Connect with us

Spectacole

CATENA pentru artă: Expoziţia Internaţională a Femeilor Creatoare “PODURI EUROPENE” 2017 – ediția a XV-a

Published

on

Vineri, 9 iunie 2016, orele 17.00, vă invităm să onorați cu prezența Dumneavoastră   vernisajul Expozitiei Internaţionale a Femeilor Creatoare “PODURI EUROPENE”, ediţia a XV-a, jubiliară.  Evenimentul va avea loc la Muzeul de Artă din Constanța (Bd. Tomis nr. 82 – 84).

 

Prezintă Dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța. Expoziția va rămâne deschisă în perioada 9 – 30 iunie 2017.

 

Iată care sunt artistele contemporane participante la ediţia 2017 a Atelierului Internațional de Creaţie Feminină Contemporană PODURI EUROPENE de la Eforie-Sud (27 mai – 11 iunie 2017) și care vor expune la Constanța:

 

Beatrice Anghelache – pictură (Bruxelles, Belgia)

Adriana Ilin Tomici– pictură (Timişoara)

Linda Saskia Menczel – sculptură (Timişoara)

Adriana Lucaciu– pictură (Timişoara)

Advertisement

Dana Constantin – pictură (Timişoara)

Edith Torony – pictură (Timişoara)

Dana Mercea Miclăuș, pictura, Timișoara

Miriana Savova – pictură (Sofia, Bulgaria)

Mariana Bojan – pictură (Cluj)

Vera Dan – pictură (Cluj)

Lelia Rus Pîrvan – pictură (Constanța)

Eugenia Botezatu – pictură (Constanța)

Lena Kelekian – pictură, restaurator de icoane (Beirut, Liban)

Marinela Măntescu – pictură (Bucureşti)

Advertisement

Carmen Poenaru – pictură (Bacău)

 

Rodica Xenia Constantin– pictură (Bucureşti) – Președinta Asociaţiei Femeilor Creatoare în Arta Plastică din România, coordonator al Atelierelor Internaționale de Creaţie Feminină Contemporană PODURI EUROPENE

 

            ”Expoziţia internaţională de pictură şi sculptură Poduri Europene, deschisă în iunie 2017 (ca și în verile ultimilor ani) la Muzeul de Artă Constanța reuneşte, în organizarea Fundaţiei Fildas Art și a Asociaţiei Femeilor Creatoare de Artă Plastică în România, lucrări de pictură şi sculptură realizate în cadrul taberei-atelier desfășurate la Eforie Sud. Sunt doamne creatoare de artă din România, Bulgaria, Belgia, Liban care au lucrat în ritm alert, cu inspiraţie şi consecvenţă, cucerite de zona aleasă – litoralul care i-a strâns în perioada interbelică pe toți creatorii români într-o adevărată colonie de pictură –, de emulaţia şi camaraderia prilejuite de traiul şi lucrul în comun.

 

               Organizatorii nu au impus revenirea la pictura atmosferică, tematici restrictive, o recuzită obligatorie (scoici, valuri, furtuni, stânci, nave în pericol, ce-i drept mai rare în anotimpul şi locul alese), ci a dorit şi a putut să adune laolaltă artiste de valoare, graţie operei de mecenat a doamnei Anca Vlad, care și-a câștigat printr-un adevărat program – Catena pentru artă –, drept de cetate în plastica europeană; alegerea participantelor, din care orice factor aleatoriu a fost exclus prin alegere şi prognoză, prilejuieşte întâlniri între generaţii şi personalităţi, între artiste aflate în perioadele de formare şi confirmare, reuşind, cu fiecare tabără şi manifestare expoziţională, să provoace o atmosferă de comunicare interculturală, de alteritate, de aleasă creativitate”- Dr.Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă Constanța

 

Atelierul Internaţional de Creaţie Feminină Contemporană

PODURI EUROPENE – Eforie Sud 2017

 

Advertisement

Ajuns la cea de-a XV-a ediţie, Atelierul Internaţional de Creaţie Feminină Contemporană PODURI EUROPENE se desfăşoară în perioada 27 mai – 11 iunie 2017 la Eforie Sud.

Proiectul PODURI EUROPENE, menit să stabilească, prin aportul artistic feminin, noi punţi între ţări şi culturi care doresc şi pot să comunice s-a născut în anul 2004, la iniţiativa artistei Rodica Xenia Constantin, preşedinta Asociaţiei Femeilor Creatoare în Arta Plastică din România. An de an, prestigiul acestuia a crescut și iată că în 2017 aniverseză o ediție jubiliară, cea de-a XV-a.

 

În fiecare an, au fost invitate în Taberele de Creație PODURI EUROPENE din România (Constanța, Eforie Sud) artiste din Franța, Olanda, Germania, Elveția, Austria, Serbia, Bulgaria, Liban, Belgia, Turcia, iar artistele românce au expus în galerii europene din Paris, Berlin ș.a. În ţară s-au organizat anual, la Bucureşti, Sibiu, Cluj şi Constanţa, expoziţii ample cu lucrările realizate de artistele participante în Simpozioanele PODURI EUROPENE din țară.

 

            Asociaţia Femeilor Creatoare în Arta Plastică din România a fost și este susținută de Fundaţia Fildas Art (Președinte Anca Vlad) şi de Farmaciile Catena, sponsori ai tuturor evenimentelor în cadrul programul Catena pentru Artă.

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending