Connect with us

ȘTIRI

Care sunt cele mai utilizate forme de imagistică în medicină

Published

on

Reclame

Pentru a putea identifica probleme la nivelul țesuturilor interne ale organismului, medicii folosesc tehnologii de ultimă generație cu ajutorul cărora analizează și identifică modificări anormale. Radiografiile și investigațiile RMN sunt printre cele mai utilizate forme de imagistică în medicină, însă pe lângă acestea există și alte variante care folosesc metode diferite de colectare a imaginilor, în funcție de situația și nivelul de toleranță al pacientului. Programează-te la Eminescu 100 pentru investigații detaliate de imagistica care să te ajută să obții un diagnostic corect și un plan de tratament adaptat!

Radiografiile

Cele mai cunoscute și utilizate soluții de imagistică, radiografiile sunt imagini ale interiorului corpului obținute prin expunerea acestuia la raze X. Este cea mai rapidă metodă de analiză internă a țesuturilor corpului și se folosește atât pentru a oferi un diagnostic, cât și pentru a monitoriza evoluția bolii, eficacitatea tratamentului sau reușita unei intervenții chirurgicale. 

Ecografiile

În cazul categoriilor de persoane care nu pot opta pentru radiografii din cauza stării de sănătate, a vârstei sau a altor condiții, cum ar fi femeile însărcinate sau cele care alăptează, ecografiile sunt alternativa folosită de către medici. Acestea generează imagini interne detaliate cu ajutorul ultrasunetelor. Aparatele de ecografie emit vibrații mecanice de înaltă frecvență asupra zonei vizate, monitorizând felul în care sunt reflectate de către structurile anatomice de care se lovesc, generând o hărți acustice ale organelor în cauză. Reprezintă o soluție viabilă de stabilire a diagnosticelor și monitorizare a felului în care evoluează, stagnează sau se combate o afecțiune. 

RMN

Rezonanța Magnetică Nucleară reprezintă cea mai explicită soluție de imagistică existentă în prezent dat fiind faptul că permite realizarea unor reprezentări bi și tridimensionale ale structurilor interne ale organismului. Acestea prezintă o relevanță sporită în mediul clinic deoarece permite analiza detaliată a țesuturilor moi, cu o exactitate mult mai ridicată față de alte metode similare. Se utilizează un câmp magnetic controlat pentru a crea imagini ale structurilor analizate și se pot obține diagnosticuri clare chiar și în cazul pacienților care suferă de boli greu de depistat pe alte căi, cum ar fi diferite forme de cancer sau pentru a stabili măsura în care o tumoare s-a extins în corp. 

Colposcopie

În prezent, medicina permite și utilizarea unor camere de mici dimensiuni pentru a observa în timp real care este starea anumitor organe interne. Colposcopia este printre cele mai detaliate soluții de imagistică deoarece redă cu exactitate felul în care se prezintă pereții vaginali și colul uterin cu ajutorul unui sistem optic modern.

De ce să te programezi la o clinică privată

Deși soluțiile de imagistică prezintă un risc limitat pentru organism, acestea trebuie efectuate în condiții de siguranță, doar de către un personal calificat. Clinicile private, cum este și cazul Eminescu 100, dispun de cele mai moderne aparaturi și de disponibilitate în abordarea fiecărui pacient în ritmul său. Atunci când faci o programare la o clinică privată scapi de termenele lungi de așteptare și poți beneficia de toate serviciile de care ai nevoie în aceeași zi, deoarece departamentul de imagistică colaborează direct cu toate secțiile de profil din cadrul clinicii. Pe scurt, efectuezi investigațiile și primești interpretarea imediat în așa fel încât să poți începe un plan de tratament corect cât mai curând. 

Efectuarea periodică a tuturor acestor investigații, chiar și în absența unor simptome clare, te ajută să monitorizezi în permanență starea de sănătate a organismului tău și să previi dezvoltarea unor afecțiuni greu de tratat, odată ajunse în stare gravă. Prezintă-te cel puțin o dată pe an la clinica Eminescu 100 pentru efectuarea testelor de imagistică de rutină și ține la distanță orice problemă care ți-ar putea pune în pericol sănătatea!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending