Care sunt beneficiile dușului bucal? Este mai bun decât ața dentară? - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Care sunt beneficiile dușului bucal? Este mai bun decât ața dentară?

Curățarea corectă a dinților contează foarte mult pentru menținerea unei bune igiene dentare. Află ce beneficii îți aduce dușul bucal și dacă este mai bun decât ața dentară.

Published

on

Sursa foto: unsplash.com

Adesea întâlnim oameni care evită să zâmbească, să râdă cu poftă și care se simt jenați din această cauză. De cele mai multe ori, motivul este că nu sunt mulțumiți de cum arată dinții lor. Un zâmbet minunat transmite fericirea interioară și energia noastră pozitivă, dar să avem grijă de dinții și gingiile noastre înseamnă mai mult decât un aspect frumos. O igienă orală deficitară poate duce la apariția cariilor, pierderea dinților și afecțiuni ale gingiilor. 

Periajul dinților de cel puțin două ori pe zi este un început bun, dar periajul regulat poate să nu fie suficient pentru a curăța resturile de alimente, placa bacteriană și bacteriile dintre dinți. În general, ața dentară este considerată una dintre cele mai eficiente și utilizate unelte pentru curățarea spațiilor înguste dintre dinți. Aceasta nu înseamnă că se exclude automat și varianta de curățare cu un dus bucal. Discută întotdeauna cu medicul tău stomatolog pentru a afla care este cea mai bună opțiune pentru tine.

Duș bucal sau ață dentară?

Studiile arată că folosirea unui irigator bucal are un rezultat la fel de eficient sau chiar mai bun decât folosirea aței dentare tradiționale pentru curățarea dintre dinți. Un duș bucal de calitate elimină până la 99,9% din placa bacteriană în zonele tratate și este cu până la 180% mai eficient pentru gingii mai sănătoase faţă de curăţarea interdentară manuală. Este important de menționat că dușul bucal nu înlocuiește periuța de dinți sau ața dentară. 

Un avantaj al aței dentare este că îți permite să cureți în sus și în jos ambele părți ale dinților pentru a îndepărta placa bacteriană. Te-ai putea simți inconfortabil când folosești ața dentară primele dăți, deoarece încă nu ți-ai format un obicei, dar ar trebui să devină mai ușor cu puțină practică.

Advertisement

Beneficiile dușului bucal

Ia în considerare un duș bucal dacă nu îți place ața dentară sau ai probleme de mobilitate. Dacă porți aparat dentar sau ai lucrări dentare, cum ar fi punți permanente sau fixe, un irigator oral ar putea fi de ajutor. Poate fi o variantă bună și pentru persoanele cu boală parodontală, artrită sau care au gura extrem de uscată. 

Iată care sunt principalele beneficii ale dușului bucal:

1. Este ușor de folosit

Pentru a fi cât mai eficient posibil, utilizatorii noi ar trebui să așeze vârful dușului în gură înainte de a porni aparatul și să meargă încet, alunecând ușor vârful de-a lungul liniei gingiilor.

Pentru cele mai bune rezultate, se recomandă să se înceapă cu dinții din spate și apoi cu cei din față. Se continuă până când atât interiorul, cât și exteriorul dinților superiori și inferiori sunt bine curățați. Procedând așa, întreaga gură va fi curățată temeinic.

2. Ajunge în zone greu accesibile

Utilizarea unui irigator oral poate fi deosebit de utilă pentru a pătrunde în zonele greu accesibile ale gurii, dinții înghesuiți și așa-numitele „buzunare” parodontale care pot fi cauzate de o boală precoce a gingiilor. De asemenea, poate ajuta la menținerea respirației proaspete mai mult timp, ceea ce este un plus.

3. Este mai puțin abraziv și mai blând cu gingiile

Advertisement

Când se folosește ața dentară, este foarte importantă tehnica. Este esențial ca ața dentară să înfășoare fiecare parte a dintelui și să se miște ușor ața în sus și în jos. 

Țesutul poate fi deteriorat dacă ața dentară este folosită într-un mod agresiv. Dușul bucal, în schimb, nu are această problemă, deoarece funcționează cu apă. Durează un pic până se învață poziționarea optimă și unghiurile în care se ține corect irigatorul oral, dar abraziunile și tăieturile nu te vor mai preocupa.

Dacă îți vei curăța dinții cu un duș bucal în mod regulat, gingiile tale ar trebui să fie într-o formă mult mai bună la următorul control. Medicul tău stomatolog va observa că există mai puține iritații, sângerări și buzunare” în jurul dinților în timpul curățării, iar tu vei vedea o schimbare în bine atunci când zâmbești.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending