Care sunt cele mai interesante meserii din întreaga lume? - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Business

Care sunt cele mai interesante meserii din întreaga lume?

Published

on

V-ați gândit vreodată până acum care sunt cele mai interesante joburi în întreaga lume? Ei bine, de la cele mai ciudate și până la cele mai tentante, pe globul pământesc sunt miliarde de oameni care lucrează în domenii pe cât se poate de diferite unul de celălalt, însă caracterizate prin abstractism și inovație în unele cazuri.

 

În cele ce urmează, vă vom prezenta cele mai interesante joburi după cum am menționat anterior:

 

Curierii pe bicicletă sau mesagerii pe bicicletă oferă servicii destul de valoroase în acele orașe în care traficul împiedică ușurința în deplasare. Întrucât aceste persoane nu au un orar decalat de blocajele din trafic sau de problemele ce țin de găsirea unui loc de parcare, curierii pe bicicletă reușesc de cele mai multe ori să traverseze un oraș cu mult mai repede decât s-ar deplasa cu ajutorul unui automobil. Deși era digitală a înlocuit multe dintre serviciile prestate de acești mesageri (așa cum este activitatea de împărțire a ziarelor), totuși există numeroase industrii care continuă să beneficieze de ajutorul cicliștilor, așa cum sunt livrările de mâncare sau de produse ce țin de modă.

 

Body-painter sau artist care pictează direct pe corpul uman: de obicei, jobul acestora se remarcă îndeosebi în cadrul festivalelor sau a altor evenimente similare care atrag un public numeros. Anumite persoane se specializează în picturile pe față, activitate ce este deosebit de populară în rândul familiilor cu mulți copii de vârste relativ mici. Acești artiști pot picta, însă, și adulți, fiind solicitați și pentru diverse ședințe foto sau alte filmări.

 

Advertisement

Experți în coloristică: conform organizațiilor specializate în acest domeniu, persoanele care practică un astfel de job combină psihologia culorilor cu teoriile de design coloristice cu scopul de a încorpora pe deplin o culoare în cadrul unui proiect, indiferent dacă este vorba despre design-ul unei încaperi sau realizarea unui logo pentru o companie.

 

Consultant în Feng Shui: este bine cunoscut faptul că feng shui reprezintă o artă antică chineză, dar și o știință bazată pe principiile Taoiste. Feng shui se focusează pe fluxul energiei, mai precis pe „chi”, cu scopul de a asigura sănătatea, bunăstarea și confortul la superlativ pentru un anumit mediu. Această artă poate fi utilizată în orice spațiu, ca de exemplu propriile locuințe, birou, grădină și multe altele. Așadar, un decorator specializat în Feng Shui va acorda importanță deosebită coloristicii, luminii, dar și organizării unei anumite încăperi.

 

Specializare în arta aromelor: aceste persoane sunt, de regulă, chimiști care se ocupă cu crearea formulelor atât naturale, cât și artificiale ale unor diverse arome. Specialiștii din acest domeniu au în marea majoritate a cazurilor un doctorat în biochimie sau chimie.

 

Persoane ce denumesc ojele feminine: orice femeie care obișnuiește să aibă manichiura și pedichiura îngrijită s-a întrebat măcar o dată de unde provin numele unice, dar și inovative ale ojelor pe care le-a folosit. Așadar, există persoane specializate în publicitate sau în marketing care se ocupă doar cu crearea de denumiri pentru oje.

 

Advertisement

Persoane specializate pe review-urile online: mulțumită unor site-uri de real ajutor în acest sens, internetul a devenit o sursă valorificabilă de informații indiferent de domeniu, cuprinzând resurse relevante pentru utilizatori care sunt, de exemplu, în căutarea unui restaurant bun sau a unei unități hoteliere de încredere. Totuși, ca urmare a anonimității din lumea virtuală, este posibil ca multe persoane să posteze recenzii false, care să nu aibă o bază reală, dar care să influențeze negativ o anumită marcă.

 

Specialist în acupunctura veterinară: acupunctura reprezintă o parte integrantă a medicinei tradiționale chineze ce implică utilizarea unor ace ce stimulează părți diferite ale corpului. Locul de plasare al unui astfel de ac depinde în mare măsură de ceea ce se urmărește prin acupunctură, astfel că poate fi folosită pentru a trata dureri cronice, pentru a remedia probleme legate de fertilitate sau alte afecțiuni. Ceea ce este mai interesant ține de faptul că acupunctura poate fi folosită și pentru a trata diverse boli în rândul animalelor. Așadar, acupunctura veterinară este cel mai frecvent de ajutor pentru cazul câinilor, pisicilor, bovinelor, cailor, sau chiar și pentru necuvântătoare de dimensiuni mai reduse așa cum sunt păsările sau iepurii.

 

Detectivi particulari: deși aceasta pare să fie o meserie întâlnită frecvent în filmele de acțiune, un detectiv particular se dovedește cu adevărat util în cazuri de infidelități, de a relua legătura cu o persoană din trecut, pentru familii disperate ce au pierdut controlul asupra copiilor lor sau atunci când se doresc anumite informații greu de aflat pentru o persoană obișnuită. De exemplu, în România, cea mai mai populară agenție de detectivi particulari poate fi contactată de persoanele interesate prin intermediul site-ului www.detectivi-in-romania.ro. Pentru a activa în acest domeniu e nevoie ca persoana respectivă să presteze multă muncă de teren, să aibă răbdare, dar mai ales să aibă planificată o strategie bine pusă la punct ce implică discreția și cercetarea temeinică.

 

Așadar, în toată lumea există diverse preocupări pe care oamenii reușesc să le transforme în adevărate meserii, pe cat se poate de diverse și de interesante.

 

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending