Connect with us

Emisiuni

Călătorie în Vrancea, “țara viei și-a vinului” cu ROventura la Kanal D

Nu ratați o nouă ediție ”ROventura”, sâmbătă, de la ora 15:00, prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Published

on

Credit foto: BLC Media

”ROventura” ne invită sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, să pornim pe drumul vinului, în căutarea licorii lui Bachus, dar și a istoriei acestor meleaguri și-a celor mai frumoase povești.

Cei mai mulți dintre cei care ajung pe-aceste plaiuri se opresc mai întâi la mănăstirea Vărzărești și o vom face și noi, prin intermediul ”ROventura”. Străveche vatră monahală, această ctitorie a fost rezultatul unei învoieli de pace între domnitorul Moldovei și cel al Țării Românești.

Alături de roventurieni ajungem la Urechești, destinație turistică care te farmecă la tot pasul. Dragostea pentru plaiurile natale l-a ținut aici pe Nistor Bratosin, pe care-l vom cunoaște sâmbăta aceasta, ba chiar l-a tansformat într-un exemplu pentru alții, care s-au întors la Urechești și pun umărul la dezvoltarea satelor românești.

Experiența gastronomică autentică pe care o regăsim aici joacă un rol important în dezvoltarea comunității. Urechești e un reper pe harta “țării viei și-a vinului”, cum e supranumită Vrancea.

Mai facem un popas în călătoria aceasta, plină de savoare. Pe cât de delicioasă, pe-atât de pitorească, Vrancea continuă să ni se dezvăluie, la Alexandru Vlahuță acasă, “într-o zonă de podgorii, unde colinele își dau mâna cu șesurile dinspre Sud”, cum frumos descria poetul satul Dragosloveni.

Facebook Comments Box

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending