Connect with us

UTILE

Care a fost prima criptomoneda si când a aparut aceasta?

Published

on

Criptomonedele nu mai sunt un subiect de tabu in prezent, după cum presupun. Radioul, presa si televiziunile discută despre acest subiect. Acest articol are ca scop să-ți ofere răspunsurile din titlu și vei putea afla mult mai multe despre criptomonede și istoria acestora.

Care a fost prima criptomoneda?

O monedă virtuală promite, la bază, anonimitatea. Este un ban care nu poate fi controlat de nimeni, nu este centralizat și poți face ce vrei cu această monedă. După cum cred, deja știm cu toții că prima monedă virtuală a fost Bitcoin. Dar aș vrea în continuare să aflăm ce este Bitcoinși care este utilitatea sa în piața crypto, în special în această perioadă.

Prima monedă, Bitcoin, a apărut într-un moment oportun, mai exact în august 2008, atunci când întreaga lume se confruntă cu o criză financiară masivă, când bursele au picat, când oamenii nu mai aveau încredere în nimic, nici în guverne, nici în bănci, nici în companii, în nimic. Atunci a apărut Bitcoin, care era bazată pe o tehnologie nouă, inovatoare.

Bitcoin a fost creat de Satoshi Nakamoto, o persoană sau un grup de persoane a căror identitate a rămas anonimă până în prezent. Aceasta a apărut printr-o lucrare, numită whitepaper numită „Bitcoin, un sistem peer-to-peer” și a fost trimisă către personalități interesate de criptografie. În 2009 a apărut rețeaua, iar Nakamoto a minat primul Bitcoin, primind astfel și o recompensă de 50 de Bitcoin. Primul om care a tranzacționat Bitcoin a fost programatorul Hal Finney acesta fiind și primul susținător al rețelei. În primele luni de la lansare, Satoshi a minat peste un milion de Bitcoin, iar în 2010 a ieșit din scenă, lăsându-i codul sursă programatorului Gavin Anderson, care a devenit principalul dezvoltator al rețelei.

Prima utilizare reală a Bitcoin a fost în 2010, când un utilizator a cumpărat două pizza cu 10.000 de Bitcoin. Este deja o poveste celebră în piața crypto și având în vedere creșterile prin care a trecut moneda, este un subiect tragi-comic.

În 2011 valoarea a crescut rapid de la 0,32 dolari la 30 de dolari și s-a întors la fel de rapid la 2 dolari. Volatilitatea monedei este de șapte ori mai mare decât a aurului și de 18 ori mai mare decât a dolarului. Aceasta este dovada vie că ceea ce se întâmplă acum nu este un subiect nou pentru oamenii din piața crypto. Bitcoin a avut corecții de-a lungul vieții sale și de fiecare data s-a întors mai puternic, dovedind mai multe.

Dacă vrei să știi cum funcționează Bitcoin, trebuie să te gândești că este un fișier, un registru care conține datele persoanelor care utilizează rețeaua printr-o parte și balanța portofelului digital în partea opusă. Principalul scop al rețelei Bitcoin este anonimitatea și că toată rețeaua este susținută de indivizii care fac tranzacții. Fiecare nume al utilizatorului este transformat în număr de cod, pentru a fi imposibil de detectat. Siguranța este oferită de semnătura persoanei care deține contul. Pentru a face o tranzacție în portofelul cuiva sau pentru a primi Bitcoin în propriul portofel este nevoie de un cod, această cheie, care este o combinație complexă de caractere și numere.

De unde cumperi Bitcoin?

Bitcoin și-a arătat utilitatea și orice cuvânt în plus nu își are scopul. Important este de unde cumperi Bitcoin. Trebuie să fii foarte atent pentru că odată cu popularitatea primită, au apărut și foarte multe scammeri. O platformă bună de tranzacționare este acea platformă care prezintă anumite criterii foarte importante de luat în considerare, printre care cele mai importante sunt încrederea pe care o oferă o platformă. Spre exemplu, Bitcoin Romania este prima platforma de exchange crypto din țară, apărută în 2014. În toți acești ani de experiență, aceștia și-au demonstrat aportul adus importanței criptomonedelor din România. Cu toate că sunt primii pe piață, după ei au tot apărut alte platforme, însă ceea ce am apreciat mereu la această companie este că nu și-au pierdut interesul, aducând mereu noi modalități de cumpărare, de vânzare și de învățare. Pe site te poți bucura de un blog foarte bine documentat, cu informații concrete, prin care poți prelua și descoperi explicațiile termenilor din domeniu crypto.

Indiferent de moneda în care alegi să investești, fie că este prima sau una dintre multitudinea de noi proiecte apărute pe piață, trebuie să fii atent la platforma cu care alegi să lucrezi, siguranța walletului în care alegi să stochezi și cel mai important: să nu investi niciodată banii pe care nu ești dispus să-i pierzi!

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending