Connect with us

Film

CASA TIFF – Un proiect ambiţios, un loc de întâlnire al pasionaţilor de film

Published

on

 

Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania pune pe harta locaţiilor TIFF un spaţiu cu totul şi cu totul nou, un loc a cărui misiune, aceea de a inspira creativitatea, începe odată cu noua ediţie a festivalului şi continuă, mai apoi, zi de zi, de-a lungul anului, în inima oraşului Cluj-Napoca.

Situat pe Strada Universităţii nr. 6, CASA TIFF este un centru cultural care îşi propune să promoveze educaţia cinematografică şi nevoia de exprimare prin artă, cultivând şi dezvoltând pasiunea pentru film, fotografie, teatru, artele vizuale în general, în rândul clujenilor. Printr-o serie de programe şi iniţiative culturale, menite să se desfăşoare de-a lungul întregului an – ateliere, workshop-uri, proiecţii de film, expoziţii, concerte, spectacole de teatru independent – organizatorii celui mai important festival de film din România speră să le poată oferi acestora o alternativă educaţională în zona artelor.

Focusul se va pune pe dezvoltarea şi încurajarea creativităţii tuturor celor pentru care filmul şi celelalte arte reprezintă mai întâi o pasiune puternică, iar apoi poate chiar un mod de a trăi.

Un vis de demult, un proiect ambiţios al Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc, CASA TIFF reprezintă dorinţa organizatorilor festivalului de a crea un centru de cultură unic, al cărui scop este să provoace talentele la dialog, să inspire, să educe şi să deschidă noi oportunităţi clujenilor.

Astfel, în centrul istoric al Clujului, CASA TIFF s-a născut din pasiune pentru oameni pasionaţi – mai mult de 1000 de m2, renovaţi complet şi transformaţi într-un centru cultural modern, care dispune de săli de conferinţe şi întâlniri, spaţii ideale pentru organizarea unor serii de workshopuri şi traininguri aplicate, o cafenea şi o terasă, cât şi un club la subsolul clădirii.

Începând cu prima zi a festivalului, CASA TIFF este, din acest an, locul unde îşi vor da întâlnire inivitaţii TIFF – profesionişti din industria de film internaţională şi autohtonă, echipa TIFF şi publicul.

Uşile CASEI TIFF vor fi în permanenţă deschise publicului larg, care va putea să ia pulsul festivalului din această nouă locaţie cheie. Fie că vorbim de o cafea între două vizionări de film, de o serie de întâlniri cu invitaţii de marcă ai TIFF-ului, de conferinţe de presă sau de concerte, CASA TIFF devine, odată cu TIFF 2012, locul unde orice pasionat de film se simte „acasă”.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Film

Vertical Content începe filmările pentru ,,Inve$titorii”

Published

on

 

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început  filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

,,Inve$titorii” este o adaptare a succesului de casă ,,Wkreceni”, filmul care în 2014 a înregistrat un număr record de spectatori și un box office impresionant în Polonia. Responsabili de rescrierea şi adaptarea scenariului sunt Alex Cotet şi Raul Gheba, comedia având rezervate partituri generoase şi pentru actorii: Levent Sali, Diana Sar, Adrian Anghel, Raluca Aprodu şi Nicu Banea.

O veritabilă comedie de situație, filmul ,,Inve$titorii” spune povestea a trei băieți, prieteni vechi, care lucrează la o fabrică de piese auto dintr-un oraș de provincie… Când fabrica este cumpărată de niște investitori străini, cei trei, alături de mulți alți angajați, sunt disponibilizați. Li se oferă salariile compensatorii pe un an, așa că decid să petreacă un weekend de neuitat în București.  După o noapte incendiară, se trezesc a doua zi, mahmuri, cu gândul de a se întoarce acasă, dar greșesc drumul și ajung la marginea unei localități, dezorientați și fără combustibil. Aici sunt confundați de localnici, care, impresionați de aspectul lor îi iau drept afaceriști străini, veniți să investească în afacerea locală. Invitați de primar la negocieri, urmate de o cină în casa acestuia, băieții noștri sunt fermecați de ospitalitatea și deschiderea oamenilor întâlniți. Sunt însă în scurt timp deconspirați de către şeful poliției care descoperă ca masina cu care au venit este raportata drept furată și cei trei sunt nevoiți să părăsească localitatea. În drumul spre casă, ironia face ca ei să fie opriți de adevărații afaceriști străini care erau interesați să investească în zonă și cei trei decid că ar fi oportun să se întoarcă și să îi ajute pe localnici la negocieri. Filmul se încheie cu succesul tranzacției investitorilor străini și baietii nostri priviti ca niste eroi de catre comunitate.

Iura Luncașu este unul dintre regizorii din România care a înregistrat repetate succese în proiectele în care s-a implicat. Acesta a regizat mai multe serialele de televiziune, a produs şi regizat lungmetraje pentru marele ecran.

Comedia ,,Inve$titorii” va avea premiera pe marile ecrane în 2020 şi este o producţie cinematografică independentă marca Vertical Content.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezintă „Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august la cinema

Published

on

 

În urma unui atentat asupra președintelui Statelor Unite (Morgan Freeman), acuzat de incident este garda lui de corp, agentul serviciilor secrete Mike Banning (Gerard Butler). După ce reușește să scape de autorități, agentul este dat în urmărire generală, astfel că trebuie să evite propria lui agenție și să fie cu un pas înaintea FBI-ului pentru a demasca adevărații autori ai atacului.

Disperat să își dovedească nevinovăția, Banning se bazează pe ajutorul unor aliați neașteptați pentru a-și proteja familia și a salva țara de pericolul iminent.

Gerard Butler revine pentru a treia oară în rolul celui mai eficient agent de Securitate în acțiunea Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august, pe marile ecrane.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezinta din 23 august pe marile ecrane ,,Bucataria Iadului”

Published

on

 

Povestea a trei femei curajoase, „Bucătăria Iadului” le prezintă pe Melissa McCarthy, Tiffany Haddish și Elisabeth Moss în rolurile a trei soții de mafioți arestați de FBI care, în anul 1978, luptă să își mențină poziția privilegiată in faimosul cartier american Hell’s Kitchen.

Rămase fără protecție și venituri stabile, doamnele decid să preia chestiunile mafiei irlandeze în propriile mâini – reușind să găsească aliați atât în gestionarea problemelor din cartier, cât și în eliminarea concurenței.

New Line Cinema, în asociere cu BRON Creative, prezintă o producție Michael De Luca filmul „Bucătăria Iadului” din 23 august pe marile ecrane.

Mai multe informații se găsesc pe pagina de oficială Facebook/VerticalEntertainment.

Galeria foto a filmului poate fi descărcată de AICI

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: