Connect with us

Tehnologie

Cât de importante sunt tastaturile și mouse-urile pentru gaming?

Published

on

Reclame

Tastatura și mouse-ul sunt dispozitivele principale de intrare ale unui PC și fac o mare diferență în realizarea sau distrugerea experienței de joc. Când jocurile pe calculator devin un hobby, obținerea celei mai bune componente pentru fiecare aspect de configurare se transformă dintr-o dorință într-o nevoie.

Mouse-urile și tastaturile pentru jocuri trebuie să fie confortabile, precise și de lungă durată, adăugând în același timp o oarecare personalitate configurației. Dar cât de importante sunt acestea în creșterea performanței de joc a unui utilizator?

Majoritatea producătorilor adaugă termenul „gaming” la produsele lor pentru a satisface un public mai larg, chiar dacă calitatea nu este la înălțime. Există mii de tastaturi și mouse-uri pe piață care nu sunt potrivite pentru jocuri, dar pot fi încă folosite de jucătorii ocazionali care nu doresc să joace jocuri în mod competitiv.

Durabilitatea

Mouse-urile și tastaturile de gaming sunt concepute pentru a fi utilizate pe perioade lungi, astfel încât să nu se uzeze la fel de repede ca dispozitivele care nu sunt pentru jocuri. Producătorii își promovează produsele pentru a avea o durată de viață de milioane de clicuri și presă pentru o fiabilitate extremă.

Dacă se folosește un periferic standard pentru jocuri, utilizatorii pot întâmpina probleme mai devreme decât se aștepta, iar mouse-urile și tastaturile nu sunt proiectate pentru a fi reparate.

Viteza

Reflexele și timpii de reacție trebuie să fie cât mai mici posibil în timpul jocurilor, iar perifericele de jocuri îi ajută pe utilizatori să realizeze acest lucru. Aceste dispozitive sunt proiectate cu cea mai recentă tehnologie care oferă răspunsuri impecabile și devine una cu jucătorii.

Un mouse bun de astăzi are comutatoare optice care folosește un laser pentru a înregistra un clic. Senzorii au un DPI maxim de până la 30.000, ceea ce este exagerat, dar asigură performanță de top la sensibilități mai mici.

Caracteristici

Construit pentru jocuri, producătorii includ funcții care vor oferi utilizatorilor un avantaj față de ceilalți. Mouse-urile de gaming au butoane suplimentare pe care le pot personaliza pentru a efectua macrocomenzi, ceva folosit doar în jocuri, în timp ce alte caracteristici includ personalizarea greutății, wireless, picioare din PTFE și multe altele.

Cele mai bune tastaturi pentru jocuri sunt mecanice, în timp ce una standard este o membrană. Tastaturile mecanice sunt mai rapide, mai durabile, personalizabile și pot înregistra mai multe taste simultan.

Dacă o tastă devine defectă la o tastatură cu membrană, întregul dispozitiv va trebui înlocuit, în timp ce fiecare tastă poate fi înlocuită într-o tastatură mecanică.

Concluzie

Chiar dacă unora li se poate părea că o tastatură și un mouse pentru jocuri își vor îmbunătăți drastic performanța, nu este cea mai importantă actualizare dintr-o configurare.

Înainte de a cumpăra periferice de jocuri, utilizatorii ar trebui să se asigure că dispozitivele lor sunt suficient de puternice pentru a rula titluri la FPS ridicat, ceea ce nu va împiedica performanța. În al doilea rând, obținerea unui monitor pentru jocuri le va afecta performanța mai mult decât perifericele.

O tastatură de gaming este, fără îndoială, mai puțin crucială decât un mouse de gaming, deoarece este mai ergonomică, iar butoanele suplimentare sunt utile în majoritatea jocurilor. O tastatură standard va continua să fie folosită pentru jocuri, dar un mouse pentru jocuri va afecta cel mai mult performanța utilizatorului.

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending