Connect with us

Sport

Campionatul Mondial de patinaj artistic Montpellier 2022, în direct la TVR 2

Published

on

Miercuri, 23 martie, TVR 2 dă startul transmisiunilor în direct de la Campionatului Mondial de patinaj artistic 2022, care anul acesta va avea loc la Montpellier, Franța. România va avea un sportiv în competiție, pe Julia Sauter, antrenată de Marius Negrea.

„A fost foarte greu de obţinut baremul la programul scurt, care îi mai lipsea Juliei, pe care abia după al optulea concurs internaţional din sezon l-a realizat, în februarie, la Ljubljana.

Lucru pe care l-a făcut mai bine la programul liber, al cărui barem l-a reuşit deja la al 3-lea concurs din sezon, la Nisa. Aşadar, noi sperăm să evolueze fără greşeală şi cu speranţa că nouă alte patinatoare să greşească şi astfel să prindem finala de 24. Julia e bine pregătită, este în formă, dar din păcate, nu depinde numai de ea, ci şi de adversare, care, la rândul lor, sunt cele mai bune din lume”, spune antrenorul Marius Negrea,  fost patinator competițional român.

Ne-au încântat la europenele de la Tallin, ne-au făcut să visăm la JO Beijing, artiștii patinajului artistic își iau acum rămas bun de la acest sezon, în direct, la TVR 2. În absența sportivilor ruşi, lupta pentru medalii este deschisă.

Vor fi la start campionii olimpici de la dans, francezii Papadakis-Cizeron, dar americanul încoronat la Beijing, Nathan Chen – regele cvadruplelor, va lipsi în urma unei accidentări.

„Pentru prima dată în istorie, lipsesc la un Campionat Mondial patinatorii din Rusia. Deci lupta e deschisă, mai ales la proba feminină și la cea de perechi, unde lipsesc cele trei reprezentante ale Rusiei, care ocupau de obicei majoritatea locurilor de pe podium. Așadar, celelalte sportive, două din Japonia, două din Coreea și reprezentanta Europei, belgianca Loena Hendrickx, se vor lupta pentru medalii.

Restul sportivelor vor profita atât de absența celor trei rusoaice, cât și de cea a patinatoarei din Belarus, Viktoria Safonova (locul 13 la J.O. şi 9 la C.E.) pentru că și ea este suspendată.

La perechi, în afară de cele trei cupluri rusești, mai lipsesc si Campionii Olimpici si Mondiali en titre, chinezii Sui Wenjing şi Han Cong. Asta pentru că delegația chineză nu va fi prezentă în Franța, în urma problemelor de Covid-19 și a carantinei obligatorii pentru cetățenii chinezi care vin în Europa”, adaugă antrenorul.

Programul TVR 2 al transmisiunilor Campionatului Mondial de patinaj artistic Montpellier 2022

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending