Casa Smart| Beneficiile utilizarii unui intrerupator touch - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Casa Smart| Beneficiile utilizarii unui intrerupator touch

Published

on

Ultimul an a reuşit să ne demonstreze cât de esenţială este tehnologia, dar şi cât de important este să ne simţim confortabil în propria locuinţă. De de apreciem tehnologia? Pentru că aceasta reuşeşte să ne facă viaţa mai uşoară, mai confortabilă, ne ajută să economisim mai mult timp, ne pune în contact cu cei dragi indiferent de distanţa dintre noi şi nu ne lasă să ne plictisim nici măcar o secundă. Deci nu mai este nicio surpriză că suntem din ce în ce mai atraşi de tehnologie şi că ne dorim o casă cât mai confortabilă, cât mai modernă şi cât mai inteligentă.

Prin urmare tehnologia şi-a făcut loc şi în casele noastre, şi nu ne referim doar la telefoanele şi laptopurile performante, ori la espressoarele de cafea programabile, ci şi la faptul că putem instala în propria locuinţă întrerupătoare touch.

La ce este util un intrerupator touch?

Întrerupătorul touch îţi permite să controlezi lumina din casă, printr-o simplă atingere a acestuia şi chiar de pe telefonul mobil. Nu ne înţelege greşit, şi întrerupătoarele tradiţionale te ajuta să controlezi lumina din casă, dar dacă îţi doreşti o casă smart în adevăratul sens al cuvântului trebuie să te orientezi către lucruri care pot fi controlate fie prin simple comenzi vocale, fie printr-o aplicaţie de pe telefon ori cu ajutorul unei telecomenzi. Prin urmare casa smart nu se opreşte la un televizor smart, la un telefon performant ori la electrocasnic ce poate fi programat, ci merge mai departe de atât… la întrerupătoare touch şi prize smart, la încuietori ce pot fi controlate din telefon, la frigidere că pot ţine evidenţa alimentelor din interior şi lista poate continua mult şi bine.

Întrerupătorul touch este uşor de folosit, mai mult decât atât confortul este asigurat și de indicatorul de lumină prezent prin LED-uri. Foarte multe modele prezintă leduri în culori diferite, de cele mai multe ori roșu și albastru, care îţi oferă informații despre starea întrerupătorului. Ce presupune acest lucru, ei bine, pe lângă sunatul clar şi o lumină confortabilă, întrerupătorul îţi indica dacă este aprins prin afişarea unei lumini subtile albastre şi dacă este prin afişarea unei lumini roşie. Mai mult decât atât, aceste leduri colorate te vor ajuta să localizezi mai repede întrerupătorul atunci când este întuneric în încăpere.

 

Cum aleg un întrerupător touch?

Când vorbim de tehnologie, vorbim de o serie de avantaje. Bineînţeles că şi întrerupătoarele inteligent cu panou touch vin la pachet cu o serie de avantaje, de la design modern, elegant, subtil şi foarte atractiv, la posibilitatea de a fi conectate la sisteme de control inteligent, la posibilitatea de a fi controlate prin comenzi vocale, şi aşa mai departe. Cum beneficiile sunt multe, la fel şi ofertele de pe piaţă. Prin urmare poate fi dificil să alegi un întrerupător care să fie compatibil cu toate nevoile tale. Dar dacă alegi să te informezi cât mai bine înainte de a lua o decizie cu siguranţă alegerea va fi una uşoară.

Advertisement

 

La ce să fii atent atunci când îţi doreşti să achiziţionare unul sau mai multe întrerupătoare touch? Te invităm să citeşti în continuare şi să descoperi câteva criterii esenţiale care îşi vor uşura semnificativ decizia.

  1. Clasificarea întrerupătoarelor cu panou touch

Chiar dacă întrerupătoarele cu touch fac acelaşi lucru ca întrerupătoarele tradiţionale, şi anume aprind şi închid lumină la dorinţa utilizatorului, acestea pot fi controlate printr-o singură atingere a panoului, a telefonului mobil ori printr-o comanda vocală. Bineînţeles că pe piaţa vei găsi:

  • întrerupătoare touch standard ori simple – acestea pot avea pe suprafaţa panoului mai multe puncte sensibile care pot controla mai multe becuri dintr-o încăpere;
  • întrerupătoare touch de tip cap – scară potrivite pentru holurile lungi, pentru casele cu mai multe etaje, avantajul acestui tip este faptul că sistemul instalarea a două întrerupătoare, spre exemplu unul la baza scărilor şi unul la etaj şi astfel nu trebuie să mai coborî scările pentru a stinge lumina;
  • Întrerupătoare touch de tip cruce este de fapt unul intermediar ce se instalează într-un sistem de

Întrerupătoare touch de tip cap – scară. Acestea sunt foarte utile în casele sau clădirile cu mai multe etaje, pentru că îţi permit să controlezi lumina de la fiecare etaj, spre exemplu dacă eşti la parter poţi aprinde ori stinge lumina pentru toate etajele superioare şi invers.

 

  1. Materialul din care este fabricat întrerupătorul

Ca în cazul oricărui alt produs este important să ai în vedere şi materialul din care întrerupătorul este fabricat. Acest detaliu pe lângă faptul că va influenţa aspectul produsului, va avea un cuvânt important de spus în stabilirea preţului acestuia şi bineînţeles în garantarea rezistenţei. Pe piaţa vei găsi modele realizate din plastic, sticlă sau metal.

  1. Tipul de montare

Şi modul în care întrerupătorul se montează este important. Deci nu uita să verifici tipul de montare, acesta poate fi încastrat sau aparent.

  1. Opţiuni de control

Bineînţeles că trebuie să fii atent şi la modul în care poţi controla întrerupătorul. Aşa cum spuneam mai devreme ele pot fi controlate prin mai multe metode, nu ar fi rău să te asiguri că metoda ori metodele celui pe care doreşti să îl achiziţionezi se potrivesc cu nevoile şi preferinţele tale.

  1. Preţ

Bineînţeles că trebuie să fii atent şi la preţul acestuia.

 

Dacă doreşti să cumperi un întrerupător touch îţi recomandăm să verifici şi oferta celor de la gavros.ro. Cu siguranţă vei găsi câteva opţiuni perfecte pentru tine îs locuinţa ta.

 

 

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending