„Cafeneaua”, în regia lui Mihai Mălaimare, difuzat de TVR 2, la 25 de ani de Teatrul Masca - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Televiziune

„Cafeneaua”, în regia lui Mihai Mălaimare, difuzat de TVR 2, la 25 de ani de Teatrul Masca

Published

on

La aniversarea a 25 de ani de la înființarea Teatrului Masca, Casa de producție TVR va difuza commedia dell’arte „Cafeneaua”, luni 11 mai, ora 20:05, la TVR 2.

Teatrul Masca, condus de actorul și regizorul Mihai Mălaimare sărbătorește, în luna mai, 25 de ani de existență, cu aceeași vervă și energie a teatrului de mișcare, dans și cântec, inspirat din commedia dell arte, pe care le-a avut încă de la început. Casa de producție TVR propune cu prilejul aniversării o mostră plină de viață – spectacolul „Cafeneaua”, cu Mihai Mălaimare în rolul lui Pantalone.

„De la o vreme eu simt / Că se ivește iubirea / Credeți-mă că nu mint / Aștept să-mi găsesc fericirea.” cântă Pantalone (Mihai Mălaimare) la cafeneaua din fața Fontanei di Trevi, unde, împreună cu alte personaje de commedia dell arte, Pulcinella (Sorin Dinculescu), Brighella (Cosmin Creţu), Arlecchino (Valentin Mihalache), Capitano (Aurel Sorin Sandu), Pedrolino (Andrei Drăgulescu) își bea cafeaua de dimineață. În fața celor șase apare EA (Dora Iftode), o necunoscută, femeia eternă, inspirație pentru poeți, respirație pentru îndrăgostiți.

Aceasta este premiza piesei „Cafeneaua”, scrisă și regizată de Mihai Mălaimare, pusă în scenă cu trupa Teatrului Masca, care oferă o adevărartă demonstratie a mijloacelor de comunicare teatrală pe care le deține – teatru de gest, pantomimă și expresie corporală. Actorii cântă live pe muzica lui Paul Urmuzescu, dansează în coregrafia inspirată a lui Ion Tugearu, jonglează, sunt acrobați, se duelează sub îndrumarea cascadorului Ion Albu, mânuiesc marionete sau fac pantomimă, se arată într-un comunicat de presă.

Difuzarea spectacolului va fi urmată, la ora 21:30, de documentarul TV, realizat de Nicolae Cozma, „Cele 25 de fețe ale Teatrului Masca”, care aruncă o privire în culisele și istoria teatrului. „Născut din iubire pentru artă, mișcare și gest, de 25 de ani de când a luat ființă, Teatrul Masca a fost definit de verbul a căuta, a căuta forme variate de exprimare artistică, a căuta un sediu, a căuta o trupă.” declară Nicolae Cozma. Filmul dezvăluie elementele speciale ale unui parcurs tumultuos, cu ajutorul materialelor din arhiva TVR si, inedit, ale arhivei Teatrului Masca. Documentarul este difuzat la aceeași oră și pe TVR HD.

Teatrul Masca s-a înființat la 24 mai 1990 şi este condus de actorul şi regizorul Mihai Mălaimare.

Spectacolul „Cafeneaua” (Regia şi scenariul Mihai Mălaimare) va fi difuzat pe TVR 2, luni 11 mai, de la 20:05 şi în reluare marți, 12 mai, de la ora 12:05.

FOTO CREDIT: TVR

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending