Care este simbolistica florilor care se regasesc intr-un buchet mireasa - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Care este simbolistica florilor care se regasesc intr-un buchet mireasa

Published

on

Prin nunta, tinerii se raporteaza la stramosi –respectandu-le obiceiurile- dar si la Dumnezeu, sub a carui obladuire se aseaza de bunavoie, chiar daca nu sunt in acel moment chiar lamuriti cu toate. Atat la biserica, cat si in celelalte momente importante ale ceremonialului de nunta, mireasa tine in mana un buchet de flori, buchet ce la un moment dat va fi aruncat catre fetele prezente care doresc sa urmeze aceeasi cale. Aceste buchete mireasa sunt o forma frumoasa de a celebra viata si natura!

Uneori, in dorinta de a pastra acest buchet, mireasa comanda doua buchete identice, iar la momentul aruncarii il foloseste pe cel de al doilea.

Buchetul are o simbolistica legata de frumusete, de vesnicie, dar si de efemer, de feminitate, de puritate, de bucurie. Este aruncat cu dorinta de a bucura si alta fata de frumusetea lui tainica, cu gandul la nunta ei din viitor.

Care sunt cele mai populare flori pentru buchet si ce semnificatie au?

In buchetele de mireasa sunt folosite multe flori, de la crini pana la trandafiri, garoafe sau camelii sau poti cu incredere opta pentru un buchet mireasa bujori. Tocmai de aceea, aranjarea acestui accesoriu floral trebuie sa fie realizata cu foarte mare atentie, in asa fel incat sa transmita tot ceea ce isi doreste mireasa in cea mai frumoasa zi din viata.

– Bujorii

Aceste flori gingase semnifica prosperitate, bugatie si puritate.

– Trandafirii

De-a lungul timpului, trandafirii au fost cele mai preferta flori ale iubitilor. In perioada victoriana, trandafirul semnifica bunatate. Astazi, putem asocia trandafirul rosu cu dragoste, pasiune, dorinta, dar si puritate si inocenta, daca ne referim la trandafirul alb. Este o floare foarte des utilizata pentru buchetele de nunta.

-Gardenia

Conform specialistilor in flori, aceasta floare este un simbol al bucuriei.

-Freziile

Sunt flori parfumate care sunt folosite in buchete de mireasa inca din perioada victoriana. Pe atunci erau asociate cu increderea. Astazi, sunt flori care denota chibzuinta, prietenie si inocenta.

-Hortensia

Este o floare speciala, ideala pentru buchetul de mireasa. Este asociata adeseori cu opulenta si cu luxul, dar si cu intelegerea si recunostinta.

Un buchet mireasa frumos, va face ca intreaga tinuta a miresei sa fie si mai spectaculoasa!

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending