect

 

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

PREMIERA: iUMOR, un nou sezon plin de momente si concurenti surprinzatori

Avatar

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Momente incendiare în cel mai aşteptat show de umor, iUmor, ce revine mâine seară, de la 20:00, la Antena 1, cu premiera sezonului cu numărul opt. Tk Jiang, concurentul venit tocmai din Singapore, s-a apucat de magia digitală în urmă cu doi ani când în urma unui incident neplăcut în care casa i-a luat foc, a rămas și fără toată recuzita pentru numerele sale de magie.

S-a gândit că are nevoie de ceva nou pentru reîntoarcere sa pe scenă, așa că s-a gândit să transforme totul cu ajutorul tehnologiei. Este pentru prima oară în cele opt sezoane iUmor când pe scenă va fi un număr de magie digitală.

Cheloo este conștient că totul se va rezuma în viitor doar la digital: “Îți mulțumim că ne dai voie să mergem la casele noastre amărâte pline de televizoare analog și frigidere din 1964, cu ideea că umanitatea se îndreaptă către digital cu toate forțele și vom avea magicieni și atunci”. Cum s-a desfãşurat întregul moment pregătit de TK Jiang, telespectatorii vor putea urmări mâine seară, la iUmor, de la 20:00, la Antena 1.

Fiecare dintre cei trei jurați își exprimă opţiunea prin „Thumbs Up” pentru „DA” şi „Thumbs Down” pentru „NU”, iar cei care obţin minimum două voturi favorabile, vor putea fi votaţi de către telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00. Câştigătorul fiecărei ediţii, cel care va acumula cele mai multe voturi în aplicaţia ”iUmor”, va fi anunţat în cadrul Observatorului orei 16:00 de luni.

Cei şapte câștigători de până acum au fost Vlad Grigorescu (sezonul I), Maria Popovici (sezonul al II-lea), Doina Teodoru (sezonul al III-lea), Ana Maria Calița (sezonul al IV-lea), Andrei Cojocaru (sezonul al V-lea), Irena Boclincă (sezonul al VI-lea) și Mukinka (sezonul al VII-lea).

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Publicitate

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0