Connect with us

Televiziune

Carmen Târnoveanu, realizatoarea emisiunii Dăruiește Românie! de la TVR, vine în studioul Radio DEEA

Published

on

Reclame

Carmen Târnoveanu prezintă și realizează emisiunea Dăruiește Românie!, emisiune pe care o urmărim TVR3, sâmbăta de la 13.30.

Carmen, ce faci când nu ești la televizor?


Pentru mine, trebuie să recunosc, nu există sintagma „dincolo de partea profesională”. Când vorbesc despre munca mea, vorbesc despre mine, despre ceea ce mă animă, mă motivează și mă reprezintă: un profund respect pentru valoarea artistică și culturală, atemporală și indiferentă la mode sau curente trecătoare.

Într-o lume confiscată parcă de zgomotul rețelelor sociale, continui să cred în farmecul emisiunilor de televiziune realizate în platou, prin efort colectiv, după reguli scenaristice, tehnice și de expresie artistică. Aceste elemente ce compun spectacolul de televiziune nu se vor perima niciodată, pentru că ele induc telespectatorului o intimitate inconfundabilă, dincolo de ecran, o anume disponibilitate de a asculta, de a privi cu atenție și curiozitate, de a trăi liber emoția artistică, de a se recrea constructiv
.

Ce iubești cel mai mult la profesia pe care o ai, cea de jurnalist, de realizator de programe de televiziune? Și știu că ai realizat și emisiuni radio timp de 12 ani….

Decența, respectul sensibilităților și valorilor publicului nu sunt opționale! Să respect contractul de încredere cu telespectatorii mei, aceasta este cea mai importantă validare a valorilor în care cred. Cât despre partea mai grea a profesiei, pot spune că nu o resimt, pentru simplul fapt că iubesc ceea ce fac și, de multe ori, simt că primesc de undeva, din cer, de la Dumnezeu, exact ceea ce am nevoie. Desigur, există situații neașteptate, chiar răsturnări de situație, lucruri în permanentă mișcare, dar pot spune că, în timp, oamenii de televiziune dezvoltă o abilitate specială de a se repoziționa rapid, de a improviza și de a rezolva probleme cu cheia creativității.

Ce transformă emisiunea într-o reușită?

Energia care se leagă în platou și care, de cele mai multe ori este ceva care iese din scenariu, dar care e infinit mai bun și adevărat decât orice alt plan schițat în desfășurător. Pentru mine, energia care se naște în platou este ca un răspuns de la Dumnezeu că sunt pe drumul meu…

Carmen Târnoveanu este jurnalist senior, moderator și realizator de programe de televiziune, cu un portofoliu impresionant de proiecte, precum: TVR Internațional 20 de ani!, România ca tine!, Mai pe româneşte, Românii după Brexit. Irlanda de Nord, România mea! sau Înainte şi după… România, Dăruiește Românie!

De asemenea, Carmen Târnoveanu a fost gazda Galelor de susţinere a României la Eurovision 2019. În prezent, Carmen Târnoveanu realizează și prezintă emisiunea Dăruieşte Românie!, care poate fi urmărită în fiecare sâmbătă, de la 13.30, la TVR3.

Foto credit: Zoltan Lorencz

Carmen Târnoveanu este absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a Facultăţii de Filosofie, ambele facultăți se regăsesc în cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. De asemenea, Carmen Târnoveanu a frecventat și cursurile unui Master în Ştiintele Comunicării, în cadrul aceleiași universități.

De asemenea, Carmen Târnoveanu susține cursuri de Comunicare și Public Speaking, iar de curând a lansat “Oameni Mari”, un proiect artistic independent pe care îl semnează în calitate de fondator și care articulează o experiență profesională de peste două decenii ca jurnalist specializat în perimetrul cultural-artistic, precum și ca realizator de emisiuni complexe de culturetainment.

Spectacolul “Oameni Mari” are la bază principiile interviului drept important gen publicistic, prin care se urmărește stabilirea, cu fiecare invitat în parte, a unui dialog autentic, edificator și emoționant pentru public. Cu spectacolul “Oameni Mari”, Carmen Târnoveanu și invitații săi vă așteaptă în sălile de spectacol din țară și din străinătate.

Vineri, 24 mai 2024 la ora 11.00, Carmen Târnoveanu este invitata in cadrul emisiunii DEEA Spot Light evident la Radio Deea

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending