Când trebuie să îţi dea de gândit căderea părului? - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Când trebuie să îţi dea de gândit căderea părului?

Published

on

Căderea părului este o etapă cât se poate de naturală. Firele de păr respectă un ciclu de dezvoltare constant. Este normal ca zilnic să cadă un anumit număr de fire de păr.

 

Când poate fi considerată căderea părului o problemă?

Trebuie precizat că numărul firelor de păr ce cad este influențat de foarte mulți factori, de modul de viaţă, de alimentaţie, de rutina de îngrijire zilnică, de starea de sănătate generală şi uneori de moştenirea genetică.

Căderea părului accelerată ar trebui să îţi dea de gândit. Dacă pe parcursul unei zile pierzi mai mult decât 150-200 de fire de păr, ar trebui să iei măsuri. Probleme ar trebui să îţi faci şi când încep să se observe zone de scalp cu păr rărit sau locuri cu goluri efective sau porțiuni unde firele de păr nu mai cresc. 

Este important să descoperi din timp care este cauza pierderii părului şi să iei măsuri, în caz contrar se poate instala alopecia. Trebuie să ştii că şi în cazul alopeciei androgenice, există tratamente eficiente care încetinesc procesul, iar pentru cazurile severe se poate realiza transplant de păr. 

Semne că pierderea părului trebuie luată în serios

Găseşti fire de păr pe oriunde, pe pernă, pe aşternuturi, pe birou, pe tastatură, în chiuvetă sau în alte locuri frecventate. Căderea accelerată a părului nu se manifestă doar după baie sau în timpul periajului zilnic. Firele cad la simpla atingere, deci te poți  găsi păr şi pe haine şi în locurile frecventate în timpul desfășurării activităților cotidiene. 

Părul care cade repede își pierde din elasticitate şi din grosime. Deci subţierea firelor de păr poate fi semn că există o problemă, ca în organism este un dezechilibru alimentar, o problemă hormonală sau de altă natură ce trebuie investigată. 

Scalpul începe să se observe tot mai proeminent. Căderea accelerată a părului poate produce goluri neplăcute, dacă vorbim de alopecie aerată sau rărire accentuată ce aduce modificare vizuală asupra zonei. 

Instalarea alopeciei ar trebui să dea de gândit. Trebuie să se precizeze că în cazul formei incipiente şi medii se pot lua mai multe măsuri, de la modificarea alimentaţie, la cele de introducere în rutină zilnică a unor medicamente ce ajută la dilatarea vaselor sangvine la nivelul scalpului. Tot pentru a preveni instalarea alopeciei se mai pot folosi tratamente cu DHT blocker, ce blochează compuşi responsabili de căderea părului.

Sursa de imagine:
goodluz / Shutterstock.com

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending