Connect with us

Emisiuni

Călătorie de poveste de la Portul Bicaz spre mândra Bucovină cu ROventura

Published

on

Foto Credit: Kanal D

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, ROventura ne invită să facem o călătorie unică, pornind de pe luciul de apă azuriu al Bicazului, până pe crestele împodobite de toamnă ale Obcinelor Bucovinei. Rugăciunea de la Schitul Corlățeni de pe Rarău, vizita la moș Vladimir, din Pojorâta, și mai apoi experiența fabuloasă de pe deal, de La Saivan, ne ajută să descoperim o altă lume.

George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele „ROventura”, ne poartă pașii, pentru început, prin Portul Bicaz, considerat a fi cel în care au fost puse bazele școlii hidroenergeticii românești, care a zidit colosul de la poalele Ceahlăului. Astăzi, Izvorul Muntelui – Bicaz e un loc magic, situat, nu întâmplător, chiar în inima județului Neamț. Una dintre perlele turistice ale Moldovei, lacul acesta își dezvăluie frumusețile pentru români, indiferent cu ce ocazie ajung la bordul vaporașului.

Acestui periplu de poveste îi precede o călătorie pe Valea Bistriței, până la Chiril, de unde ne aventurăm pe TransRarău și trecem munții spre Nord, până în dulcea Bucovină. Schitul Corlățeni, o primă oprire, care oferă o stare de bine ce copleșește, pur și simplu. Îl întâlnim aici pe Moș Vladimir al Bucovinei, un om unic, ce poartă-n spate o moștenire cât o comoară.

Advertisement

Binecuvântați parcă de moș Vladimir, îi însoțim pe roventurieni într-un alt loc de basm din mândra Bucovină: La Saivan, în vârf de deal, pe plaiuri de baladă. Raiul pe Pământ, La Saivan, acest colțișor de poveste din Țara Fagilor te copleșește. Bucătăria bucovineană autentică nu mai are niciun secret pentru mama Lili, așa cum îi spun oaspeții, gazdei, care face din fiecare farfurie… o poezie!

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending