Campania “Why Don’t You Come Over” premiată la PR Awards

0
719

Campania “Why Don’t You Come Over”, creată şi susţinută de Gândul şi GMP, a obţinut titlul de „Campania Anului” la a XI-a ediţie a Romanian PR Awards, organizată de Forum for International Communications.

“Este un premiu pe care îl merită românii, cei care au înţeles că este timpul să venim cu un răspuns, care au preluat campania începută de GMP şi Gândul.info şi au transformat-o într-o cauză personală. Sper să îi avem alături în continuare pentru că nu plănuim să ne oprim. România merită o imagine mai bună în Europa şi în lume, şi are şi atuurile pentru aceasta, aşa cum demonstrează această campanie”, declară Claudiu Pândaru, director editorial Gândul.

“Am avut şansa să lucrăm împreună o campanie în care s-au aliniat toate planetele: colegi care au stat nopţile ca totul să iasă bine şi repede, un client cu curaj, care a ţinut bine de tot pasul cu partea de content editorial, două popoare care exceleaza la capitolul simţul umorului şi un moment în care presa internaţională nu se aştepta să afle şi altfel de lucruri despre România. Cred că lecţia cea mai importantă este că, în era Facebook, oamenii şi brandurile au mai multă putere reală de a schimba lucrurile decât oricand.”, a precizat Mihai Gongu, Creative Director GMP Advertising.

În cadrul evenimentului, au fost acordate 19 premii de aur, 30 de premii de argint şi 9 diplome de excelenţă de către un juriu internaţional de top, reunind competenţe în comunicare din SUA, Marea Britanie, Germania, Italia, Belgia, Olanda, Suedia, Franţa şi România.

Iniţiativa a pornit în luna februarie a acestui an, ca răspuns la acţiunea iniţiată de cotidianul britanic „The Guardian”, de descurajare a emigranţilor români şi bulgari de a veni să lucreze în Regatul Unit. Campania a pornit cu afişe prin care, într-o manieră amuzantă şi uşor ironică, se descriau avantajele pe care le prezintă România, în raport cu Marea Britanie, britanicii fiind, astfel, invitați să vină în România.

Afişele s-au viralizat rapid pe reţelele sociale, iar campania a fost preluată de nenumărate publicaţii şi site-uri din toată lumea. Cel mai popular afiş a fost cel prin care frumuseţe româncelor era comparată cu cea a Ducesei de Cambridge şi a surorii acesteia, acestea două bucurându-se de o imensă apreciere şi popularitate în rândul britanicilor.

Următoarea etapă a campaniei a adus invitaţia concretă adresată britanicilor de a găsi o „canapea” oferită de români pentru a petrece câteva zile în România şi a se convinge singuri de adevarul mesajelor din afişe. În plus, pe site-ul www.whydontyoucomeover.co.uk, a fost adăugată o secţiune specială unde angajatorii români puteau oferi joburi britanicilor.

Campania a generat peste 5 milioane de afişări în presa românească (print, online, radio, TV) şi peste 100 de materiale în presa internațională, fiind premiată atât în ţară, la Gala Internetics, la Golden Drum, cât şi peste hotare, la AdStars. De asemenea, Why Don’t You Come Over a fost nominalizată la CannesLions 2013, la categoria PR, subcategoriile „Crisis” şi „Media”, dar şi la European Excellence Awards la categoria „Bulgaria, Romania, Croatia, Slovenia, Serbia, Montenegro, Bosnia-Herzegovina”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.