Connect with us

Timp Liber

Casele înșiruite – noul trend în imobiliare

Published

on

Reclame

Piața imobiliară din România este una dintre cele mai accesibile piețe din Europa! Deși românii consideră că prețul la imobiliare a explodat, indicele de accesibilitate arată că orașe ca București, Iași, Brașov sunt în topul orașelor din Europa cu cel mai mic raport preț per mp versus salariu net.

Astfel, dezvoltatorii aduc pe piața din România, concepte noi de locuințe.

Noi pentru România, dar extrem de populare în străinătate!

Casele înșiruite reprezintă o nouă tendință pe piața imobiliară din România! Acestea sunt o alternativă la apartamentele sufocante cu spații înghesuite sau a caselor cu spații largi, dar care sunt costisitoare și greu de întreținut.

Un concept preluat de dezvoltatori din Anglia și Olanda, casele înșiruite sunt unul dintre cele mai populare și dorite tipuri de proprietate în străinătate. Stilul acesta de locuințe a apărut în anii 1300 în Europa și a reprezentat un model de eficiență economică și urbanistică.  Astăzi, peste 25% din populația Angliei și Olandei trăiește într-o astfel de locuință.

Astfel, dezvoltatorii români au introdus și pe piața din România acest nou concept de locuințe, care se popularizează acum chiar și în cartierele noi din Dubai.

Printre beneficii se numără spațiul locativ optimizat, eficientizarea terenului și prețurile mai mici ale proprietății.

Cu toate că acest tip de proprietăți reprezintă o variantă mult mai eficientă ca și costuri, oferta de astfel de locuințe este mică comparativ cu cererea, cel puțin în București. București este, la ora actuală, un oraș care atrage mulți români din străinătate, familiarizați cu acest gen de proprietăți și care au înțeles valoarea unei case înșiruite.

Adrian Cioriță, expert imobiliar și reprezentant al unui dezvoltator de case înșiruite din Prelungirea Ghencea – Pasaj Domnești: “Post pandemie, românii caută spații de vilă la prețuri de 2 camere. Dacă până de curând aș fi spus că nu se poate, iată că acest nou concept de case înșiruite, preluat din străinătate și adus acum și în România, mă face să îl recomand celor care înțeleg ce înseamnă eficientizarea bugetului, să nu plătești pentru spații “moarte” și să îți amortizezi investiția cât mai ușor și rapid”.

Aspect care merită menționat ar fi faptul că, în varianta caselor înșiruite, spațiul disponibil este eficientizat la maxim. În acest mod nu se mai pierd metri pătrați pe spații comune, ca la bloc sau pe parcele de teren nefolositor, cum sunt cele între casele normale.

Majoritatea caselor înșiruite au o terasă privată foarte spațioasă la etaj sau mansardă și o terasă mai mică în fața casei, împreună cu un spațiu comun folosit de toți locatarii. Astfel, nu plătești pentru spațiul pe care nu-l folosești și nici nu vei avea probleme cu o curte care e greu de întreținut.

Prețul acestui gen de locuințe este foarte atractiv. Cheltuielile de întreținere sunt mai mici decât cele ale unei case individuale, iar costurile de achiziție sunt mai mici decât ale apartamentelor de lux.

Sustenabilitatea unor astfel de locuințe este foarte bună și se datorează faptului că având pereți stânga-dreapta costurile de încălzire sunt scăzute, curtea comună este eficientizată la maxim de către toți locatarii, iar multe dintre lucrările de mentenanță se pot negocia la comun.

Comparativ cu apartamentele și casele singulare, în cazul caselor înșiruite, pentru aceeași bani primești mai mult spațiu. Living și dining mult mai spațios, mansardă ultra spațioasă care poate fi amenajată ca și cameră de hobby – biliard, filme cu proiector, saună, jacuzzi pe terasă sau gaming.

Adrian Cioriță: “ Complexurile de case înșiruite au apărut de curând și în jurul Bucureștiului, iar pe lângă prețul extrem de atractiv pe mp, unii dezvoltatori oferă proprietățile și în rate, cu dobânzi de zeci de ori mai mici decât la bancă. Acest aspect face ca acestea să devină practic unul dintre cele mai atractive produse imobiliare post pandemie, și opțiunea ideală pentru românii din străinătate, care au înțeles beneficiile și economiile care se realizează cu o astfel de casă pe termen lung, dar care nici nu pot apela la varianta de creditare clasică, prin bancă. Cel mai bun preț din piață în acest moment, pe care îl am la vânzare, este de 573e/mp”.

În concluzie, casele înșiruite sunt varianta “mai deșteaptă” a apartamentului sufocant de bloc și/sau a case costisitoare și greu de întreținut.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
AUDIENȚE TV2 zile ago

Spania a câștigat EURO 2024, în direct la PRO TV! Peste 2.9 milioane de telespectatori au urmărit finala care a fost lider absolut de audiență

AUDIENȚE TV4 zile ago

Anglia a învins Olanda și va juca finala EURO 2024 contra Spaniei, duminică, în direct la PRO TV și pe VOYO!

Reality Show4 zile ago

Premieră la Insula Iubirii în cel de-al optulea sezon al reality show-ului de la Antena 1: partenerii au fost despărţiţi fără să apuce să îşi ia rămas bun

Premieră TV4 zile ago

PREMIERĂ Noul sezon Atletico Textila revine la PRO TV ”Liga 2, pregătește-te de noi”

Reality Show4 zile ago

Delia şi Liviu câştigătorii celui de-al nouălea sezon Mireasa şi ai premiului în valoare de 40.000 de Euro

Emisiuni5 zile ago

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta

Seriale7 zile ago

Valentin Teodosiu, rol important în noul serial TĂTUȚU`! „Personajul meu este cel mai de temut al vremii”

Reality Showo săptămână ago

Declaraţie şocantă la Insula Iubirii: „Ne-am despărţit de 37 de ori!”

Cinemao săptămână ago

Festivalul „Saptamana Comediei”, la final. Teatrul de Comedie pleaca acasa cu 3 premii.

Emisiunio săptămână ago

Serghei Mizil vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Analize Audiente TV2 săptămâni ago

4.9 milioane de inimi au bătut la unison în fața televizoarelor pentru Generația de suflet a Naționalei! PRO TV lider absolut de audiență cu cifre record

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending