Connect with us

Emisiuni

Călătorie de poveste prin Ținutul Buzăului cu „ROventura”

Published

on

Foto Credit: BLC Media

„ROventura” ne invită sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, să pășim împreună pe tărâmul legendar al Buzăului, într-un ținut de-o frumusețe rară care, odată descoperit, ne va răsplăti cu amintiri pentru întreaga viață!

Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu pornim într-o călătorie inedită, spre curbura Carpaților, în munții Siriului. Alături de roventurieri ne oprim, pentru început, la cel mai nou geoparc internațional UNESCO. Aflat la limita dintre dealuri și munți, Geoparcul „Ținutul Buzăului” este un teritoriu rural întins pe o suprafață de peste o mie de kilometri pătrați și cu o populație de aproximativ 43 de mii de munteni. Chihlimbarul de la Colți, trovanții de la Ulmet, munții de sare de la Meledic, Focul Viu și Vulcanii Noroioși sunt cele mai renumite atracții ale acestui areal pitoresc.

Advertisement

Drumul până aici e un spectacol pe cinste, iar plimbarea pe acest tărâm reprezintă o experiență pe care fiecare român ar trebui să o trăiască, măcar o dată-n viață! Fie că este vorba de conuri sau de caldere, de vulcani mari sau mici, aici poți vedea erupțiile cu ochii tăi. Este incredibil ce magnet reprezintă acest pământ, ce atracție sunt aceste conuri cu lavă rece și cenușie, unice în întreaga Românie. Această minune naturală unică în țară uluiește, ori de câte ori este admirată de aproape.

De la Vulcanii Noroioși, înapoi spre zona de munte a Buzăului, traseul își face loc, șerpuit, printre dealurile aride și se deschide, apoi, spectaculos. La fel cum vom descoperi în continuare, la cel mai mare ansamblu arhitectural din sud-estul Europei, Măgura.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D. 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending