Connect with us

Life Style

Cătălin Botezatu, vacanță inedită pe cel mai mare vas de croazieră din lume

Published

on

Cătălin Botezatu a petrecut cinci zile de neuitat pe Oasis of the Seas, cel mai mare vas de croazieră din lume. Designerul a fost singura celebritate din România invitată să ia parte la singurul circuit al uriasei ambarcațiuni în Europa, un eveniment de marcă ce a avut loc săptămâna trecută. Vasul a fost lansat in anul 2009, iar până acum a navigat doar pe Marea Caraibelor.

Îmbarcat în Malaga, Spania, Cătălin a trăit, timp de cinci zile, o experiență fascinantă, bucurându-se de un lux suprem, dar și de atracțiile incredibile de pe vasul de croazieră. Itinerariul l-a purtat pe designer prin strâmtoarea Gibraltar, în nord vestul Spaniei, unde a vizitat pentru o zi orașul Vigo, de unde vasul a fost salutat de zeci de mii de oameni, urmând apoi două zile pe Oceanul Atlantic, destinația finală a vasului fiind Rotterdam, Olanda.

Oasis of the Seas este ca un oraș plutitor în care călătoresc în jur de 6400 de pasageri, plus 2300 de membri ai echipajului. Nava are 16 etaje, 361 de metri lungime și 64 metri lăţime. Vasul are cabine cu  balcon atât spre exterior, spre ocean, cât și spre interior, cu vedere la un parc imens sau la un uriaș centru de entertainment.

Oasis of the Seas se distinge de alte vase având în partea centrală un parc cu 12.000 de plante și arbuști naturali, restaurante a la carte, cafenele și terase.

În plus, în partea din spate a navei, pasagerii își pot petrece timpul și într-un uriaș centru de distracții exterior, ce include un carusel și un amfiteatru spectaculos cu o scenă ce se transformă într-o piscină imensă, acolo având loc zilnic spectacole de acrobație acvatică. Cei mai buni săritori de la trambulină din lume oferă publicului un show de neuitat, executând sărituri de la întălțimea amețitoare de 17 metri.

„Am mai fost pe vase de croazieră, însă acesta este cel mai mare, cel mai spectaculos. Am stat cinci zile și nici nu am avut timp să îl descopăr pe tot. Am luat micul dejun, prânzul și cina în cele peste 10 restaurante a la carte, iar seară de seară am mers la spectacolele de tip Broadway, care se desfășoară într-un amfiteatru elegant cu peste 2500 de locuri. Afară, la Aqua Theatre, am asistat la show-uri de acorbație spectaculoase. În centrul vasului era o promenadă acoperită, cu zeci de restaurante, cafenele, unde au avut loc spectacole sau parade ca la Disneyland. Din promenadă ieșeai în aer liber într-un parc de distracții cu un carusel ca în povești. La un etaj superior există Central Park, un parc enorm, în aer liber, cu peste 12.000 de plante și arbori. Nici nu realizezi că ești, de fapt, în mijlocul mării sau al oceanului”, povestește Cătălin Botezatu.

Designerul a trăit, în premieră, câteva experiențe de neuitat. Mai întâi, a patinat pentru prima dată, pe patinoarul situat, în mod excepțional, în interiorul vasului.

„Mi s-a părut incredibil ca, în mijlocul mării să poți pune în picioarele patinele și să te aventurezi pe gheață. Pe patinoarul respectiv, seara aveau să evolueze, într-un spectacol superb, câțiva campioni mondiali”, spune Botezatu.

Apoi, pe ultima punte a vasului, a avut ocazia să testeze simulatorul de surf și chiar și-a înfrânt teama de înălțime dându-se cu tiroliana. Și nu oricum, ci deasupra parcului de distracții aflat la 10 etaje dedesubt.

Pe Oasis of the Seas Cătălin a avut plăcuta surpriză să descopere că lucrează, în funcții înalte, mulți români. De altfel, din prima zi în care s-a îmbarcat pe vas, cu toții au aflat că designerul se află printre ei și au dorit să îl cunoască personal și să îl felicite pentru tot ceea ce face în carieră.

Advertisement

„Serviciile la bord sunt excepționale, însă m-am simțit și mai răsfățat fiind în grija atâtor români amabili. Erau bucuroși să mă vadă, au fost foarte cooperanți și mă simt mândru că românii ajung să lucreze în companii atât de mari peste hotare, în funcții înalte”, spune Botezatu.

Pe promenada vasului Cătălin a avut surpriza să vadă expusă mașina de epocă din filmul The Great Gatsby, să admire expoziții de tablouri și chiar să asiste la o licitație a unui șort purtat de celebrul boxer Muhammad Ali.

Apoi, în zona de Solarium, Botezatu s-a relaxat în piscina și în jacuzzi cu directă vedere la ocean, a mers la spa și a făcut mișcare în sala de fitness, dotată cu 140 de aparate de ultima generatie.

A fost pentru prima și singura dată când Oasis of the Seas, cel mai mare vas de croazieră din lume, ce apartine companiei Royal Caribbean, a ajuns în Europa, el având circuite doar în zona Americii.

Românii vor avea însă ocazia să trăiască o experiență similară cu cea a designerului de anul viitor când in Europa va ajunge Allure of the Seas, o nava din aceeasi clasa cu Oasis.

Allure of the Seas își va începe circuitele sale prin Europa de la Barcelona, din luna mai, rezervările putând fi făcute prin agenția World Travel încă de pe acum.

Foto: Agenția de Presă Mondenă

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending