Care sunt cele mai importante particularitati ale unui nume de domeniu ales in mod corespunzator? - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Care sunt cele mai importante particularitati ale unui nume de domeniu ales in mod corespunzator?

Published

on

Decizia de a pasi in mediul online cu o afacere nu este una tocmai usoara, chiar daca poate uneori din exterior lucrurile pot parea mult mai facile. Simpla lansare a unui proiect online nu este nici pe departe o garantie a succesului, chiar daca in online lucrurile pot parea mai simple. Un lucru foarte important pe care trebuie sa il avem in vedere atunci cand luam decizia de a lansa un site online este acela de a tine cont de faptul ca Internetul este in prezent un mediu foarte competitiv, indiferent de nisa. Cu toate acestea insa, absolut nimic nu ar trebui sa te descurajeze din a face acest pas, care desigur te poate purta pe culmile succesului.

Existenta pe Internet a unui site este strict conditionata de alegerea unui nume de domeniu dar si a unui serviciu de web hosting. Fara existenta acestora, un site nu poate fi accesat de catre niciun utilizator. Regasirea cestor servicii nu ar trebui sa fie un lucru foarte dificil avand in vedere ca exista numeroase companii care ne pot pune la dispozitie atat servicii de inregistrare domenii, cat si de web hosting. Care sunt insa cele mai importante particularitati ale unui nume de domeniu bine ales?

Usurinta cu care este pronuntat.

Daca exista un aspect esential caruia trebuie sa ii acordam atentie, acela este cu siguranta faptul ca un nume de domeniu bine ales este un nume care poate fi pronuntat cu usurinta de catre utilizatori. Este adevarat ca un nume complex este mult mai usor de gasit din punct de vedere al disponibilitatii, insa daca este dificil de pronuntat, este posibil ca potentialii utilizatori sa nu reuseasca sa ajunga pe site-ul tau, ci sa fie redirectionat catre un altul asemanator in situatia in care introduc aderesa gresit. Aceasta este cu certitudine o situatie neplacuta, pe care iti doresti sa o eviti cu orice pret.

Lipsa cifrelor si cratimelor.

            Desi cifrele sau cratimele nu reprezinta in mod obligatoriu ceva gresit, aceste „mici detalii” nu fac altceva decat sa ingreuneze si mai mult memorarea, scrierea sau pronuntarea unui nume de domeniu. Recomandarea este aceea de a opta pentru un nume de domeniu cat mai simplu, pentru ca in acest mod, sansele ca un utilizator sa il greseasca atunci cand il pronunta sau il scrie sunt mult mai mici. Am indrazni chiar sa numim acest lucru o „regula de aur” a procesului de selectare al unui nume de domeniu potrivit.

Extensia potrivita.

            Desi nu exista o regula generala in ceea ce priveste extensiile site-urilor web, avand in vedere ca acestea nu fac altceva decat sa reflete arealul in care se desfasoara activitatea ta, oamenii au in general tendinta sa introduca extensii comune cum sunt .ro .com .info etc. din obisnuinta. Astfel, daca iti desfasori activitatea in tara si serviciile tale sunt destinate cetatenilor Romaniei in mare parte, atunci o extensie .ro iti poate fi de un real folos. Daca doresti sa externalizezi serviciile in viitor, atunci una dintre extensiile internationale reprezinta o alegere mult mai inspirata.

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending