Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre seria iPhone 12 lansată anul acesta? - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre seria iPhone 12 lansată anul acesta?

Published

on

Ai auzit despre noua serie de telefoane mobile de la Apple, dar nu știi sigur cât de mult merită să investești într-un nou terminal deoarece majoritatea renceziilor pe care le găsești pe internet se concentrează pe descrierea fiecărui aparat în parte și nu neapărat pe lucrurile noi pe care acestea le aduce întreaga serie în viața utilizatorilor? Atunci ai ajuns unde trebuie pentru că în acest material ne vom limita strict la ceea ce trebuie să cunoști neapărat despre seria iPhone 12, fără a ne pierde în detalii. Iată toate caracteristicile prin care se deosebesc aceste aparate de tot ceea ce a creat compania Apple până în prezent.

 

Tehnologie 5G

 

Cu toate că mulți alți producători s-au întrecut între ei încă de anul trecut pentru a fi primii care lansează terminale ce se pot conecta la frecvența 5G, cei de la Apple și-au văzut de ale lor și au așteptat până anul acesta pentru a profita la maxim de avantajele oferite de această tehnologie. Dar și acum, când au pus piciorul în prag, nu s-au mulțumit cu jumătăți de măsură, ci și-au dotat cu suport 5G toate terminalele seriei. Astfel, noile modele de telefoane se pot conecta acum și rețelele sub-6GHz, dar și la cele mmWave.

 

Procesor

 

Compania Apple nu a făcut nicio diferență între terminalele seriei iPhone 12 folosind pentru fiecare dintre ele exact același procesor și anume un A14 Bionic care poate fi găsit de asemenea și în noul iPad Air 4 2020. A14 este la momentul de față cel mai performant procesor Apple și contribuie la prelungirea duratei de viață a bateriei, dar permite și mai multe opțiuni de procesare ale fotografiilor. Construit pe o arhitectură de 5 nm, A14 conține 11.8 miliarde de tranzistori spre deosebire de A13 care avea “doar” 8.5 miliarde. Mai mulți tranzistori nu înseamnă doar o viteză de operare mai mare, ci și mai multă eficiență în ceea ce privește consumul de energie.

 

Advertisement

Display

 

Toate cele patru telefoane din seria iPhone 12 lansate anul acesta sunt dotate cu ecrane OLED Super Retina XDR, cu funcție High Dynamic Range, oferind un contrast de 2.000.000:1 și luminozitate maximă de 1.200 nit. Acestea ecrane sunt unele din cele mai performante ecrane folosite vreodată pentru niște terminale Apple și prin intermediul lor utilizatorii se pot bucura de imagini de o calitate superioară, culori redate mai clar și un contrast infinit mai bun decât la vechile ecrane LCD.

 

Scut ceramic pentru ecran

 

Da. Ai citit bine ce scrie mai sus. Toate cele patru telefoane din seria iPhone 12 sunt dotate cu ecrane cu scut ceramic care le fac de patru ori mai rezistente la impactul cu suprafețe tari decât erau vechile terminale iPhone 11. De asemenea, în ceea ce privește design-ul, cu toate că smartphone-urile din seria iPhone 12 sunt desăvârșite din toate punctele de vedere, o investiție bună dacă îți dorești să le personalizezi este un set de huse iPhone 12, huse iPhone 12 Pro, huse iPhone 12 Mini sau huse iPhone 12 Pro Max de la Itelmobile.

 

Camere principale

 

Telefoanele iPhone 12 și iPhone 12 Mini au un setup de câte două lentile cu câte 12 MP, una wide și una ultrawide. Pe de altă parte, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max au câte un setup de trei lentile, una wide, una ultrawide și una telephoto. În plus, mai au și tehnologie LiDAR care măsoară distanța și adâncimea la care se află obiectele cu mai multă acuratețe decât lentilele obișnuite. Mai mult, fiecare din telefoanele seriei dispune de o lentilă cu deschidere f/1.6, mai luminoasă decât orice alt obiectiv folosit pentru terminalele Apple lansate până acum.

Advertisement

 

Camera selfie

 

Nu este puțin pentru o cameră selfie ca cea cu care este dotat telefonul iPhone 12 să aibă tehnologie Dolby Vision ce permite filmari HDR în 30 de cadre pe secundă, dar și o deschidere f/2.2 care o face să fie o cameră destul de luminoasă, pentru un obiectiv frontal.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending