Cainele regizorului finlandez Aki Kaurismäki a fost premiat la Festivalul de film de la Cannes

0
641

La festivalul de film de la Cannes, nici performantele actorilor cu patru labute nu sunt trecute cu vederea. Cainele regizorului finlandez Aki Kaurismäki, Laika, a primit, pentru “interpretarea” din filmul “Le Havre”, premiul special al juriului, la Palm Dog.

Premiile Palm Dog, o festivitate anuala in care un juriu international de critici premiaza performantele canine in lumea filmului, sunt sustinute chiar in perioada in care are loc Festivalul de film de la Cannes. Iar cea mai importanta distinctie la care poate ravni un patruped este o zgarda din piele inscriptionata cu numele premiului – Palm Dog.

Laika provine dintr-o familie in care cateii sunt de cinci generatii actori. Aki Kaurismäki si-a facut un obicei din a-si aduce cainii pe platourile de filmare si a-I distribui in filmele sale. Iar experienta dobandita de acestia de-a lungul timpului nu poate fi contestata. Tahti, o ruda de-a Laikai, a castigat premiul Palm Dog, in 2002, pentru rolul din “Omul fără trecut” (“The Man
Without a Past”).

Si regizorul Aki Kaurismäki a reusit sa se remarce cu comedia neagra “Le Havre” la Cannes. Marcel Marx, un romancier care a incercat vreme indelungata sa se afirme, insa fara rezultat, renunta la pretentiile sale literare si se muta in portul Le Havre, unde traieste alaturi de sotia sa o viata modesta, ca lustragiu.

Cand viata fostului romancier se intersecteaza cu cea a lui Idrissa, un imigrant african, Marcel si vecinii sai vor face tot ce le sta in puteri pentru ca baiatul sa nu fie deportat.

Film nominalizat la Palme d’Or si castigator al premiului juriului ecumenic la Festivalul de la Cannes.

Povestea lui Marcel Marx a castigat admiratia publicului, dar si a juriului, la Cannes. Film nominalizat la Palme d’Or si castigator al premiului juriului ecumenic la Festivalul de la Cannes. De asemenea, a reprezentat propunerea Finlandei pentru premiile Oscar, in 2002.

Telespectatorii Pro Cinema pot urmari comedia neagra “Le Havre” sambata, 7 decembrie, de la ora 22:00.

Comentarii