Connect with us

ADVERTORIALE

Cat de precise sunt testele rapide Covid-19?

Published

on

teste covid-19 rapide
Reclame

Chiar daca vaccinurile COVID-19 sunt acum disponibile si sunt distribuite treptat in intreaga lume, testarea precisa este inca esentiala pentru monitorizarea noilor cazuri. Testarea ii ajuta pe oficialii din domeniul sanatatii publice sa urmareasca boala si sa urmareasca contactele celor care au fost infectati. Odata cu redeschiderea scolilor si birourilor, testele la domiciliu permit oamenilor sa afle rapid si usor daca au virusul si l-ar putea raspandi si altora. Desi la inceputul pandemiei aceste teste rapide COVID-19 nu erau disponibile si a durat cateva luni pana s-au dezvoltat si au devenit accesibile oricui, acum exista pe piata cateva optiuni de incredere pe care medicii le recomanda pentru rezultate rapide si convenabile. Vezi aici daca vrei sa te testezi folosind teste rapide antigen de mare precizie.

Teste rapide antigen

Testele moleculare si antigen care pot fi facute acasa sunt aproximativ la fel de precise ca si cele pe care le efectuezi la clinica. Testele rapide antigen, atat cu saliva cat si nazale, sunt deosebit de valoroase. Acestea sunt utile pentru a identifica cand cineva are o incarcatura virala mare, ceea ce se intampla in partea de mijloc a infectiei, cand se poate raspandi cel mai usor virusul.

Cererea de teste antigen pentru COVID-19 a crescut vertiginos in ultimul timp. Din fericire, intreaga populatie are acces la teste rapide la pret redus pentru ca se doreste testarea in mod regulat pentru a opri raspandirea virusului. Daca doresti sa efectuezi un test rapid antigen, acestea includ instructiuni detaliate despre colectarea probei (prin tampon nazal sau saliva). Avantajul acestor teste este ca ofera un rezultat rapid, in aproximativ 15 minute si daca sunt efectuate corect sunt extrem de precise.

Pe piata au aparut teste rapide care pot fi efectuate inclusiv pentru a depista tulpina Delta. Acestea se folosesc in mod similar cu cele clasice, numai ca sunt imbunatatite si utilizeaza metoda imunocromatografica rapida pentru detectarea calitativa a antigenilor noului coronavirus.

Cand sa te testezi pentru COVID-19?

Ar trebui sa te testezi daca prezinti simptome de COVID sau daca ai luat contact cu o persoana infectata. Un test rapid antigen ar trebui sa fie utilizat in primele trei pana la cinci zile de boala simptomatica. In plus, daca ai simptome clasice de COVID-19 si un test rapid negativ, ai putea lua in considerare si efectuarea unui PCR, mai ales daca faci testul rapid la mai mult de trei zile de la debutul simptomelor. Sensibilitatea testului antigen variaza in functie de momentul in care a fost efectuat in cursul infectiei, dar se considera ca are o sensibilitate moderata spre mare in timpul incarcaturii virale de varf.

De asemenea, ar trebui sa repeti testul rapid daca rezultatul este neconcludent. Daca proba nu a fost prelevata corect, este posibil ca testul sa ofere rezultate inexacte. Acest lucru ar putea dauna atat sanatatii tale, cat si a celor din jur. Asadar, daca ai simptome sau ai luat contact cu o persoana care are COVID-19, ar trebui sa te testezi cat mai rapid fie cu test antigen, fie PCR.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending