Campania socială "Sos! Copilăria" a strâns de Paste 52,743 de euro in 3 zile la Europa Fm - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Campania socială “Sos! Copilăria” a strâns de Paste 52,743 de euro in 3 zile la Europa Fm

Published

on

De Sfintele Sărbători de Paşti, românii au înţeles mesajul transmis de Europa FM şi SOS Satele Copiilor prin campania socială „SOS! Copilăria”. 26.367 de mesaje au fost trimise prin SMS la 877, ceea ce înseamnă că în doar 3 zile de la lansarea apelului, s-au stâns 52.743 de euro pentru copii. Românii au dat astfel dovadă încă o dată de faptul că se gândesc la semenii lor, în cazul acesta la soarta copiilor fără posibilităţi financiare şi nu numai, din ţara noastră.

„Rezultatele de până acum ne bucură foarte tare. Noi, toată echipa de la Europa FM, ne-am concentrat toate forţele pentru a lupta cu succes pentru aceşti micuţi, pentru a le face viaţa un pic mai bună, pentru a le aduce un zâmbet. Le mulţumim tuturor ascultătorilor noştri, care ne-au arătat încă o dată că au suflet mare, că se implică activ în problemele altora şi că sunt solidari cu cei mai puţini norocoşi decât ei. Am ascultat şi am difuzat şi pe post povestea unei doamne, cu venituri extrem mici, dar care a ţinut neaparat să doneze 2 euro din puţinul ei. Ea şi-a amintit de copilăria ei plină de lipsuri materiale, în care ea şi fraţii ei se jucau cu o minge improvizată din cârpe, căci părinţii lor nu aveau bani să le cumpere jucării. Iată că avem printre noi o grămadă de oameni buni, de exemple pozitive”, au povestit Bogdan Miu şi Monica Anghel.

Dintre cei peste 52.000 de euro donaţi de ascultătorii Europa FM, peste 10.000 de euro s-au strâns în timpul ediţiei din Vinerea Mare a emisiunii „Deşteptarea”, realizată de Monica şi Bogdan. Invitaţii lor în studio au fost câţiva dintre micuţii din SOS Satele Copiilor. Reprezentanta SOS Satele Copiilor, Cristiana Ionescu, a povestit prin ce a trecut fiecare, iar Bogdan Miu s-a distrat copios cu fetiţele poznaşe care se jucau de-a v-aţi ascunselea prin studioul Europa FM. „Cu doar un an în urmă, aceste surori nu zâmbeau niciodată, dar viaţa lor s-a schimbat. Împreună putem ajuta şi alţi copii să-şi regăsească zâmbetul”. Tot dimineaţă, Toader Păun a povestit în direct din Satele Copiilor, cum e dimineaţa într-o casă cu 9 copii şi o mamă socială.

Tot în Vinerea Mare, pe tot parcursul zilei, unii dintre cei mai mari şi valoroşi români, şi-au dat concursul în aceast demers. Cristi Chivu (Ambasador SOS Satele Copiilor), Angela Gheorghiu, Răzvan Lucescu, Mihaela Rădulescu, Ilie Năstase, Sorana Cârstea, Bogdan Lobonţ, Ciprian Marica, Dana Nălbaru (Ambasador SOS Satele Copiilor), Gică Popescu, Miţă de la Bere Gratis, Flavius Buzilă (Hara), Emeric Ienei şi alţii au povestit fiecare despre copilăria lui şi despre importanţa de a fi fericit, vesel, ocrotit şi susţinut în această perioadă a vieţii. Ascultătorii Europa FM au aflat multelucruri în premieră chiar de la oamenii pe care îi admiră.

Dacă anul trecut, Ciprian Marica a oferit excursii gratuite pentru trei copii cu rezultate bune la învăţătură, acum fotbalistul s-a alăturat campaniei “SOS! Copilăria”, iniţiată de Europa FM şi SOS Satele Copiilor.

“Eu am fost norocos să am o copilarie fericită şi să am parinţii aproape. Mereu m-am gândit şi am încercat să fiu alături de mulţi copii care au nevoie de susţinere şi o mână de ajutor. Invit pe toţi românii să ajute copiii din România pentru că ei au nevoie de noi. Orice gest pe care îl faci pentru un copil are o semnificatie enorma”, a spus Marica la Europa FM.

Ca sa ajungă printre primele tenismene din lume, Sorana Cârstea a început să practice tenisul la vârsta de 4 ani iar la 5 ani deja petrecea câte cinci-şase ore pe zi pe teren.

“Pot spune că am avut o copilărie diferită faţă de ceilalţi copii de vârsta mea pentru că am început tenisul la 4 ani. L a 5 ani, îmi petreceam cate cinci-şase ore pe zi pe terenul de tenis şi nu puteam să ies în faţa blocului să mă joc sau să fac alte lucruri de acest gen. Pot să spun că am avut o copilarie cu foarte multe sacrificii, însă nu regret nimic şi cred că tot ceea ce am facut atunci mă ajută azi”,a declarat Sorana. “Am simţit nevoia că trebuie să ajut şi să fiu alături copiilor. Ceea ce facem noi astăzi este un gest mic care are o semnificaţie enormă pentru copii. Un SMS pentru noi nu poate însemna nimic, însă pentru un copilaţ înseamnă enorm”, a afirmat sportiva.

Răzvan Lucescu a stat vineri, 2 aprilie, de vorbă cu George Zafiu în cadrul emisiunii “Europa Express”. Selecţionerul echipei naţionale a povestit despre momentele frumoase trăite în copilărie alături de părinţii săi, dar şi despre căsnicia sa.

“Am avut o copilărie foarte frumoasă. Am avut şansa să am doi părinţi extraordinari şi cred că foarte mulţi copii şi probabil foarte multe familii şi-ar dori să fie aşa uniţi cum am fost noi. Faptul că am avut astfel de părinţi, mi-a dat o încredere foarte mare, i-am văzut pe ai mei cum s-au comportat şi cred că acest lucru a fost un exemplu pentru mine şi am şi eu deja 20 de ani de căsnicie”, a declarat Răzvan.

Victor Hănescu şi-a amintit la Europa FM de copilăria trăită pe vremea comunismului, dar şi de oamenii care l-au ajutat să îşi îndeplinească visul.

Ca sportiv nu am avut o copilărie uşoară, provin dintr-o famili, aş putea spune, modestă. Am ajuns la un sport costisitor, la tenis, unde partea financiară este foarte importantă. Am întâlnit oameni deosebiţi în viaţa mea şi chiar în copilărie am avut sprijin. La vârsta de 13 ani, când aveam nevoie de rachete noi, ştiu că tatăl meu a făcut un împrumut la bancă şi a reuşit să îmi cumpere o rachetă. Dar când evoluam în competiţii aveam de două rachete. Ţin minte că o doamnă doctoriţă mi-a făcut cadou o rachetă, pentru mine a fost un gest deosebit, pe care nu ştiu dacă o să-l uit vreodată. Cred că este nevoie de oameni care să ajute copii săraci şi copii nevoiaşi“, a declarat Victor.

Angela Gheorghiu şi-a adus aminte de copilăria petrecută la Adjud, unde a fost încurajată de părinţi şi de profesori să îşi dezvolte talentul.

“Copilăria mea a fost undeva într-un orăşel de provincie, Adjud, Vrancea. Un oraşel în care am învăţat primele clase. Am facut şi atletism pe vremea aceea. Dar cel mai mult am fost ajutată şi susţinută de familie, părinţi, dar şi de şcoală pentru darul care mi l-a lăsat Dumnezeu de pe vremea aceea. Aveam 6 ani şi începusem deja să cânt în mod serios”, a povestit soprana.

Încă din 2005 de când a devenit ambasador al fundaţiei SOS Satele Copiilor, Gică Popescu a încercat să devină un sprijin pentru copii.

“Spre deosebire de copii din zilele noastre, noi în aceea perioada nu am avut o copilarie aşa cum au posibilitatea copiii din zilele de astăzi, o copilărie fericită. De aceea cred că merită ca fiecare dintre noi să facă cât mai mult pentru copii şi să-i ajutăm. Nu gesturile măreţe fac diferenţa, ci semnificaţia lor. “, a declarat Gică Popescu

Deşi a avut o copilărie grea, mama lui decedând când avea doar 12 ani, Emeric Ienei nu a renunţat la şcoală, dar nici la fotbal.

“M-am născut la Arad şi copilăria mea a fost destul de grea pentru că la 12 ani mama mea a murit. Tatăl meu era tânăr, avea 40 de ani şi trebuia să îşi refacă viaţa, dar eu nu prea m-am înţeles cu fosta mea mamă vitregă. Norocul meu a fost că atunci deja eram cooptat în grupul de copii de la UTA Arad şi acolo am primit o masa pe zi. Şcoala şi fotbalul au fost viaţa mea”,a declarat Emeric Ienei.

“Eu spun că pământul românesc este destul de fertil pentru fotbal. Ce facem cu copiii noştri? Cu educaţia stăm foarte, foarte rău şi asta pentru că părinţii pleacă în străinătate. Copiii rămân singuri acasă cu bunicii, care nu au putere să îi disciplineze pe aceşti copii”, a adăugat Ienei.

Miţă de la Bere Gratis şi-a adus aminte de momentul în care familia lui a fost nevoită să se mute şi timp de câteva luni, părinţii săi au trebuit să caute o locuinţă.

“Au trebuit să găsească un acoperiş deasupra capului nostru şi în câteva luni, printr-o „zbatere animalică” au reuşit să facă treaba asta. Conştientizam încă de pe atunci chiar dacă eram copil, nevoia de a fi protejat, sub un acoperiş, ceea ce este foarte important”, a declarat cântăreţul.

Campania „SOS! Copilăria” continuă până pe 30 aprilie şi toţi cei care vor să ajute copiii din România să beneficieze de dreptul la o familie iubitoare şi dezvoltarea într-un mediu plin de dragoste, respect şi siguranţă, o pot trimiţând un SMS în valoare de 2 euro  în toată această perioadă la 877, în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote. Nu se percepe TVA.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending