Connect with us

BUSINESS

Care sunt avantajele refinanțării creditului tău ipotecar?

Published

on

 

Cu câțiva ani în urmă, ai apelat la un credit ipotecar pentru a achiziționa propria locuință. Creditul pentru casă ales a fost, cu siguranță, cea mai bună soluție pe care o aveai la momentul respectiv. O decizie asumată, pe care ai luat-o după consultarea partenerului sau a persoanelor importante din viața ta, înțelegând beneficiile, dar și responsabilitățile acestuia.

Anii au trecut însă. Tu te-ai disciplinat, ai văzut cum uneori este greu să existe o sumă de bani ce trebuie achitată lună de lună, indiferent de nivelul veniturilor tale sau de celelalte cheltuieli pe care le ai lunar. Între timp, ai învățat mai multe despre finanțele personale, creditul punându-te în situația de a gestiona cât mai bine bugetul familiei.

Cauți noi oportunități, soluții de creditare avantajoase și rapide, iar refinanțarea creditului tău cu ipotecă este una dintre variantele pe care le iei în calcul. Ce înseamnă însă refinanțarea creditului și ce presupune ea? Este avantajoasă pentru tine? Care sunt posibilele beneficii?

Cum obții refinanțarea creditului tău?

Prin refinanțarea creditului cu ipotecă vei rambursa, cu anticipație, împrumutul pe care l-ai accesat în urmă cu ceva timp, obținând un alt credit, care va acoperi costurile acestuia. Evident, noul credit va trebui să fie mai avantajos decât cel vechi pentru ca parcurgerea întregii proceduri să merite.

Pentru a obține o refinanțare de credit vei trece, practic, prin etapele parcurse atunci când ai accesat creditul inițial.

De exemplu, pentru a obține sau refinanța un credit prin intermediul creditului ipotecar pentru locuință Patria Acasă, vei avea nevoie de:

 • Adeverință de venit
 • Declarație a angajatorului cu privire la veniturile realizate în anul precedent,
 • Documentele de imobil solicitate de bancă (ele variază, însă în principiu sunt documentele de proprietate ale locuinței pentru care este solicitat creditul ipotecar, actele de identitate ale proprietarilor, adeverințe cu privire la plata la zi a obligațiilor către stat și Asociația de Proprietari)

6 avantaje ale refinanțării unui credit cu ipotecă

Refinanțarea unui credit ipotecar presupune parcurgerea acelorași pași prin care ai obținut creditul inițial – ei pot, evident, diferi de la bancă la bancă, dar documentele solicitate sunt în general aceleași și timpul de așteptare poate fi asemănător.

Pentru ca întreaga procedură să fie justificată, trebuie să știi dinainte care sunt avantajele acestuia – iar acestea pot diferi în funcție de situația personală.

Iată 6 posibile avantaje ale refinanțării:

 1. Rata lunară mai mică

Cu toții ne dorim ca rata lunară pe care o achităm să fie mai mică – fie că suntem în dificultate financiară sau ne dorim să optimizăm, pur și simplu, bugetul lunar. Reducerea ratei lunare a creditului va face loc în bugetul nostru pentru alte lucruri importante din viață, așa că de ce să nu profităm de aceasta?

E bine să ne interesăm și de nivelul dobânzii (DAE, sau dobânda anuală efectivă e indicatorul de urmărit în principal), pentru a ne asigura că și costurile creditului sunt acceptabile pentru noi.

 1. Dobândă mai bună și costuri totale mai mici

Reducerea ratei lunare nu înseamnă neapărat costuri totale mai mici pentru credit. Dacă nu dificultatea de a achita rata, ci mai degrabă dorința de a optimiza costurile plătind mai puțin în timp ne-au determinat să refinanțăm, atunci ne vom interesa mai degrabă de aceste cifre.

 1. Poți comasa mai multe credite, reducând costurile

Credit pentru casă, credit de nevoi personale, credit… Dacă ai mai multe credite, simpla lor gestionare se poate dovedi dificilă. În plus, creditele ipotecare au mereu dobânzi mai avantajoase, așa că a le aduna la un loc, cu o dobândă avantajoasă și o rata mai mică decât ceea ce plăteai înainte, nu poate fi decât o idee excelentă pentru tine. În plus, îți simplifici viața și ești mai liniștit.

 1. Ai posibilitatea obținerii unei sume suplimentare

Dacă în acest moment mai ai de achitat 25.000 de euro și ai nevoie de încă 10.000 de euro, poți cere băncii unde faci refinanțarea să îți împrumute și această sumă. Practic, obții un credit în plus, fără documente justificative suplimentare și la costurile unui credit ipotecar, mereu mai mici decât ale unuia pentru nevoi personale.

 1. Poți obține un credit în altă monedă

Vei avea câteva calcule de făcut aici, dar situația noastră în viață se poate schimba, la fel și nivelul veniturilor sau moneda în care le obținem.

Să presupunem că ai accesat, de exemplu, un credit în lei, iar acum veniturile tale sunt în euro. În acest caz un credit în euro este, cel mai probabil, o opțiune foarte bună pentru tine. În acest moment, de exemplu, creditul ipotecar pentru locuință în euro Patria Acasă ar putea fi una dintre cele mai bune opțiuni pentru tine, cu un DAE de doar 4,06% (atunci când veniturile sunt virate în contul curent Patria Bank).

 1. Apelezi la o bancă mai prietenoasă

Un credit ipotecar va fi rambursat într-o perioadă lungă de timp, așa că este important ca banca cu care colaborezi să fie pe placul tău.

Probabil că nu acesta va fi motivul principal pentru care vei refinanța creditul la o anumită bancă, dar atunci când există alte avantaje și banca cea nouă îți este mai accesibilă (are sediul mai aproape de casa sau serviciul tău sau servicii online de calitate), poți trece și acest lucru pe lista de avantaje ale refinanțării.

Care sunt avantajele refinanțării creditului ipotecar cu Patria Bank:

Cu Patria Acasă refinanțezi creditul ipotecar actual și poți reduce rata lunară sau perioada de creditare. Avantajele refinantarii cu Patria Bank:

 • Poți refinanta orice suma cuprinsa intre între 5.000 și 250.000 euro (echivalent în lei);
 • Avansul este necesar doar daca valoarea evaluata a imobilului este mai mica mica cu 15% (pentru sumele in lei) sau de la 20% (pentru euro);

Exemplu:  daca imobilul este evaluat la 70.000 de euro, iar tu mai ai de achitat din credit 50.000 de euro, nu este necesar sa aduci vreun avans sau garantie suplimentare;

 • ZERO comision lunar de administrare;
 • ZERO comision pentru înregistrarea garanțiilor în AEGRM;
 • Poți beneficia de 0,5 pp reducere la dobândă dacă optezi pentru virarea salariului la Patria Bank;
 • Poți alege perioada optima de rambursare in functie de ce iti doresti: pastrezi perioada creditului actual si platesti mai putin pe luna sau reduce perioada si mentii valoarea ratei;
 • Venitul lunar minim acceptat este de doar 1.500 lei.

Refinanțarea unui credit ipotecar vine, cu siguranță, cu avantaje numeroase pentru tine. E important însă să îți faci bine calculele, pentru a fi sigur că această soluție este cea care ți se potrivește cel mai bine. La fel de avantajos este și creditul de nevoi personale cu ipotecă Patria, cu ajutorul căruia poți obține suma de care ai nevoie, pentru investiții sau refinanțarea altor credite în condiții avantajoase.

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

BUSINESS

Angajare muncitori straini pentru potgorii

Published

on

 

Se auresc frunzele si fructele de atata stat in soare. Din vii se ridica o aroma imbatatoare. Cel putin parfumul de tamaioasa este irezistibil. Au inceput deja muncile de toamna, iar in sate greu gasesti oameni. Pe de o parte, populatia rurala este in curs de imbatranire sau a migrat in mediul citadin, pe de alta parte, cei in putere care au ramas au treburile lor pe care trebuie sa le termine pana la caderea primei brume.

Atat in zonele de campie, cat si in cele de deal si de munte toamna este multa munca. Porumbul este de cules, merele si perele de adunat din livada, strugurii culesi si pusi in vase speciale, cartofii si sfecla de scos si transportat in silozuri sau in pivnite.

In multe din satele Romaniei, campania este sustinuta de 3-4 zilieri care nu fac fata tuturor cererilor, care au tariful de 10 lei pe ora.

Cei care sunt harnici si se prezinta la locul de munca dimineata si pleaca seara tarziu, ajung la 100 de lei pe zi. Este meritul lor sa castige bine, muncind mai mult, dar penuria de forta de munca inseamna acceptarea unor compromisuri de catre angajator. De pilda, cei cativa zilieri fac pauze dese de tigara si daca mai arunca si chistoacele nestinse bine intr-un lan de porumb sau in apropierea unei fanarii, va imaginati ce pagube pot produce! Cand se lucreaza mecanizat, proprietarul fermei nu poate fi de acord ca zilierii lui sa consume alcool, fiindca se pot accidenta in orice moment.

In curand se vor coace viile si boabele zemoase cazute pe pamant inseamna pierderi sigure. De aceea zilierii trebuie tocmiti din timp.

Ar fi pacat de banii investiti in toate lucrarile de intretinere a viei!

Cea mai eficienta solutie o reprezinta angajare straini https://unitedimmigration.ro/ mediata de specialistii extrem de atenti cu alegerea muncitorilor, Unitedimmigration.ro.

Totul este sa completezi formularul de solicitare forta de munca din timp si sa iti respecti promisiunile facute viitorilor angajati. Ca fermier, ca intreprinzator, te vei regasi in multe dintre devizele lor. Iata care sunt acestea:

-oamenii trebuie sa lucreze pentru oameni cu toata puterea fiintei lor si sa fie rasplatiti pe masura. Piata de munca trebuie sa functioneze pe principiile onestitatii.

-pentru toate lucrarile, personalul care urmeaza sa fie angajat trebuie selectat cu atentie, se impune sa aiba studii de specialitate si experienta.

-forta de munca adusa din strainatate este triata cu atentie prin intermediul partenerilor din strainatate.

-angajatorii sunt sustinuti sa gaseasca muncitori pentru toate domeniile solicitate ca totul sa se faca perfect si la timp. Constructorii, fermierii, posesorii de restaurante, pensiuni si hoteluri pot primi personalul de care are nevoie ca afacerile lor sa nu fie stopate si sa se ajunga la faliment.

In Nepal sau in Filipine sute de muncitori asteapta sa fie adusi in Romania, unde sa lucreze si sa primeasca drepturile cuvenite, iar acestia sunt mai aproape de tara noastra decat cred datorita firmei Unitedimmigration.ro.

Asiaticii sunt constiinciosi, harnici si responsabili, de aceea solicitati-I cu incredere sa va culeaga potgoriile sis a va ajute sa faceti vinul!

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Rămâi în siguranţă! Alegerea pantofilor pentru condus!

Published

on

 

Eşti un şofer pasionat şi îţi place să mergi mult în drumeţii cu maşina, sau pur şi simplu depinzi de maşină pentru a ajunge zilnic la job?  În oricare din aceste cazuri, ţinuta aleasă este foarte importantă, dar în special tipul de încălţăminte ales. Dacă în cazul bărbaţilor este foarte simplu, pentru că majoritatea mizează pe pantofi sport, în cazul femeilor lucrurile stau puţin altfel.

Fiecare femeie îşi doreşte să arate chic atunci când merge undeva, iar pantofii sport nu sunt întotdeauna prima alegere. În plus, dacă la job trebuie să participe foarte des la şedinţe formale iar ţinuta trebuie să fie una elegantă, din care pantofii cu toc nu pot lipsi, lucrurile se complică.

Cum alegi încălţămintea pentru condus

Varianta simplă este următoarea: pleci de acasă încălţată în nişte pantofi de condus cu talpa joasă, foarte confortabili şi îţi iei pantofi cu toc de schimb. Sau optezi pentru o ţinută chic, formală, care merge de minune asortată la nişte balerini eleganţi sau sandale elegante cu talpa joasă.

Caracteristicile principale ale pantofilor de condus trebuie să fie următoarele: să asigure un nivel de confort ridicat, să aibă talpa subţire și să nu alunece în condiţii de umiditate, tocul să atingă podeaua pentru îmbunătăţirea controlului asupra pedalelor şi, desigur, să nu strângă piciorul.

Variantele de încălţăminte pentru care pot opta femeile sunt: pantofi sport Nike, tenişi Converse,teniși Vans, balerini, mocasini sau espadrile. Partea bună este că aceste tipuri de încălţăminte se vor putea asorta, în funcţie de model, cu o mulțime de articole vestimentare de la rochii sofisticate, până la pulovere tricotate şi cămăşi cu un aer masculin. Posibilităţile sunt infinite!

Ia aminte!

Este bine cunoscut faptul că femeile trebuie să evite pantofii cu toc înalt sau cu talpa înaltă atunci când sunt la volan, deoarece aceştia pot fi foarte periculoşi, putând încetini considerabil timpul de reacţie în cazul apariţiei unei situaţii neprevăzute. Iar dacă te gândeai că acest lucru nu este posibil, trebuie să ştii că pericolele asociate purtării pantofilor cu toc sunt generate de faptul că tocul se poate prinde foarte uşor în covoraş atunci când trebuie să pui frână sau să accelerezi.

Pe lângă pantofii cu toc, slapii sunt de evitat, deoarece pot aluneca uşor din picioare şi, în anumite cazuri, se poate întâmpla ca pedalele să se prindă între talpa șlapilor şi picior, ceea ce poate duce la pierderea controlului asupra autoturismului.

Sfatul nostru este să eviţi chiar şi ghetele atunci când eşti la volan, deoarece sunt grele, nu se simt bine pedalele, iar în plus piciorul poate rămâne blocat sub pedale.

Atunci când îţi alegi pantofii de condus ţine cont de următorul lucru: găsirea pantofilor perfecţi nu îţi va îmbunătăţi tehnicile de şofat, ci este mai degrabă o necesitate, care te va ţine mereu pregătită pentru orice situaţie poate apărea în trafic!

 

Sursa imagine: https://unsplash.com/photos/j4nBSqFf08U

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Ton, ton să gustăm

Published

on

 

Renumită pentru faptul că este sănătoasă și plină de savoare, dieta mediteraneană este cea mai iubită dietă. Poate pe undeva și pentru că este asociată cu vacanțele, dar nu doar din acest motiv.  Alimentația de acest tip încurajează și scăderea în greutate, fără mari eforturi.

Un alt punct forte este că promovează preparatele foarte ușor digerabile și foarte ușor… „preparabile”. Și tu, și stomacul tău veți „munci” mai puțin.

 

Adevărul este că în sezonul cald nimănui nu-i vine să mănânce feluri de mâncare grele, pline de grăsimi și prăjeli. Mai degrabă sunt preferate salatele, chit că acestea nu sunt sățioase dacă sunt preparate exclusiv din legume. Pentru a le oferi consistență, dar păstrând în același timp caracteristicile unei salate sănătoase, cel mai potrivit este peștele. Mai exact tonul. Acest tip de pește reprezintă o importantă sursă de acizi grași Omega-3, benefici pentru sistemul cardiovascular, care totodată protejează plămânii împotriva astmului, creierul împotriva bolii Alzheimer și declinului cognitiv și articulațiile împotriva artritei. De asemenea, tonul este și o importantă sursă de vitamine din grupul B și de acid folic.

 

Conservele de ton Eva, produse ale brandului alimentar Podravka, numărul 1 din regiunea Adriatică, sunt preparate din cele mai bune părți ale peștelui, fiind bogate în proteine valoroase ce conțin aminoacizi și minerale esențiale. Conservele Eva de ton în suc propriu sunt cele mai potrivite pentru cei care vor să mănânce echilibrat, la un nivel caloric scăzut. Bucățile suculente de ton, de culoare crem, sunt preparate fără ulei suplimentar, în așa numita saramură – sau apă salină – ce se toarnă peste ton pentru a-i păstra gustul delicios și natural. Având un conținut mic de grăsimi, acest produs este preferatul consumatorilor care caută alimente ușoare, dar nutritive.

 

Cum gusturile se spune că nu se discută, cei care totuși preferă tonul conservat în ulei vegetal se pot bucura de gustul lui onctuos. Conservele Eva de ton în ulei vegetal conțin bucăți de pește de calitate superioară, tăiate manual și trecute printr-o minimă prelucrare, putând fi savurate atât în salate, cât și în pachețelul de școală de către copii.

 

Și cum am putea oare vorbi despre dieta mediteraneană fără să îi acordăm uleiului de măsline atenția binemeritată… Când un ulei de măsline de calitate întâlnește bucățile de ton… de același rang cu el, acestea devin fine, moi și suculente, iar rezultatul întâlnirii lor, în conservele Eva, este scandalos de delicios.

 

O gustare sănătoasă și dietetică? Un aperitiv plin de savoare? Pateul de ton Eva, fin și foarte tartinabil, aromatizat cu condimente atent selecționate, este răspunsul. Doar imaginează-ți o felie de baghetă crocantă, pe care stă tolănit lejer pateul de ton Eva. Simți aroma?

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: