
Cat de important este jocul ca si modalitate de studiu?
-
”S-a făcut dreptate” la Românii au talent prin butonul auriu oferit de Andi Moisescu! Ediția a fost lider absolut de audiență
-
Izabela și Taraful Simion au lansat videoclipul piesei ”Of, of, of”, o nouă parodie muzicală
-
Ana Maria Pamantas lanseaza „Am Noroc in Dragoste”, in colaborare cu Jean de la Craiova
-
Ei sunt concurenţii sezonului 19 Te cunosc de undeva! Iată cele 8 cupluri care vor concura pe scena transforming show-ului de la Antena 1
Copiii sunt plini de energie si jucausi prin natura lor. Experientele lor cele mai timpurii explorand simturile, ii determina sa se joace, mai intai de la sine si, in cele din urma, cu ceilalti. O experienta pozitiva este atunci cand copiii invata si se joaca cu bucurie, deoarece dezvolta o abordare pozitiva a invatatului.
Pe masura ce copiii se dezvolta si inainteaza in varsta, jocul devine mai sofisticat. Astfel ca pana la varsta de 2 ani, un copil se joaca singur si interactioneaza doarte putin cu ceilalti. Dupa aceea, incepe sa urmareasca alti copii care se joaca, insa nu se poate alatura, dar copiii mai mici pot vedea si invata de la prescolari mai mari care se joaca in apropiere.
Studiile spun ca jocul ajuta la imbunatatirea capacitatii creierului iar beneficiile jocului liber se extind cu mult dincolo de cresterea puterii musculare si a rezistentei. Exista studii care arata ca timpul petrecut in spatii de joaca pentru copii rivalizeaza cu timpul petrecut in sala de clasa atunci cand vine vorba de dezvoltarea creierului copiilor.
De la 2 pana la 3 ani, copiii incep sa se joace stand langa alti copii, de multe ori cu interese similare. Un adult poate usura procesul prin care un copil sa treaca peste timiditate si sa intre in contact cu alt usor prin crearea unui loc de joaca pentru mai multi copii mici.
Intre 4 si 5 ani, copiii descopera ca impartasesc interese similare si cauta copii ca ei. Comunica unii cu ceilalti si pun la cale scene de joc astfel incat sa lucreze impreuna. La scoala, in astfel de situatii rolul profesorului prescolar in dezvoltarea jocului este foarte important, deoarece acesta ii va indruma pe cei mici catre a se implica si in ce modalitate sa o faca, in joc. Este intr-adevar un mod structurat de invatare.
In zilele noastre, pentru multi copii de varsta scolara, timpul petrecut in afara scolii se rezuma la navigarea pe internet, conectati la jocuri video si computere, deci este extrem de important ca prescolarii sa aiba posibilitatea de a se dezvolta in mod natural prin jocul lor.
Deoarece prescolarii isi consolideaza accentul academic in timpul acestei perioade, jocul are un rol vital. Perioada prescolara nu mai inseamna doar gropi de nisip. Pe masura ce scoala elementara devine mai riguroasa, la fel si perioada prescolara. Copiii se asteapta sa invete anumite abilitati, astfel incat sa fie pregatiti pentru scoala.
Este esential ca celor mici sa li se dea libertatea de a-si inventa propriile reguli, indrumari si limite prin joc liber.Doar in acest mod, copiii isi vor folosi interactiunile pentru a invata abilitatile esentiale de rezolvare a problemelor care ii vor ajuta sa determine corectitudinea si limitele sociale, toate fara a sacrifica distractia.
In timp ce multi profesori si invatatori considera ca scaderea timpului de joc si cresterea timpului de studiu in sala de clara, vor ridica performanta academica, adesea chiar opusul este adevarat. Tarile care au de fapt mai multe pauza de recreere in scoli, tind sa aiba performante academice mai mari decat tarile in care aceasta este mai mica, din aceasta cauza mergandu-se foarte mult pe ideea de amenajari locuri de joaca.
Copiii au nevoie de oportunitati de joaca, de spatii pentru a explora si profesori receptivi care sa ii sustina. Un astfel de cadru pregateste copiii nu numai sa devina elevi care vor lucra impreuna cu ceilalti in mod cooperativ ci si vor aborda invatatul cu bucurie.
-
Vedete3 săptămâni ago
Scandal monstru la Survivor România! Doi concurenți s-au luat la bătaie pe insulă: „Ai venit să arunci cu noroi în toată lumea!”
-
Premieră TV2 săptămâni ago
Zece concurente vor intra în cea mai frumoasă competiţie a stilului, la Kanal D2
-
Reality Show3 săptămâni ago
SURVIVIOR ROMÂNIA. Faimoșii, în pragul disperări nu mai găsesc drumul spre victorie!
-
Vedete2 săptămâni ago
Mihai Zmărăndescu și Remus Boroiu de la Survivor România s-au luat la bătaie înainte de a participa la concurs
-
Premieră TV3 săptămâni ago
Marea premieră a sezonului 11 Chefi la cuțite le aduce lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu adversari surpriză la lupta pentru amuletă
-
Reality Show2 săptămâni ago
Cel mai scandalos concurent din tribul Faimoșilor a părăsit competiția. Dan Pavel: ”Suntem la jumătatea cursei pentru câștigarea marelui premiu”
-
Seriale3 zile ago
Un nou personaj se alătură distribuției Lia – Soția soțului meu
-
Reality Show3 zile ago
Doi Faimoși au părăsit aseară Survivor România înainte de Marea Unificare
-
Reality Show2 săptămâni ago
Șapte concurenți se află în pericol de eliminare la Survivor România! Diseară… ”urmează un moment epocal”
-
AUDIENȚE TV2 săptămâni ago
America Express, prima opțiune a telespectatorilor! Diseară, cea mai mare comoară aduce imunitatea! Finala se apropie!
-
Seriale4 zile ago
“Prețul fericirii”, îndrăgitul serial turcesc revine cu episoade noi, în această seară, de la ora 20:00, la Kanal D
-
Reality Show2 săptămâni ago
Faimoșii au câștigat Jocul de Captivitate, însă au pierdut Imunitatea! Triburile continuă lupta, astăzi, de la PRO TV!
-
Premieră TV2 săptămâni ago
Gala umorului” revine cu un nou sezon la TVR 1. Gazdele fi actorul Dragoş Huluba şi noua sa parteneră de prezentare, actriţa Mirela Zeţa.
-
Reality Show3 săptămâni ago
O nouă premieră la Survivor România: ”Astăzi jucați… Jocul de Captivitate”
-
Emisiuni3 săptămâni ago
Primele două echipe ale sezonului 19 Te cunosc de undeva sunt confirmate!
-
Program TV2 săptămâni ago
Programul KANAL D pentru săptămâna 20-26 martie 2023