RAPORT: Prima săptămână a campaniei Căutăm primar, model european a fost urmărită de peste 1.2 milioane de telespectatori - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Analize

RAPORT: Prima săptămână a campaniei Căutăm primar, model european a fost urmărită de peste 1.2 milioane de telespectatori

AUDIENTE TV: În prima săptămână de difuzare, materialele prezentate au înregistrat, în medie, la nivelul publicului comercial, 7 puncte de rating și 26.4% cotă de piață. Reportajul difuzat joi seară a înregistrat un record de audiență, la nivel comercial, obținând 8.3 puncte de rating și 30.3% share și a fost urmărit de peste 1.4 milioane de telespectatori la nivel național.

Published

on

Foto Credit: PRO TV

O dată cu startul campaniei electorale pentru primării, Știrile PRO TV au demarat campania Căutăm primar, model european, realizată de Rareș Năstase, corespondent special Știrile PRO TV. Rareș a străbătut mii de kilometri pentru a descoperi modelele de urmat în ceea ce privește conducerea și administrarea unei comunități. 

În prima săptămână de difuzare, materialele prezentate au înregistrat, în medie, la nivelul publicului comercial, 7 puncte de rating și 26.4% cotă de piață. Reportajul difuzat joi seară a înregistrat un record de audiență, la nivel comercial, obținând 8.3 puncte de rating și 30.3% share și a fost urmărit de peste 1.4 milioane de telespectatori la nivel național.

“Mă bucură reacțiile pe care le au oamenii după vizionarea reportajelor deja difuzate. Și nu vorbesc aici de aprecieri, ci de interesul cetățenilor pentru opțiunile din comunitatea lor. Am avut mai multe persoane care mi-au scris pe pagina de Facebook că ar dori să îi ajut cu câteva întrebări pe care să le pună candidaților din orașele și comunele lor. Sunt localnici care vor să asiste la discuțiile cu candidații și vor să îi descoasă, să afle cât de mult pot ajuta localitatea, dacă  ajung să conducă primăria. Sunt, de asemenea, candidați care m-au contactat să îmi expună situații din zonele pe care vor să le conducă. Sau să îmi ceară detalii despre anumite proiecte pe care le-am prezentat și filmat. Cel mai surprinzător a fost momentul când am văzut un tânăr care, în fața mea pe stradă, tocmai aruncase o hârtie pe jos. M-a văzut că am observat, probabil m-a recunoscut, a luat-o și a dus-o la un coș aflat la câțiva metri. Nu a fost nevoie să îi mai zic nimic. E un pas, mic ce-i drept, spre normalitate. Una în care să cerem și de la noi, nu doar de la cei care vor să ne conducă.”, a declarat Rareș.

Cetățenii au la dispoziție și o platformă online, cautamprimar.stirileprotv.ro, unde s-au strâns deja sute de mesaje de la telespectatori care semnalează ce probleme sunt în localitățile lor. Cele mai multe sunt legate de eternele probleme: infrastructură, investiții, spații verzi, mizerie, corupție.  Toate mesajele primite în această platformă vor fi integrate într-o hartă, care ne va arăta la final de câte schimbări are nevoie România și care sunt județele cu cele mai multe mesaje, respectiv cei mai mulți cetățeni care știu ce să ceară de la un primar.

“Sunt reacții și pe platforma online, îmi pare bine că românii nu sunt indiferenți, chiar dacă la nivel național se simte un val de lehamite generală vizavi de edili. Nu-i deloc de condamnat, având în vedere “gogoșile”, promisiunile deșarte pe care oamenii s-au obișnuit să le tot audă de un sfert de veac. Mulțumesc telespectatorilor pentru aprecieri și pentru comentariile de pe rețelele de socializare și mulțumesc mult acelor români din străinătate, cei care m-au ajutat cu informații și interviuri, pe durata acestui demers.”, a completat Rareș.

Telespectatorii sunt invitați să descopere noi modele de eficiență și de implicare în reportajele speciale difuzate zilnic în cadrul Știrilor PRO TV, dar și pe larg duminică, la România, te iubesc!.

Rares Nastase PRO TV

Rares Nastase
PRO TV

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending