Connect with us

UTILE

Cât de important este jocul în învăţarea limbilor străine

Published

on

            Pentru copii, dar si pentru adulti, jocul este foarte important in momentul in care invata orice, inclusiv limbi straine. Sunt mai multe aspecte care fac ca limbile straine sa fie mai usor invatate atunci cand sunt implicate jocurile si aplicatiile specifice. Pornind de la astfel de idei, StewartEnglishSchool explica de ce este important ca jocul sa fie integrat in procesul de invatare a unei limbi straine.

 

Jocurile la un curs de limba engleza

In momentul in care copiii participa la un curs limba engleza, lucrurile tind sa devina foarte plictisitoare atunci cand sunt aplicate metodele clasice de invatare. In plus, la anumite varste, clasica dictare si copiatul de pe tabla nu au cum sa fie optiuni pentru ca micutii nu stiu sa scrie sau abia atunci invata.

Integrarea jocurilor in procesul de invatare este cea mai buna abordare, iar profesorii cu experienta nu ezita sa o foloseasca. Spre exemplu, un copil va invata mult mai bine animalele atunci cand primeste mulaje sau imagini cu ele, pe care trebuie sa le sorteze, spre exemplu, pe categorii, cum ar fi animale de curte, animale din jungla, animale din Romania, etc.

Acest lucru este valabil si pentru adulti sau pentru adolescenti si copii mai mari. Un joc de genul Simon Says este o idee buna pentru a invata actiuni si in plus, toti participantii se amuza si se distreaza, in timp ce invata sa isi atinga nasul, sa arate geamul, usa, tavanul si alte obiecte din camera. Un astfel de joc este o solutie ideala atat pentru a invata actiuni, cat si pentru a invata diverse obiecte inconjuratoare.

 

Jocurile la un curs limba franceza

Persoanele care participa la un curs limba franceza apreciaza cu siguranta ca din cand in cand, sa faca o pauza de la teme, tehnici clasice de predare si scris pe caiete si sa inlocuiasca toate aceste activitati cu jocuri. In cazul copiilor care invata franceza, este foarte important ca jocurile sa fie integrate in procesul de invatare, mai ales atunci cand este vorba despre copii care acum invata sa scrie sau care inca nu stiu deloc sa scrie, pentru ca sunt prea mici.

Spre exemplu, atunci cand copilul invata numerele, va fi mai usor sa invete numarand spre exemplu elefanti, decat sa le memoreze pe dinafara ca pe o poezie. Acest lucru este valabil si pentru adolescenti.

Un alt joc foarte apreciat in limba franceza, pentru adolescenti, copiii mai mari si adulti, este jocul de roluri, in care elevul invata sa citeasca, sa inteleaga si sa traduca. Exista anumite texte cu doua sau mai multe personaje, rolurile fiind atribuite elevilor.

Spre exemplu, o discutie in metrou, intre calator si controlor implica un elev care este controlor, unul care este calator si eventual unul care citeste replicile celor din jur. Adaugand intonatia corecta in aceasta ecuatie si intelegerea fiecarei replici, este mult mai usor ca elevii sa invete prin joaca sa reactioneze in franceza, la anumite situatii.

Avand in vedere aceste aspecte, este incontestabila importanta jocului in procesul de invatare, indiferent de varsta pe care elevul o are.

 

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending