Care sunt beneficiile utilizării marmurei Simeria în amenajarea locuinței tale ? - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Care sunt beneficiile utilizării marmurei Simeria în amenajarea locuinței tale ?

Published

on

            Plăcile de marmură Simeria sunt utilizate în mai multe domenii, printre care se numără și amenajarea locuințelor, acestea oferind beneficii multiple în ceea ce privește utilitatea. Marmura este una din cele mai vechi materiale de construcții, fiind folosită în trecut de către greci și romani.

 

Principalele motive pentru care marmura Simeria este atât de căutată sunt durabilitatea și aspectul. Datorită modului de formare, aceasta este foarte rezistentă și poate oferi locuinței tale un aspect elegant și bun gust. Iată câteva beneficii pentru care să utilizezi marmura Simeria în amenajarea locuinței tale.

 

Marmura Simeria propune un aspect unic și memorabil, de care te vei bucura mereu

Marmura Simeria este și a fost un material foarte popular de-a lungul secolelor, reprezentând o soluție ideală pentru a înlocui materialele clasice, precum gresia și faianța, care sunt regăsite în majoritatea bucătăriilor și a băilor. Aceste două încăperi nu necesită schimbări prea dese ale finisajelor, motiv pentru care poți opta pentru materiale care oferă un aspect cât mai plăcut, așa cum este marmura Simeria, de care să te bucuri o perioadă îndelungată de timp. Marmura propune unicitate în ceea ce privește estetica, aceasta având diferite modele, umbre naturale și variații. Totodată, marmura se regăsește într-o gamă variată de culori, fiind cu totul deosebită față de alte materiale.

 

Marmura este un material foarte rezistent și durabil

Advertisement

Datorită compoziției sale, marmura Simeria este foarte rezistentă, astfel că nu trebuie să îți faci prea multe probleme în privința loviturilor și a zgârieturilor. În ceea ce privește întreținerea acesteia, poți lua în calcul utilizarea produselor special realizate pentru acest tip de material. Fiind un material poros, este un înlocuitor ideal pentru gresie și faianță, fără să fie necesară înlocuirea acestuia.

 

Marmura are o calitate superioară

Un alt motiv pentru care este indicat să alegi acest material în amenajarea locuinței tale este raportul calitate-preț al acestuia. Chiar dacă prețul marmurei Simeria este mai ridicat față de materialele clasice, calitatea sa va face ca acest material să fie o investiție de lungă durată. În plus, datorită rezistenței sale, nu va fi nevoie de costuri suplimentare foarte ridicate pentru întreținere, schimbare sau reparații.

 

Versatilitatea marmurei face ca acest material să fie foarte popular

Marmura Simeria este utilizată atât în amenajarea locuințelor, cât și în amenajarea hotelurilor, mall-urilor și a altor spații comerciale. Aceasta arată impecabil atât în cadrul camerelor cu un design clasic sau minimalist, cât și în cadrul încăperilor cu un design modern și nonconformist. Totodată, marmura se potrivește atât pentru camerele de dimensiuni mici, cât și pentru spațiile mari.

 

Advertisement

Marmura este o piatră naturală compusă din calcit, ce se poate utiliza în destul de multe moduri. De exemplu, este ideală pentru pavarea pereților și a podelelor, dar și pentru realizarea sculpturilor și a obiectelor de decor. Pe lângă aceste variante, poți utiliza marmura Simeria pentru confecționarea blaturilor de bucătărie, în jurul oglinzilor sau în jurul șemineelor. Marmura este o rocă metamorfică și se formează prin recristalizarea calcarului la temperaturi și presiune foarte ridicate, generate de un proces geologic.

 

Acest material are dimensiuni medii ale granulelor, ceea ce înseamnă că îmbinarea cristalelor de calcit se poate vedea cu ochiul liber. Marmura se împarte în două categorii principale, și anume, domolit și calcit. Marmura calcit este mai puțin rezistentă la substanțele acide în comparație cu marmura domolit. Porozitatea marmurei este limitată și reduce gradul de deteriorare din cauza absorbției de apă. În cazul în care aceasta este lustruită, porozitatea sa poate fi și mai redusă.

 

În ceea ce privește opțiunile de achiziție pentru marmura Simeria, trebuie să știi faptul că producătorii de piatră naturală îți pun la dispoziție o gamă variată de opțiuni. Cu siguranță vei aprecia tot ceea ce îți oferă acest tip de marmură, fiind o soluție optimă mai ales în cazul în care dorești ca locuința ta să aibă un design simplu, dar elegant și de efect.

 

 

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending