Connect with us

BUSINESS

Care sunt avantajele refinanțării creditului tău ipotecar?

Published

on

 

Cu câțiva ani în urmă, ai apelat la un credit ipotecar pentru a achiziționa propria locuință. Creditul pentru casă ales a fost, cu siguranță, cea mai bună soluție pe care o aveai la momentul respectiv. O decizie asumată, pe care ai luat-o după consultarea partenerului sau a persoanelor importante din viața ta, înțelegând beneficiile, dar și responsabilitățile acestuia.

Anii au trecut însă. Tu te-ai disciplinat, ai văzut cum uneori este greu să existe o sumă de bani ce trebuie achitată lună de lună, indiferent de nivelul veniturilor tale sau de celelalte cheltuieli pe care le ai lunar. Între timp, ai învățat mai multe despre finanțele personale, creditul punându-te în situația de a gestiona cât mai bine bugetul familiei.

Cauți noi oportunități, soluții de creditare avantajoase și rapide, iar refinanțarea creditului tău cu ipotecă este una dintre variantele pe care le iei în calcul. Ce înseamnă însă refinanțarea creditului și ce presupune ea? Este avantajoasă pentru tine? Care sunt posibilele beneficii?

Cum obții refinanțarea creditului tău?

Prin refinanțarea creditului cu ipotecă vei rambursa, cu anticipație, împrumutul pe care l-ai accesat în urmă cu ceva timp, obținând un alt credit, care va acoperi costurile acestuia. Evident, noul credit va trebui să fie mai avantajos decât cel vechi pentru ca parcurgerea întregii proceduri să merite.

Pentru a obține o refinanțare de credit vei trece, practic, prin etapele parcurse atunci când ai accesat creditul inițial.

De exemplu, pentru a obține sau refinanța un credit prin intermediul creditului ipotecar pentru locuință Patria Acasă, vei avea nevoie de:

 • Adeverință de venit
 • Declarație a angajatorului cu privire la veniturile realizate în anul precedent,
 • Documentele de imobil solicitate de bancă (ele variază, însă în principiu sunt documentele de proprietate ale locuinței pentru care este solicitat creditul ipotecar, actele de identitate ale proprietarilor, adeverințe cu privire la plata la zi a obligațiilor către stat și Asociația de Proprietari)

6 avantaje ale refinanțării unui credit cu ipotecă

Refinanțarea unui credit ipotecar presupune parcurgerea acelorași pași prin care ai obținut creditul inițial – ei pot, evident, diferi de la bancă la bancă, dar documentele solicitate sunt în general aceleași și timpul de așteptare poate fi asemănător.

Pentru ca întreaga procedură să fie justificată, trebuie să știi dinainte care sunt avantajele acestuia – iar acestea pot diferi în funcție de situația personală.

Iată 6 posibile avantaje ale refinanțării:

 1. Rata lunară mai mică

Cu toții ne dorim ca rata lunară pe care o achităm să fie mai mică – fie că suntem în dificultate financiară sau ne dorim să optimizăm, pur și simplu, bugetul lunar. Reducerea ratei lunare a creditului va face loc în bugetul nostru pentru alte lucruri importante din viață, așa că de ce să nu profităm de aceasta?

E bine să ne interesăm și de nivelul dobânzii (DAE, sau dobânda anuală efectivă e indicatorul de urmărit în principal), pentru a ne asigura că și costurile creditului sunt acceptabile pentru noi.

 1. Dobândă mai bună și costuri totale mai mici

Reducerea ratei lunare nu înseamnă neapărat costuri totale mai mici pentru credit. Dacă nu dificultatea de a achita rata, ci mai degrabă dorința de a optimiza costurile plătind mai puțin în timp ne-au determinat să refinanțăm, atunci ne vom interesa mai degrabă de aceste cifre.

 1. Poți comasa mai multe credite, reducând costurile

Credit pentru casă, credit de nevoi personale, credit… Dacă ai mai multe credite, simpla lor gestionare se poate dovedi dificilă. În plus, creditele ipotecare au mereu dobânzi mai avantajoase, așa că a le aduna la un loc, cu o dobândă avantajoasă și o rata mai mică decât ceea ce plăteai înainte, nu poate fi decât o idee excelentă pentru tine. În plus, îți simplifici viața și ești mai liniștit.

 1. Ai posibilitatea obținerii unei sume suplimentare

Dacă în acest moment mai ai de achitat 25.000 de euro și ai nevoie de încă 10.000 de euro, poți cere băncii unde faci refinanțarea să îți împrumute și această sumă. Practic, obții un credit în plus, fără documente justificative suplimentare și la costurile unui credit ipotecar, mereu mai mici decât ale unuia pentru nevoi personale.

 1. Poți obține un credit în altă monedă

Vei avea câteva calcule de făcut aici, dar situația noastră în viață se poate schimba, la fel și nivelul veniturilor sau moneda în care le obținem.

Să presupunem că ai accesat, de exemplu, un credit în lei, iar acum veniturile tale sunt în euro. În acest caz un credit în euro este, cel mai probabil, o opțiune foarte bună pentru tine. În acest moment, de exemplu, creditul ipotecar pentru locuință în euro Patria Acasă ar putea fi una dintre cele mai bune opțiuni pentru tine, cu un DAE de doar 4,06% (atunci când veniturile sunt virate în contul curent Patria Bank).

 1. Apelezi la o bancă mai prietenoasă

Un credit ipotecar va fi rambursat într-o perioadă lungă de timp, așa că este important ca banca cu care colaborezi să fie pe placul tău.

Probabil că nu acesta va fi motivul principal pentru care vei refinanța creditul la o anumită bancă, dar atunci când există alte avantaje și banca cea nouă îți este mai accesibilă (are sediul mai aproape de casa sau serviciul tău sau servicii online de calitate), poți trece și acest lucru pe lista de avantaje ale refinanțării.

Care sunt avantajele refinanțării creditului ipotecar cu Patria Bank:

Cu Patria Acasă refinanțezi creditul ipotecar actual și poți reduce rata lunară sau perioada de creditare. Avantajele refinantarii cu Patria Bank:

 • Poți refinanta orice suma cuprinsa intre între 5.000 și 250.000 euro (echivalent în lei);
 • Avansul este necesar doar daca valoarea evaluata a imobilului este mai mica mica cu 15% (pentru sumele in lei) sau de la 20% (pentru euro);

Exemplu:  daca imobilul este evaluat la 70.000 de euro, iar tu mai ai de achitat din credit 50.000 de euro, nu este necesar sa aduci vreun avans sau garantie suplimentare;

 • ZERO comision lunar de administrare;
 • ZERO comision pentru înregistrarea garanțiilor în AEGRM;
 • Poți beneficia de 0,5 pp reducere la dobândă dacă optezi pentru virarea salariului la Patria Bank;
 • Poți alege perioada optima de rambursare in functie de ce iti doresti: pastrezi perioada creditului actual si platesti mai putin pe luna sau reduce perioada si mentii valoarea ratei;
 • Venitul lunar minim acceptat este de doar 1.500 lei.

Refinanțarea unui credit ipotecar vine, cu siguranță, cu avantaje numeroase pentru tine. E important însă să îți faci bine calculele, pentru a fi sigur că această soluție este cea care ți se potrivește cel mai bine. La fel de avantajos este și creditul de nevoi personale cu ipotecă Patria, cu ajutorul căruia poți obține suma de care ai nevoie, pentru investiții sau refinanțarea altor credite în condiții avantajoase.

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

BUSINESS

Se afumă sticla șemineului? Acestea pot fi motivele!

Published

on

 

Atunci când alegi să instalezi un șemineu în casa ta, este important, întâi de toate, să alegi materiale calitative din care să îl construiești, mai ales focarul și coșul de fum să fie de cea mai înaltă calitate, pentru că acestea sunt cele mai importante elemente ale unui șemineu. În afară de achiziționarea componentelor din materiale calitative, montajul șemineului merită o atenție deosebită.

Iar dacă ai deja un șemineu, însă nu te poți bucura în totalitate de acesta, pentru că se afumă sticla, atunci s-ar putea ca motivele să fie legate exact de montajul necorespunzător. Ce înseamnă, totuși, montajul necorespunzător și ce implică acesta? Specialiștii de la SemineeValcea.ro ne răspund la această întrebare. Iată cum poți să îți dai seama dacă motivul din care se afumă sticla șemineului are legătură cu montajul:

 • Alegerea coșului nepotrivit – coșul de fum trebuie ales în funcție de sursa care se racordează la acesta. Dacă avem impresia că este același lucru dacă racordăm o soba, un termoșemineu, un șemineu pe lemne sau un termoșemineu, atunci este total greșit.
 • Dimensionarea greșită a coșului de fum, ceea ce se referă la poziționarea incorectă a acestuia față de focar. Coșul de fum trebuie ales ținând cont de mărimea, tipul și puterea focarului și înălțimea casei. Dimensionarea greșită și poziționarea incorectă a coșului de fum poate duce nu doar la afumarea puternică a sticlei, ci și la pătrunderea fumului în încăpere. Pe site-ul SemineeValcea.ro găsești cosuri de fum de calitate înaltă.
 • Reducerea canalului de evacuare duce la îngreunarea tirajului în timpul arderii și de aceea se și afumă sticla pe interior.
 • Devierile  coșului de fum afectează tragerea de pe canalul de evacuare și favorizează depunerea de funingine pe sticla focarului.
 • Racordarea mai multor surse de căldură la același coș de fum – de exemplu: centrala termică, convertorul, soba, un alt șemineu. Aceasta este nerecomandată de către producători și de către specialiștii în montaj, de asemenea.

Una dintre cele enumerate mai sus poate fi cauza din care se afumă chiar sticla șemineului din casa ta. Asigură-te că fiecare element este bine pus la punct și ține minte că dacă investești mulți bani într-un focar premium nu înseamnă că șemineul tău va funcționa perfect dacă nu este și corect montat. Tocmai de aceea apelează la profesioniști în domeniu și citește cu atenție instrucțiunile de utilizare, pentru că dacă montajul este realizat corect și totuși se afumă sticla focarului, atunci s-ar putea să nu îl utilizezi corect.

Consultă-te cu specialiștii de la seminee Valcea, pentru că aceștia sunt bucuroși să te ajute cu orice ai nevoie pentru a te bucura maxim de produsul achiziționat. Dacă ai ales componente din materiale calitative, montajul a fost executat corect, de către personal calificat și folosești corect șemineul, atunci te poți bucura maxim de investiție.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Exprima-ti personalitatea prin noua tehnologie!

Published

on

 

Viitorul se intampla astazi! Azi iti poti pune intreaga lume la picioare si sa transformi imposibilul in posibil si visele in realitate. Totul este posibil atunci cand vorbim despre tehnologie, despre lansarile revolutionare din ultima perioada.

Suntem mai aproape de cei dragi printr-un simplu click, mai aproape de viitorul prin dimensiune tot mai acerba a latimilor de banda si a capacitatii de rulare RAM, memoram tot mai mult cu ajutorul acelei memorii interne mult mai bogata si ajungem intr-o mili-fractiune de secunda fix in locurile unde trebuie/dorim.

Asta inseamna sa te bucuri de tehnologie, iar asta e in tot ansamblul un viitor dominat de evolutie.

 

Si da, nu exista varsta sa-ti poti exprima dorinta catre nou sau pasiunea catre cele mai recente lansari tehnologice. Fie ca vorbim de adevarate gadgeturi ‘supersonice’, fie ca in mijlocul cautarilor noastre se afla accesorii GSM de la cei mai importanti si renumiti furnizori, toate acestea ne pot ajuta sa ne dezvoltam atat la nivel personal, cat si profesional, viata devenind mai usoara, mai placuta si mai interesanta.

Noua tehnologie exprimata prin intermediul unor accesorii GSM.

Lumea noua nu se raporteaza numai la laptop-uri, calculatoare si la smartphone-uri inteligente, ci si la accesorii pe masura dispozitivelor pe care le utilizam zilnic. In acest sens putem face o categorisire a celor mai utilizate accesorii mobile in ultimii 5 ani.

 

 1. Smartwatch-urile

La fel de populare ca si smartphone-urile, noile modele de smartwatch se lanseaza cu succes atat in magazinele fizice, cat si online, prin proprietati inedite si functii pe masura asteptarilor. Daca astfel de dispozitive NO NAME nu-ti vor starni interesul, cele de marca precum Michael Kors, Fossil, Apple, samd. cu siguranta te vor tine cu inima la gura pana in ultima clipa. Alegand sa-ti personalizezi telefonul cu un astfel de accesoriu, experienta tehnologica cunoaste noi dimensiuni, fara precedent in istorie.

 

 1. Huse telefoane

9,5/10 oameni achizitioneaza o husa pe masura telefoanelor. Fie ca vorbim de huse simple, din silicon, fie ca vorbim de huse din piele de calitate superioara sau huse de carbon, nu exista device inteligent fara o protectie pe masura. Imprimeuri romantice, indraznete, culori fel si fel, husele dau tonul la personalitatile indraznete si la experiente lipsite de griji. Acum iti este mult mai simplu sa pornesti intr-o calatorie palpitanta cand iti stii smartphone-ul in siguranta.

 

 1. Bateria externa

Ce ne-am face oare, fara bateria suplimentara? Este iarasi unul dintre cele mai achizitionate accesorii din ultimii ani, dupa cum atesta si specialistii din domeniu. Bateria externa este acel plus perfect pentru calatorii, in care nu ai acces la o priza. Cu cat este mai puternica, cu atat mai multa energie vei dobandi pentru dispozitivele tale inteligente.

 

 1. Castile

Rata persoanelor si incidenta castilor chiar si la varste mijlocii si mari creste pe zi ce trece. Castile te ajuta sa-ti porti peste tot in lume playlist-ul favorit, atunci cand calatoresti sau cand faci sport, fie cand mainile iti sunt prea ocupate insa esti nevoit sa raspunzi la un apel important.

Accesoriile sunt o alegere fara compromisuri si o noua “tehnologie” ce rescrie viitorul. Fa si tu primul pas testand tehnologia de ultima ora, disponibila acum in noul magazin SmartZone din Baneasa Shopping City Bucuresti, acolo unde marci precum Apple, Fossil, Samsung, Xiaomi, Michael Kors, Maxcom, Skagen, Fitbit, Garmin si Huawei iti vor deschide calea catre o noua lume revolutionara.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Jocuri disponibile la Maxbet casino

Published

on

 

Lumea cazinourilor online s-a dezvoltat enorm în ultimii ani când parcă și-a luat avânt tot mai mult. Oamenii sunt atrași de mirajul jocurilor de noroc care le pot aduce câștiguri nesperate, dar mai ales de gama largă de jocuri de cazino care le promit distracție și relaxare la maximum. Jocurile disponibile pe orice cazino online se clasifică de obicei în sloturi, jackpoturi și jocuri de masă, fiecare tip de joc având farmecul său. Maxbet Casino este un astfel de cazino online care își îmbie jucătorii cu jocuri din cele mai variate.   

Jucătorii pasionați de jocuri de noroc și păcănele în general intră pe platforme precum jocaparat.ro pentru a juca gratis, fără depunere. Românii au la dispoziție o mulțime de cazinouri online, un nume sonor din industria de jocuri de noroc online fiind Maxbet. De fapt, Maxbet este unul dintre cele mai populare și frecventate cazinouri online din România, iar acesta activează și în mediul offline unde se bucură de popularitate.

Jucătorii săi se bucură de jocuri într-un mediu intens securizat deoarece cazinoul este licențiat și a fost dezvoltat pentru a oferi cea mai plăcută experiență de joc oricărui doritor. De asemenea, bonusurile sale de bun venit sunt printre cele mai atractive din lumea cazinourilor online.

Tipuri de jocuri disponibile la Maxbet casino

Maxbet casino le oferă jucătorilor săi o gamă largă și variată de jocuri care se împart în trei mari categorii: sloturi, jackpoturi și jocuri de masă.

Sloturile sunt acele jocuri pe care majoritatea jucătorilor pasionați le denumesc păcănele. De cele mai multe ori, câștigurile au loc des, chiar dacă valoarea acestora nu este foarte mare. Aceste jocuri sunt simple, iar regulile sunt ușor de înțeles. La început, aceste jocuri includeau o mașină de sloturi în care jucătorii puneau monezi pentru a se juca și apoi trăgeau de o manetă pentru a începe jocul. Maneta făcea rolele să se învârtească și pe ecran apăreau imagini diferite: fructe, numere, iar când pe o anumită linie simbolurile afișate erau de același fel jucătorul avea motiv de bucurie pentru că a câștigat un premiu.

Simbolurile care pot apărea pe ecran sunt numere, cum ar fi șeptarii, fructe de tot felul, dar și simboluri mai puțin întâlnite care aduc de obicei un premiu. De-a lungul timpului regulile au rămas aceleași, dar tehnologia a făcut posibilă introducerea unor funcții și caracteristici speciale, în momentul de față jocurile la aparate fiind disponibile și în mediul online. Pentru a juca trebuie doar să aleagă miza și să dea click pe butonul „Start” / “Spin”.

Maxbet casino le oferă jucătorilor săi o gamă largă de sloturi atât clasice  (Spinning Stars, Book of Ra Deluxe) ,dar și sloturi cu multiple linii de plată sau chiar inspirate din diverse filme, cum ar fi  Immortal Romance sau Game of Thrones. Ratele de plată sunt destul de ridicate. De exemplu, Spinning Stars are un RTP de 95.11%, Book of Ra Deluxe are un RTP de 95.5%.

Jackpoturile sunt acele jocuri în care câștigurile cresc progresiv odată cu pariurile plasate de către jucători la fiecare nivel al jocului. Cu cât se joacă mai mulți oameni și pariurile plasate sunt mai multe și mai mari, cu atât premiul cel mare denumit jackpot se va mări.

Deși par similare sloturilor, un lucru foarte important le diferențiază de sloturi: pe lângă câștigurile normale calculate ca procent din pariurile plasate de jucător, mai există un câștig care este calculat procentual din pariurile plasate de toți jucătorii care se joacă în acel timp și acest câștig poate fi și de 10 ori mai mare decât suma pariată de jucător în acel joc.

Jucătorii care joacă la jackpoturile progresive au șansa de a câștiga un premiu mult mai mare decât cel oferit de sloturi, iar la Maxbet casino ai la dispoziție o serie de jackpoturi foarte atractive, cum ar fi Divine Fortuna și Leprechaun Goes To Hell.

Jocurile de masă se numără printre jocurile populare de la jocaparat.ro, inclusiv de la Maxbet casino. Cele mai des întâlnite și mai populare jocuri de masă sunt pokerul, blackjackul și ruleta. Ruleta se joacă în câțiva pași simpli: toți jucătorii plasează pariurile pe numerele preferate și culoarea dorită – roșu și negru, crupierul învârte roata, iar cine a ghicit unde va pica bila a câștigat. Blackjack este un joc de cărți în care jucătorii joacă împotriva dealerului și pentru a câștiga jucătorul trebuie să nu depășească 21 puncte.

La Maxbet online poți alege mai multe variante de blackjack și ruletă, printre care se numără Roulette VIP, Lux Roulette, American Roulette, Roulette 3D, European Roulette, Blackjack, Lux Blackjack, Blackjack Multihand VIP, Blackjack Super 7’s Multihand.

Joacă la Maxbet casino cu un bonus exclusiv

Maxbet casino online le oferă jucătorilor săi o mulțime de bonusuri și premii pentru a le atrage și menține atenția. De exemplu, pachetul de bun venit are două categorii de bonus: cu depunere, fără depunere. Astfel, bonusul cu depunere constă într-o sumă de 250% la depunere până la 1800 RON venit din partea cazinoului + 30 rotiri gratuite + 50 RON la verificarea contului. Deci, dacă jucătorul va depune suma de 50 RON, va primi din partea cazinoului 125 RON și va putea rula în orice tip de joc pe jocaparat.ro suma de 175+50, adică fix 225 RON.

Bonusul fără depunere constă în suma fixă de 100 RON fără să implice obligația de a depune o sumă de bani în contul de jucător. Doar pentru că s-a înregistrat la casino și și-a verificat contul, jucătorul va primi această sumă pe o poate folosi la orice joc dorește din categoria casino sau chiar la pariuri sportive

Profită acum de bonusul exclusiv de la Maxbet și bucură-te de jocurile de pe jocaparat.ro!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending