Connect with us

Emisiuni

Camelia Potec, o sportivă de excepție la „Rețeaua de idoli”

Published

on

Foto Credit: TVR

            La TVR 2, invitata Irinei Păcurariu în ediția de duminică, 13 iunie, la „Rețeaua de idoli, de la ora 18:00, este o sportivă de excepție: Camelia Potec, campioană olimpică şi multiplă medaliată la campionatele europene şi mondiale de nataţie.

 

Ca preambul la Jocurile Olimpice care se apropie, Irina Păcurariu are o invitată de la unul dintre cele mai urmărite sporturi olimpice, campioana la înot, Camelia Potec. Duminică, 13 iunie, de la ora 18:00 (în reluare luni, 14 iunie, de la ora 20:00), sportiva dezvăluie la „Rețeaua de idoli” amănunte din viața ei, vorbește despre sacrificiile care aduc performanța, despre motivul pentru care a ales înotul, dar și despre anii de școală petrecuți cu gândul la medalii. La întâlnirea cu telespectatorii TVR 2, vom mai afla de ce intră cu colacul în apă la mare, dar și care sunt bucuriile din viața de familie.

„Sunt complet diferită în apă… pe uscat sunt timidă… în apă sunt războinică… am început târziu să înot în apa din piscină. La Brăila am descoperit bucuria de a fi în apă, în Dunăre, în mare e foarte periculos. Nu mă aventurez. Întotdeauna adaug la echipamentul de bazin și colacul… la mare nu concurez, sunt arbitru pentru ceilalți… Apa mă relaxează… e terapeutică. Stăteam în cadă în fiecare seară cu capul în apă 15-20 minute ca să scap de tensiune și nervi”, spune Camelia Potec.

Prin talent și profesionalism, Camelia Potec a câștigat respectul celor din jur. Licenţiată în turism, Camelia Potec s-a născut pe 19 februarie 1982. Campioană olimpică şi multiplă medaliată la campionatele europene şi mondiale de nataţie, sportiva a cucerit peste 200 titluri naționale și a realizat multiple recorduri, iar în 2004 a cucerit medalia de aur la înot în cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena, la proba de 200 metri liber. S-a implicat în administrație după retragerea din activitatea competițională. Se numără printre membrii fondatori ai Fundației „Casa Campionilor” şi este membru în Comisia Sportivilor din cadrul Federaţiei Internaționale de Natație. În 2016, a fost aleasă în funcția de președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, devenind cel mai tânăr președinte de federație sportivă olimpică din România.

„Când mergi la campionate internaționale, te obișnuiești… la Jocurile Olimpice poți ajunge doar la 4 ani, e greu să îți faci un plan din patru în patru ani. În 1996, la 14 ani, am fost foarte aproape să mă calific la Jocurile Olimpice. Eram rezervă, dar s-a hotărât să nu se meargă cu rezerve, deci am ratat. A urmat Sidney, prima participare olimpică și  prima competiție când n-am intrat pe podium. Românii se așteptau de la mine mai mult decât de la toate colegele, dar ele veneau cu patru medalii, eu fără nimic. Putea să mă dărâme, dar m-a ambiționat… norocul a fost familia, nu m-au împins să fac ce nu voiam, am negociat cu ei… era asumat… Când am venit fără medalie, părinții m-au lăsat să iau ce decizie vreau. Aveam 18 ani, nu mi-am dat Bac-ul în prima sesiune, ca să mă pregătesc pentru Jocurile Olimpice. Pe lângă lipsa medaliilor, unii colegi ziceau că nu am luat Bac-ul în prima sesiune… neștiind că nu am participat. După două săptămâni de la Jocurile Olimpice de la Sydney, am dat Bac-ul, am schimbat antrenorul și orașul, am venit în București cu obiectiv pe următorii 4 ani, următoarea ediție a Jocurile Olimpice de la Atena. Am luat-o de la zero. La facultate eram la frecvență redusă, mergeam în weekend…”, a mai povestit Camelia Potec.

„Povestea ei olimpică însemnă de fapt că și-a întâlnit și depășit idolul din copilărie, pe campioana Germaniei, Franciska van Almsick, pe care a și învins-o în finala de la Atena, de unde Camelia Potec a plecat cu medalia de aur la proba de 200 metri”,  spune realizatoarea Irina Păcurariu.

 

 

 

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Reality Show4 ore ago

Laura Giurcanu și Sânziana Negru au câștigat imunitatea mare aseară, la America Express

Program Special8 ore ago

PROGRAM SPECIAL DE ZIUA ROMANIEI De 1 Decembrie, TVR onorează Oamenii

Reality Showo zi ago

Giulia și Vlad Huidu au câștigat jocul de amuletă și Joker în ediția de ieri America Express Diseară, Irina va acorda imunitatea mare a etapei a șasea

AUDIENȚE TVo zi ago

Clanul a fost aseară în topul preferințelor telespectatorilor! Serialul a fost lider absolut de audiență

Serialeo zi ago

Telespectatorii sunt gata de o nouă porție triplă de râs, marca Las Fierbinți!

Reality Show3 zile ago

Începe etapa a șasea în competiția America Express, cu probe de foc pe Drumul Soarelui Vlad Huidu: ”Simțeam că nu mai pot să respir!”        

AUDIENȚE TV4 zile ago

Aseară, la Vocea României, am aflat concurenții pe care îi vom vedea, vinerea viitoare, în LIVE! Ediția KO-urilor a fost lider absolut de audiență

Reality Show5 zile ago

Marele anunț KANAL D a făcut toți românii fericiți! O lovitură de grație pentru PRO TV! Telespectatorii au felicitat celebrul post: „Sunt convins ca o sa fie un show la cel mai inalt nivel aşa cum doar @kanaldromania reuşeşte de fiecare dată! Abia aştept! ”

Platforma Online TV5 zile ago

Noutățile lunii decembrie pe Disney+

TV Divertisment Show5 zile ago

Începe etapa KO-urilor la Vocea României! Theo Rose: „Mă doare stomacul când vorbesc cu tine”

Emisiuni5 zile ago

Andrew Tate primul interviu televizat după ce a ieșit din închisoare la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Facebook

Advertisement

IN Trending