CAMPANIE PRO TV | Registrul donatorilor onorifici de celule stem este funcţional! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Campanie TV

CAMPANIE PRO TV | Registrul donatorilor onorifici de celule stem este funcţional!

Published

on

Registrul donatorilor onorifici de celule stem, înfiinţat în urma campaniei Ştirilor ProTv Avem viaţă în sânge, coordonată de Paula Herlo, este functional. Patru pacienţi români care sufereau de o formă de cancer al sângelui au fost salvaţi de la moarte şi, mai mult decât atât, un copil din Rusia a primit o şansă la o viaţă normală graţie unui donator român.

Ministerul Sănătăţii plătea până acum peste 10.000.000 de euro anual pentru tratarea pacienţilor în străinătate, iar hăţişul birocratic făcea ca, din păcate, cei mai mulţi să ajungă prea târziu la tratament. Graţie campaniei Ştirilor ProTv, bolnavii de leucemie au un aliat de nădejde în lupta cu boala: timpul. Asta pentru că nu mai sunt nevoiţi să aştepte lungul şir de aprobări pentru a se trata în străinătate şi pot fi trataţi în ţara lor.

Nu mai puţin de 2000 de români s-au arătat dornici să-şi ajute semenii la nevoie şi s-au înscris în baza de date a registrului. Nu toţi devin însă donatori, ci doar cei care sunt compatibili cu un pacient, iar recoltarea este simplă şi neriscantă pentru cei care donează. “Donatori din Germania, Polonia şi Belgia au dăruit viaţă unor bolnavi români. Pentru ca alţi bolnavi să nu se prăpădească cu zile e nevoie ca oamenii să se implice”, declară corespondentul Ştirilor ProTv Paula Herlo. “Cei care vor să devină donator se pot adresa celor 18 centre de transfuzii din toată ţara. Dacă sunt compatibili, li se vor recolta celule într-unul din cele trei centre de transplant medular din România” a continuat Paula.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending