Connect with us

UTILE

Cat timp dureaza procedura prin care esti despagubit cu ajutorul RCA?

Published

on

despagubiri rca

Legea a stabilit o serie de termene limita in ceea ce priveste plata despagubirilor, dar in aceasta baza se poate amana plata chiar si cu cateva luni, in cazul in care asiguratorul cere investigatii suplimentare. Romasig explica mai multe in acest sens, astfel incat fiecare persoana sa poata sa isi dea seama cat va dura pana cand va fi despagubita, dar si ce asteptari ar trebui sa aiba de la asiguratori.

Asigurare RCA si CASCO – modul in care cele doua pot fi combinate

Persoanele care au pe langa o asigurare RCA si o asigurare CASCO nu ar trebui sa ezite sa o foloseasca pe cea din urma pentru ca asigurarea nu urmeaza sa se scumpeasca atunci cand este innoita.

Asiguratorul care a incheiat polita CASCO este cel care isi va recupera suma platita de la asiguratorul de RCA pe care soferul vinovat il are si va fi foarte ingaduitor in ceea ce priveste preturile primite de la service, pentru ca el va incerca sa obtina cat mai mult de la concurenta. Cei care nu au CASCO sunt nevoiti sa apeleze direct la RCA-ul soferului vinovat.

RCA ieftin – o solutie, sau nu prea?

Sunt foarte multe firme care fac RCA ieftin, la diversi asiguratori. Despre unii dintre acestia se stie deja ca nu platesc la timp reparatiile sau chiar ca refuza sa ofere avizul pentru dosarul de dauna, fara sa aiba la baza un motiv intemeiat. De aceea este important ca fiecare persoana sa faca un calcul asigurari si sa aleaga si cel mai avantajos pret, dar si un asigurator de incredere. Pentru RCA se recomanda alegerea celui mai bun raport calitate pret.

Cum se depune cererea de despagubire?

Persoanele care vor sa isi repare masina pe RCA trebuie sa depuna cererea pentru despagubire direct la societatea de asigurari a soferului care este vinovat de producerea accidentului, alaturi de toate documentele doveditoare. In prezent, legea permite ca cererea sa se depuna electronic.

In cel mult 3 zile de la momentul depunerii cererii, asiguratorul va fi cel care intocmeste procesul verbal pentru constatare. Vor fi mentionate piesele avariate si toate solutiile tehnice pentru remedierea daunei. Persoanele care nu sunt de acord cu solutiile propuse pot sa treaca si obiectiile la mentiuni. La final, se va oferi un proces verbal.

In cazul in care in timpul reparatiei apar si alte avarii, se va face automat un nou proces verbal, in cel mult 3 zile lucratoare. Solutiile finale vor fi stabilite de service-ul in care are loc reparatia si tinand cont de manualul tehnic de reparatie oferit de producatorul vehiculului. Asiguratorul trebuie sa ofere un raspuns in 30 de zile, iar in lipsa acestui raspuns, se considera ca dosarul este aprobat. Daca dosarul a fost avizat, in maxim 10 zile de la ultima depunere solicitata de asigurator, se va face plata.

Advertisement

Persoanele interesate sa isi faca o asigurare RCA ar trebui sa gaseasca cea mai de incredere firma, dar si un pret avantajos de la cei mai de incredere asiguratori, utilizand un calculator RCA cu ajutorul caruia sa determine care este cea mai buna solutie.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending