Connect with us

15. Krzywy Domek — Sopot, Poland

„Krzywy Domek” sau „Casa cocosata” ocupa prima pozitie in topurile celor mai originale si inedite constructii din lume, cu o arhitectura inspirata de benzile desenate ale ilustratorului polonez Jan Marcin Szancer.  (Source: Quora)

16. Ryugyong Hotel — Pyongyang, North Korea

Construirea hotelului a inceput in anii ’80, dar a fost oprita in anii ’90, cand s-au terminat fondurile. Cladirea inalta de 330 de metri ar fi trebuit sa fie deschisa in 1989, cand ar fi avut titlul de „cel mai inalt hotel din lume”. O serie de catastrofe, printre care prabusirea Uniunii Sovietice, probleme financiare si dezastre naturale au dus la abandonarea constructiei in 1993. (Source: Quora)

 

17. Kansas City Library — Kansas City, Missouri, USA

Designul unic a făcut ca librăria să devină cunoscută în întreaga lume, pereții sunt făcuți în formă de cărți așezate una lângă cealaltă ca pe raftul unei biblioteci, cu numele și autorul cărților inscriptionate. Fiecare carte măsoară aproximativ 6,7 m înălțime și 2,7 lățime și sunt în total 22 de cărți. Librăria a fost construită în acest fel pentru a menține interesul locuitorilor la lectură ridicat. (Source: Quora)

18. Longaberger Headquarters — Newark, Ohio, USA

Cei de la Compania Longaberger Basket își iubesc produsele atât de mult încât au vrut ca sediul lor s-a imite un “coș de piață mediu.” Construită din stuco peste oțel, clădirea are un atrium cu șapte etaje și două enorme “mânere” pe exterior, care sunt încălzite pentru a preveni formarea de gheață în timpul iernii. Fapt amuzant: clădirea este exact de 160 de ori mai mare decât un coș de piață reală. (Source: Quora)

19. Winchester Mystery House — San Jose, California, USA

 

20. Kugelmugel — Vienna, Austria

In 1984, artistul Edwin Lipburger a construit o casa sferica intr-o regiune rurala a Austriei. Ea este denumita Kugelmugel („casa de pe deal”). Autoritatile locale au vrut sa o darame, dar artistul a declarat-o republica independenta, el autoproclamandu-se presedinte. Din pacate, Lipburger aproape a ajuns in inchisoare din aceasta cauza. Acum, casa este doar o atractie turistica, ajungand in parcul Prater din Viena. (Source: Quora)

21. Coming soon: Tower Infinity — Incheon, South Korea

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Pagini: 1 2

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

IN Trending