Connect with us

UTILE

Cât de avantajos este să achiziționezi rca în rate?

Published

on

Răspunderea civilă auto, sau RCA, este o asigurare care este obligatorie în România pentru posesorii de autoturisme. Cu ajutorul acestei asigurări se acordă despăgubiri pentru prejudiciile făcute prin accidente. De reținut este că, în cazul unui accident auto, nu faptașul este despăgubit, ci persoana care este păgubită din vina făptașului.

Cum se calculează tarifele RCA?

În urma falimentului companiei care era lider de piață în România în domeniul asigurărilor auto, prețurile au crescut vertiginos. Iar cei mai afectați sunt șoferii cu vârsta de până în 30 de ani. Tocmai pentru că acum prețurile sunt atât de mari, unii dintre șoferi preferă să achiziționeze rca in rate.

Tarifele la RCA se stabilesc în funcție de mai multe criterii, cum ar fi: vârsta, zona geografică, istoricul accidentelor și altele. De exemplu, dacă pentru o perioadă îndelungată de timp nu ai provocat niciun aciodent, există șanse mari ca polița de asigurare să scadă la achiziția următoarei asigurări.

Care sunt tarifele unei asigurări auto?

Nu pentru toate categoriile de șoferi au crescut prețurile la RCA, la categoriile de vârstă de 31-40 de ani și 41-50 au fost înregistrate mici scăderi ale tarifului.

Pentru categoria de vârstă de sub 30 de ani, tarifele încep de la 1098 de lei la mașinile sub 1200 cmc și ajung până la 3032 de lei pentru mașinile ale căror motoare depășesc 2500 de cmc.

Persoanele cu vârste cuprinse între 31 și 40 de ani vor plăti de la 713 lei pentru mașinile cu motoare sub 1200 cmc până la 1950 de lei pentru mașinile ale căror motoare depășesc 2500 cmc.

Când trebuie să fac RCA?

În cazul în care deții sau vrei să cumperi un autovehicul, indiferent dacă este nou sau nu, va trebui să închei o asigurare auto. Reține că asigurarea auto obligatorie este solicitată la: înmatricularea sau înregistrarea în circulație, în momentul în care se aduc modificări în certificatul de înmatriculare sau înregistrare, în momentul în care se aduc modificări în cartea de identitate a autovehiculului și la reviziile tehnice periodice.

Persoanele care folosesc vehiculele în alte scopuri decât cele uzuale, precum raliuri, curse sau antrenamente, sunt exceptate de la asigurare.

Advertisement

Este avantajos să achiziționez RCA în rate?

Răspunsul este: da! Avantajul achiziționării un RCA în rate este incontestabil, ținând cont de cât de mult au crescut prețurile pentru acest gen de polițe. Plata sumei în tranșe înseamnă că plătești mai puțin dintr-o dată, iar acest lucru nu îți afectează bugetul personal.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending