Connect with us

ALL MEDIA

Castiga o plimbare prin Europa cu RFI

Published

on

 

O plimbare pe strazile Orasului de aur – Praga, impozantul Castel din Bratislava, Catedrala Sfantul Stefan din Viena, Palatul Regal din Budapesta si cel mai frumos traseu al Dunarii prin defileul Wachau.

Tot ce ai de facut pentru a te bucura de toate acestea este sa postezi pe site-ul www.rfi.ro, in perioada 24 martie 20 aprilie, o fotografie sau linkul catre un video pe care l-ai filmat intr-unul dintre orasele ce fac parte din turul Capitalelor Imperiale (Budapesta, Bratislava, Praga si Viena).
Daca nu ai vizitat niciunul dintre aceste orase, ne poti lasa cateva randuri in care sa ne scrii ce oras iti doresti cel mai mult sa vezi si de ce.
In fiecare zi de concurs se vor alege doua dintre materialele postate, urmand ca la final, marele castigator sa fie desemnat prin tragere la sorti din cele 40 de postari selectionate. Castigatorul concursului va fi anuntat vineri, 23 aprilie. Regulamentul concursului se gaseste la adresa www.rfi.ro

Fiecare material incarcat pe www.rfi.ro te aduce mai aproape de maretia Capitalelor Imperiale!

Turul Capitalelor Imperiale se va desfasura pe parcursul a opt zile (5 12 mai) si include vizitarea oraselor Budapesta, Bratislava, Praga si Viena.

RFI Romania este filiala postului public francez Radio France Internationale, radio de actualitati 24h/24h, care emite la Bucuresti din 1992.
Formatul RFI Romania este unul generalist, cu transe importante consacrate actualitatii. Punctul forte il reprezinta trei duplexuri BucurestiParis, emisiuni de informatie interna si internationala, realizate de redactiile din cele doua orase si de corespondentii RFI din lumea intreaga.

RFI Romania poate fi ascultat pe frecventele proprii in Bucuresti 93.5 FM, Iasi 97.9 FM, Cluj 91.7 FM, Craiova 94 FM si Chisinau 107.3 FM, o parte dintre programele informative fiind preluate de 56 de radiouri locale.
RFI Romania – mergem dincolo de aparente.

Concursul se desfasoara pe postul de radio RFI Romania in intervalul orar 7h00 – 18h00, de luni pina vineri si pe internet la www.rfi.ro. Pentru a participa la concurs trebuie sa postati pe site in sectiunea “Participa si tu” o fotografie, un link video sau un text in care să descrieti un loc sau un eveniment care v-a impresionat din oraşele ce fac parte din turul Capitalelor Imperiale (Budapesta, Bratislava, Praga şi Viena). Daca nu ati mai fost in orasele mentionate, este suficient un text in care sa ne scrieti ce oras va doriti cel mai mult sa-l vedeti si de ce.

Pot fi postate maxim 3 fotografii odata, iar dimensiunea fiecarei poze sa nu fie mai mare de 3 Mb.

Pentru video, trebuie mai intii sa uploadati acel video pe o platforma publica (gen youtube sau dailymotion) si sa treceti in formularul de participare linkul unde este postat.

Materialele foto si/sau video trebuie sa va apartina (poze sau video aflate in proprietatea dumneavoastra).

În fiecare zi de concurs se vor alege două dintre materialele postate, iar cei care le-au postat vor fi desemnati finalisti pentru tragerea la sorti finala. Finalistii vor fi anunati pe site si vor fi invitati sa-si sustina in direct la RFI Romania materialele postate. La final, dintre cei 40 de finalisti, va fi desemnat prin tragere la sorţi marele câştigător (in programul “Zebra”). Va exista un singur cistigator al excursiei.

Fiecare material postat te aduce mai aproape de mareţia Capitalelor Imperiale!

Premiu

Castigatorul concursului primeste un premiu care consta intr-o excursie de 8 zile, pentru doua persoane, dupa cum urmeaza:

Ziua 1:  Bucuresti – Budapesta
Plecare din Bucuresti la ora 05h00 din Piata Victoriei pe traseul: Bucuresti–Ploiesti–Brasov–Sibiu–Sebes (preluarea pasagerilor din Cluj, Alba)–Deva–Arad–Timisoara–Budapesta. Sosire in cursul serii la Budapesta in functie de formalitatile vamale. Cazare Hotel 3* Budapesta.

Ziua 2:  Budapesta – Praga
Mic dejun. Excursia continua spre Praga pe ruta Bratislava–Brno–Praga. In Bratislava se viziteaza Biserica Incoronarii Mariei Tereza, centrul istoric, faleza Dunarii. Sosire in cursul serii la Praga. Cazare Hotel 3* Praga.

Ziua 3:  Praga
Mic dejun. Tur de oras pietonal: Hradcany, Castelul din Praga, Podul Carol, „Golden Lane“ – strada de aur, zona boema a orasului de aur. Turul pietonal continua in centrul istoric: Orasul Vechi, Piata Primariei, Ceasul astronomic, zona pietonala cu magazine de lux. Seara, optional, cina cu program folcloric si muzica traditionala. Tarif: ~35 euro/persoana, minim 25 de platitori. Cazare Hotel 3*Praga.

Ziua 4: Praga sau optional excursie la Karlovy Vary
Mic dejun. Optional, excursie la Karlovy Vary – cea mai renumita statiune balneo climaterica din Europa si perla statiunilor din Cehia. Tarif: 35 euro/persoana, minim 25 platitori. Include: transport autocar dus-intors, insotitor de grup). Seara, optional croaziera cu cina pe raul Vltava. Tarif: 30 euro/persoana, transfer inclus hotel – port – hotel. Cazare Hotel 3* Praga.

Ziua 5:  Praga – Viena
Mic dejun. Excursia continua spre Viena. Sosire in cursul dupa amiezii la Viena. Tur de oras Viena, panoramic si pietonal: celebrul Ring Vienez, Opera de Stat, MAK, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul National de Istorie, Parlamentul, Primaria si Burgtheater. Apoi plimbare pe jos in centrul istoric: Criptele Imperiale, Cimitirul Habsburgilor, Palatul Hofburg (fosta resedinta a Imparatului Franz Josef si a imparatesei Sisi), Catedrala Sf.Stefan. Seara, optional, cina traditionala vieneza in celebrul cartier GRINZING. (25 euro/persoana, transfer inclus hotel-restaurant-hotel). Cazare hotel 3* Viena.

Ziua 6:  Viena – Melk – Defileul Dunarii Wachau
Mic dejun. Vizitarea Palatului Schonbrun cu ghid local de limba romana (biletul de intrare la palat se achita la fata locului). Dupa amiaza, optional, excursie la Abatia Melk si Defileul Dunarii Wachau. Abatia Melk impresioneaza prin maretia si farmecul deosebit al zonei in care se afla. Intoarcere la Viena pe defileul Dunarii Wachau. Puteti admira castele medievale, sate pitoresti si celebrele plantatii viticole. Tarif: 35 euro/persoana si include: transport autocar, ghid insotitor, biletul de intrare la Melk si ghid local la Melk. Cazare hotel 3* Viena.

Ziua 7:  Viena – Budapesta
Mic dejun. Excursia continua spre Budapesta. Tur de oras Budapesta: Citadela, Catedrala Sfantul Stefan, Piata Milenara, Bulevardul Andrassy, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal si Palatul Parlamentului. Seara, optional, croaziera si cina romantica pe Dunare. Tarif: 30 euro/persoana. Cazare Hotel 3* Budapesta.

Ziua 8:  Budapesta – Bucuresti
Mic dejun. Plecare spre tara. Sosire seara tarziu in functie de formalitatile vamale.

Excursia include transportul, cazarea si micul dejun pentru doua persoane. Tot ce a fost prezentat optional va fi achitat de catre cistigator, in cazul in care doreste acest lucru.

Plecarea va fi in data de 5 mai, iar sosirea pe 12 mai.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

TVR Moldova, premiat la Gala Clubului de Presă din Chișinău

Published

on

FOTO CREDIT: TVR MOLDOVA
 

Postul de televiziune TVR Moldova a fost distins cu două trofee la cea de-a 24-a ediție a Galei Anuale a Clubului de Presă din Chișinău.

Campania TVR MOLDOVA, “Generaţia Unirii”a fost declarată cel mai bun proiect media de pe piaţa audiovizualului de peste Prut, iar „Mărul de aur” la categoria cel mai bun reportaj tv 2018 i-a fost oferit jurnalistei Stela Dănilă, pentru campania socială „Diferiţi, dar la fel”.

În Anul Centenarului Marii Uniri, Televiziunea Română şi-a propus să răsfoiască filele istoriei şi să proiecteze biografiile celor mai importanţi artizani ai Unirii, iniţiind campania “Generaţia Unirii”, care a fost recunoscută drept cel mai bun proiect media al anului din Republica Moldova.

Marina Afanas, producător de programe la TVR MOLDOVA consideră că proiectul a fost unul complex, care a unit echipele din Chişinău şi Bucureşti: “Am muncit timp de un an, din martie, când am vorbit despre corifeii Unirii Basarabiei cu România, au urmat cei din Bucovina, Transilvania şi de asemenea din Regatul României. Am vorbit despre 30 de personalităţi care au scris istorie, oameni care acum 100 de ani au făcut din interesul naţional o prioritate. Premiul este al întregii echipe care a lucrat la acest proiect”.

Istorici de renume de pe ambele maluri ale Prutului: Iurie Colesnic, Ion Negrei, Gheorghe Negru, Ion Varta (Republica Moldova) şi Matei Gheboianu, Cristina Gudin, Andrei Sora (România) au girat toate informaţiile prezentate în campanie.

Reportajele cu caracter social, care sensibilizeză oamenii şi aduc în prim plan poveşti de viaţă ce merită să fie cunoscute, ocupă un loc important în programele TVR MOLDOVA.  Campania „Diferiţi, dar la fel”, a adus în casele telespectatorilor istoriile emoţionante ale copiilor cu autism şi boli rare din Republica Moldova. Autoarea campaniei, Stela Dănilă a fost premiată cu trofeul „Mărul de aur” pentru realizarea reportajelor din cadrul campaniei Ştirilor TVR MOLDOVA.

Jurnalista Stela Dănilă ne-a destăinuit ce a motivat-o să realizeze aceste reportaje: “Ce mi-am dorit eu este să le arăt poveştile de viaţă fără să le lezez demnitatea. Să le arăt abilităţile şi nu dizabilităţile. Aşa cum sună şi titlul campaniei, suntem cu toţii diferiţi, gândim diferit şi arătăm diferit, dar în final avem aceleaşi dorinţe: să avem prieteni, să fim acceptaţi, înţeleşi şi iubiţi”.

Vitalie Guţu, coordonator al echipei Ştirilor de la Chişinău, declară că este o mândrie pentru postul de televiziune să aibă în redacţie unii dintre cei mai buni jurnalişti ai anului 2018: “Ca urmare a acestei recunoaşteri, putem constata că seria de reportaje din cadrul campaniei “Diferiţi, dar la fel” a sensibilizat nu doar publicul telespectator, ci şi oamenii de specialitate. Asta ne dă motivaţia şi pe mai departe să facem lucruri frumoase, cu ajutorul cărora să putem contribui la dezvoltarea comunităţii sau la promovarea valorilor sociale de calitate în Republica Moldova”.

Cristina Leorenţ, director TVR Internaţional, consideră că: “Anul 2018, aflat sub semnul celebrării Centenarului Marii Uniri, şi anul în care am împlinit cinci ani de la revenirea în Basarabia Istorică, a însemnat pentru TVR MOLDOVA dezvoltarea programelor aflate în preferinţele telespectatorilor şi extinderea către zone tematice noi, concomitent cu consolidarea echipei. Mulţumim Clubului de Presă din Republica Moldova pentru premii acordate! Promitem că şi în 2019, echipa Studioului TVR de la Chişinău va produce programe prin care vom promova valorile româneşti şi pe cele europene la TVR MOLDOVA”.

TVR MOLDOVA transmite 24 de ore din 24, în timp real, imaginea societăţii româneşti de dincoace şi de dincolo de Prut, în toate aspectele ei.

Gala Anuală a Clubului de Presă, aflată la a 24-a ediţie, a avut loc pe 6 decembrie, la Chișinău. Scopul principal al acestei acţiuni este de a sprijini şi încuraja eforturile jurnaliştilor de a face o presă de calitate, aderând la standardele profesionale internaţionale.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Castigatorii premiilor APTR 2018

Published

on

Foto Credit: ADEVARUL
 

Gala de decernare a premiilor, organizată de Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB şi de Televiziunea Română, a avut loc la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti şi a fost dedicată aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, informeaza Adevarul

Au fost acordate 15 distincţii, cele mai multe, respectiv nouă, revenind postului public de televiziune, printre premianţi numărându-se jurnaliştii Adelin Petrişor şi Dite Dinesz, prezentatorul Virgil Ianţu, dar şi realizatorul Ionuţ Cristache.

Antena 3 a câştigat patru trofee, printre care pentru emisiunea „În premieră“, realizată de Carmen Avram, şi pentru programul „Bucureşti Centenar“ al PMB, trofeu ce i-a revenit lui Adrian Ursu.

Digi 24 a primit un premiu APTR pentru „O suferinţă care încă arde“, producţie despre Clubul Colectiv, trofeul fiind acordat lui Cosmin Prelipceanu. Realitatea TV a fost premiată pentru emisiunea „Realitatea Românească“, a lui Octavian Hoandră.

 

Castigatorii premiilor APTR 2018: 

Adelin Petrişor – reportaje din teatrele de operaţii ale Armatei Române,  Dite Dinesz – „Izolaţi în România“,  Virgil Ianţu – „Câştigă România“,  Alina Grigore – „Olimpiada eroilor“,  Ionuţ Cristache – „România 9“,  Daniela Zeca Buzura – „Mic dejun cu un campion“,  Adrian Cioroianu – „100 de poveşti despre Marea Unire“. A fost un moment emoţionant când echipa TVR a ridicat premiul pentru transmisiunea realizată la funeraliile Regelui Mihai. Carmen Avram –„În premieră“, Radu Tudor – „Punctul de întâlnire“, Alessandra Stoicescu – „100 de minute“,  Adrian Ursu – „365 de eroi ai României“.

 

Din componenţa juriului APTR au făcut parte personalităţi precum academician Nicolae Breban – romancier; Lucia Hossu Longin – realizator TV; prof. univ. Sorin Ilieşiu – director de imagine; Mihai Ispirescu – scriitor; Dan Necşulea – regizor, preşedinte APTR şi Dan Piţa – regizor.   Gala va putea fi urmărită la TVR 2 luni, 17 decembrie. Prima parte va fi difuzată de la ora 21.30, iar cea de-a doua de la ora 22.25.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Premiile nationale de televiziune din Romania, APTR vor fi decernate!

Published

on

 

Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România, alături de Primăria Municipiului București, prin ARCUB, și Televiziunea Română organizează marţi, 11 decembrie 2018, PREMIILE NAŢIONALE DE TELEVIZIUNE APTR. 

Într-o atmosferă festivă, cea mai importantă seară dedicată celebrării succeselor din televiziune va avea loc la Sala Media a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, de la ora 17.00 și este dedicată aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

Evenimentul aduce în atenţia publicului cele mai valoroase programe ale audiovizualului românesc iar din componența juriului APTR fac parte personalități importante ale lumii culturale: academician Nicolae Breban – romancier, Lucia Hossu Longin – realizator TV, prof. univ. Sorin Ilieşiu – director de imagine, Mihai Ispirescu – scriitor, Dan Necşulea – regizor, Președinte APTR şi Dan Piţa – regizor.

În anul în care România a împlinit un secol de existență, Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România acordă trofeul si diploma APTR pentru15 producții de televiziune reprezentative.
Gazda evenimentului din acest an va fi îndrăgita actriță a Teatrului Național din București, MONICA DAVIDESCU.

„Gala Premiilor APTR, Centenar 2018” va putea fi urmărită la TVR 2 – luni, 17 decembrie. Prima parte va fi difuzată de la ora 21.30, iar cea de-a doua de la ora 22.25.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending