Care sunt avantajele unui montaj fatade ventilate pentru o cladire - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Care sunt avantajele unui montaj fatade ventilate pentru o cladire

Published

on

Orice cladire necesita intretinere si reparatii in timp. O astfel de ingrijire consta in montarea fatadelor ventilate, proces care se refera la lucrari de constructii la inaltime, efectuate de alpinisti utilitari.

Multi dintre proprietarii de cladiri opteaza pentru procedura de montaj fatada ventilate deoarece au parte, in acest fel, de numeroase avantaje, pe termen lung. Daca te afli in aceasta situatie si nu stii daca este o idee buna de a cere ajutorul alpinistilor in procedul de montare al fatadei ventilate, in continuare gasesti cateva dintre avantajele majore ale acestora:

  • O mai buna eficienta energetica

Fatadele ventilate lasa sa circule aerul intre materialul de acoperire si peretele de sprijin, iar acesta din urma este mult mai bine protejat atat in sezonul rece, dar si pe perioada verii. In acest fel, se asigura o mai buna eficienta energetica, asa ca ai un prim argument de a apela la un montator pereti cortina.

  • Protejeaza impotriva umezelii

Un montaj pereti cortina de buna calitate este cel care protejeaza mai bine impotriva umezelii, ceea ce inseamna ca tine departe mucegaiul, bacteriile sau ciupercile care adora umezeala. In aceste conditii, aerul din cladirea respectiva va fi unul bun pentru respirat, chiar si pentru persoanele care sufera de anumite afectiuni respiratorii sau chiar alergii.

  • O mai buna izolare termica

Pentru ca la construirea fatadei ventilate s-a folosit un sistem de placare multi-strat, se reuseste asigurarea unei bune izolari fonice. Specialistii sustin ca fatata ventilata atrage si absoarbe sunetele exterioare, gratie stratului termoizolator.

  • Termoizolare eficienta a interiorului

Intre placile exterioare si termoizolatie apare un strat de aer ventilat. La randul sau, acesta face ca termoizolatia interiorului acesteia sa fie una superioara. Prin urmare, o cladire pe care s-a aplicat sistemul de fatada ventilata este mult mai bine protejata la variatiile de temperatura care apar atunci cand vine vorba despre mediul interior si cel exterior.

Fatadele ventilate ale unui cladiri se dovedesc a fi foarte eficiente si pe perioada verii, deoarece reflecta caldura solara, ceea ce inseamna ca nu mai este nevoie ca aerul conditionat sa fie folosit la maxim pentru o temperatura optima in interior. Acest lucru presupune costuri mai mici la facturile la energia electrica.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending