Connect with us

Emisiuni

Călătorim de pe malurile Someșului pe cele ale Arieșului cu ROventura

„ROventura” își continuă călătoria începută pe malurile Someșului și ajunge pe cele ale Arieșului, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D.

Published

on

Credit foto: BLC Media

Coborâm în inima de sare a Transilvaniei pentru a vedea cu ochii noștri minunea din adâncuri, Salina Turda, destinația de care te îndrăgostești la prima vedere. Vom descoperi, alături de roventurieri, cel de-al doilea oraș al județului Cluj, cu minunatele lui atracții, pe care vă invităm să le vedem în această ediție „ROventura”.

Împreună cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, descoperim inima de sare a Transilvaniei. Nu-i de mirare că salina Turda adună anual vizitatori cât populația județului Cluj la un loc. Ajunși aici, bătrâna Potaissa, leagănul de civilizație al sării, ne întâmpină cu unul dintre cele mai emblematice și vizitate locuri din țară. O istorie săpată în sare, vreme de peste 600 de ani și reamenajată în 2010, salina Turda este considerată astăzi una dintre minunile turistice ale Europei. Aici avem parte de distracție, dar și de o cură zdravănă de sănătate, îndeosebi pentru cei cu afecțiuni respiratorii.

Ieșim la lumină și ajungem să descoperim și alte atracții de pe aceste meleaguri. Al doilea oraș al județului Cluj cunoaște o dezvoltare fantastică, cu turismul printre principalele motoare, iar salina e un exemplu de bună practică.

Deși sunt urme ale locuirii din cele mai vechi timpuri, așezarea este cunoscută mai degrabă din vremea dacilor și, mai apoi, a ocupației romane, sub numele de Potaissa.

Ne continuăm apoi periplul prin Turda, pentru că vom trece pragul Bisericii Şovagăilor, și nu numai, unde vom cunoaște preoți cu har.

Nu ne despărțim de locurile acestea până nu închinăm un gând bun și-n biserica celor trei provincii românești, așa cum e cunoscută Catedrala Ortodoxă din inima Turzii. Minunata lucrare, dar și povestea oferită de părinte reprezintă cu adevărat o lecție despre tradiție și unitate, de credință și iubire. 

Nu ratați, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending