Carnea de vită Premium Angus – produs local cu valoare internațională - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Carnea de vită Karpaten Premium Angus ia naștere pe pășunile din Transilvania, pe Valea Hârtibaciului, spațiul perfect pentru creșterea vacilor de carne. Folosind resursele naturale neexploatate (pășunea și biodiversitatea caracteristică zonei), la Marpod, lângă Sibiu, se obține o carne de vită a cărei calitate este recunoscută internațional și premiată la nivel mondial, în cadrul World Steak Challenge 2019.

Samuel Widmer şi Stefan Jung au venit în România în 2008 și au fost fermecați de localitatea Marpod din apropierea Sibiului, acolo unde au început primul business din România cu bovine Angus. Încă din acel moment, unul din obiective lor a fost construirea unei rețele de producători care să acopere toate etapele de producție: pășunat, creșterea și îngrășarea animalelor, dar şi abatorizarea şi prelucrarea cărnii.

De-alungul timpului, prin diverse programe de sprijin lansate de Karapten Meat Group, s-a reușit construirea unei rețele de crescători de bovine Angus cu genetica de top, în România. Acum că există un efectiv semnificativ de bovine Angus, atenția se îndreaptă către închiderea lanțului de producție în țară. Scopul este de a comercializa un produs final realizat în totalitate autohton – crescut în România, abatorizat în România, tranșat în România.

Carnea Premium Angus este obținută în mod natural și sănătos, provenită de la bovine Angus crescute în condiții de mediu cu stres redus. Specificul cărnii de bovine Angus este dat de gradul de marmorare, frăgezime, suculență și gust. Toate acestea sunt obținute în cadrul fermei Karpaten Meat Group, prin respectarea tuturor etapelor de producție.

Astăzi, la 14 ani de când a ajuns în România, rasa Angus își dovedește valoarea. Carnea Premium Angus a ajuns să fie recomandă de tot mai mulți nutriționiști și experți în domeniul sănătății datorită numeroasele beneficii pe care le oferă. Carnea de vită este căutată tot mai des de bucătari chefi pentru a fi inclusă în meniul restaurantelor sau pentru diverse evenimente.

O dovadă a popularității crescute a acestui produs este prezența evenimentelor dedicate cărnii de vită obținute local, precum Romanian Beef Master 2022, care va avea loc în 2-3 august 2022, la Complex Arena, Moara Vlăsiei. Zeci de echipe de bucătari se vor întrece în prepararea cărnii de vită în acest eveniment deschis publicului, vor avea loc seminarii și discuții deschise despre tehnici de prepararea cărnii de vită, degustări, chiar și o tombolă.

Evenimentul reprezintă un punct de plecare în promovarea produselor locale și crearea unei strategii de turism gastronomic, având în centru carnea de vită și crescătorii de animale, producătorii de alimente din România. Produsele Karpaten Premium Angus sunt apreciate local și internațional, de specialiști în domeniu dar și de consumatori casnici. Prin acestea, dezvoltarea sectorului gastronomic în România și în Europa este reprezentat cu mândrie.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement
Vedete2 săptămâni ago

Ce bani au câștigat Faimoșii, în reality show-ul fenomen SURVIVIOR ROMÂNIA

Vedeteo săptămână ago

Scandal monstru la Survivor România! Doi concurenți s-au luat la bătaie pe insulă: „Ai venit să arunci cu noroi în toată lumea!”

Premieră TV6 zile ago

Zece concurente vor intra în cea mai frumoasă competiţie a stilului, la Kanal D2

Seriale4 săptămâni ago

Anca Sigartău, schimbare radicală de look pentru rolul jucat în Lia – Soţia soţului meu

Reality Showo săptămână ago

SURVIVIOR ROMÂNIA. Faimoșii, în pragul disperări nu mai găsesc drumul spre victorie!

Premieră TV4 săptămâni ago

Serialul “Infidelul” se apropie de final! Apoi Kanal D va difuza primul serial dublat în limba română „Destăinuiri”

Reality Show3 săptămâni ago

VIDEO Ce concurent din tribul Războinicilor a părăsit competiția Survivor România!

Emisiuni2 săptămâni ago

Au început filmările pentru cel de-al 19-lea sezon Te cunosc de undeva!

Reality Showo săptămână ago

Cel mai scandalos concurent din tribul Faimoșilor a părăsit competiția. Dan Pavel: ”Suntem la jumătatea cursei pentru câștigarea marelui premiu

Premieră TVo săptămână ago

Marea premieră a sezonului 11 Chefi la cuțite le aduce lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu adversari surpriză la lupta pentru amuletă

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

Dragoș Bucur a apăsat butonul auriu: ”Acolo, pe cerc, strălucea”. Show-ul Românii au talent a fost lider absolut de audiență!

Facebook

Advertisement

IN Trending