Connect with us

Emisiuni

Cătălin Ştefănescu (TVR 1), în dialog cu Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu despre „Adevărata faţă a comunismului”

Published

on

TVR 1 oferă telespectatorilor joi, 29 septembrie, de la ora 21.10, ediţia specială „Adevărata faţă a comunismului”, moderată de Cătălin Ştefănescu. Punctul de pornire a discuţiilor din platou va fi documentarul „Povestea sovietelor”, subiect ce va fi dezbătut împreună cu cei doi invitaţi, Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu.

 

Cătălin Ştefănescu va porni discuţia de la tema filmului: “În esenţă, documentarul aminteşte ororile Holocaustului, milioanele de victime ale războiului, dar insistă pe faptul că, în Uniunea Sovietică, a avut loc un genocid cel puţin la fel de mare.”, spune Cătălin, care apreciază filmul drept o adevărată lecţie de istorie.

Vreme de mulţi ani, comunismul s-a dovedit a fi o politică sistematică de anihilare a unui popor. Genocidul, ca modalitate de edificare a unei lumi noi, a avut susţinători şi în lumea democraţiilor avansate. Unul dintre cele mai interesante momente ale documentarului este cel dedicat lui George Bernard Shaw, care împărtăşea aceste idei.

Telespectatorii vor putea afla aspecte inedite ale istoriei din acei ani şi vor putea compara crizele economice aflate la distanţă de aproape 80 de ani: “N-aş îndrăzni să anticipez eu ce vor spune domnii Pleşu şi Liiceanu. Da, filmul vorbeşte şi despre chestiuni legate de economie, dar lucrurile sunt mult mai complicate. E vorba de un întreg context politic, de ascensiunea nazismului şi de asemănările profunde ale naţional-socialismului din Germania lui Hitler cu comunismul din Uniunea Sovietică.”, mai spune gazda emisiunii.

“Rolul unei televiziuni publice e foarte important în acest proces. Dar nu e suficient. Educaţia cu baze solide se face în familie, la şcoală şi la biserică. Televiziunea, ca parte a presei, e, cum se spune, un paznic al democraţiei, dar nu creatorul ei.”, argumentează Cătălin Ştefănescu în favoarea ideii că este nevoie să aflăm ce s-a petrecut cu adevărat în acei ani.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending