Connect with us

Spectacole

CATENA susţine Race for the Cure – Happy Run 2017, ediţia a III-a

Published

on

Sâmbătă, 10 iunie 2017, ora 9:30, în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle), se va da startul  celei de-a III-a ediţii a Happy Run! – Race for the Cure România, eveniment de renume mondial organizat de Fundaţia Renaşterea (preşedinte Mihaela Geoană) şi susţinut de CATENA.

 

Acesta este cel mai mare şi de succes eveniment de informare şi de strângere de fonduri pentru sănătatea femeii, o sărbătoare a învingătoarelor în lupta împotriva cancerului de sân şi cea mai renumită cursă de informare. Este organizat sub patronajul Ambasadei Italiei la București, cu susținerea Ministerului Sănătății, a Ministerului Tineretului și Sportului, a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a Societății Naționale de Cruce Roșie din România și a Asociației Bucharest Running Club.

 

Ambasadorul Fundaţiei Renaşterea este Andreea Esca, iar printre membrele board-ului se numără Cristiana Copos (Vicepreşedinte), Veronica Savanciuc, Camelia Şucu, Amalia Năstase, Andreea Mihai, Monica Nistorescu ş.a.

 

La fel ca şi la primele două ediţii, unde au participat peste 4.000 de persoane, CATENA susţine Happy Run! – Race for the Cure Romania 2017 – un eveniment unic, care se adresează întregii familii şi unde vor participa 38 de reprezentanţi ai FILDAS,  CATENA, TONICA Group şi membri ai CATENA RACING TEAM.

Și în acest an la Happy Run vor fi prezente personalităţi ale vieţii publice care susțin activitățile Fundației Renaşterea – Violeta Beclea Szekely (Director Marketing COSR), Corina Caragea, Iuliana Tudor, Andreea Raicu, Malvina Cervenski, Sonia Argint Ionescu, Ianis Zicu, Mircea Lucescu, Răzvan Lucescu, alături de E.S. Marco Giungi, Ambasadorul Italiei la București, dar și echipe ale ambasadelor Statelor Unite ale Americii, Croației, Argentinei, Lituaniei, ş.a.

 

 

Advertisement

Race for the Cure

…este un prilej prin care Fundaţia Renaşterea informează femeile despre importanţa prevenirii cancerului, fiind, totodată, un prilej de sărbătorire a învingătoarelor în lupta cu cancerul.

 

Race for the Cure este un prilej de a reaminti femeilor că cel mai bun tratament este prevenţia, iar informarea corectă, sportul şi optimismul sunt reţeta propriei sănătăţi. Pe de altă parte, strângerea de fonduri şi implicarea celor care au învins în lupta cu boala sunt pentru organizaţia noastră obiective importante şi mijloace prin care susţinem continuarea proiectelor noastre. Mulţumesc tuturor participanţilor pentru participare şi pentru momentul emoţionant în care am donat, cu toţii, prin sms, la 8838. Împreună suntem puternici, informaţi şi sănătoşi, ” – afirmă Mihaela Geoană, preşedinta Fundaţiei Renaşterea.

 

 „Vrem să amintim din nou că prevenția este foarte importantă și că un cancer depistat la timp poate fi vindecat” – a afirmat Andreea Esca, Ambasadorul Fundației Renașterea.

 

Desfăşurat la nivel internaţional, Race for the cure a ajuns la peste 150 de curse în marile metropole ale lumii, cu peste 1.6 milioane de participanţi şi reprezintă un prilej de a reaminti femeilor faptul că cel mai bun tratament este prevenţia, iar informarea corectă, sportul, relaxarea, mişcarea, voia bună şi optimismul, reprezintă „reţeta” menţinerii propriei sănătăţi.

 

„Ne dorim să invităm cât mai multă lume la evenimentul prin care sărbătorim învingătoarele în lupta cu cancerul de sân și prin care demonstrăm tuturor femeilor că această boală poate fi învinsă. România se află acum printre ultimele trei țări din Uniunea Europeană care nu beneficiază de un program național de screening pentru cancerul de sân” – a afirmat Mihaela Geoană, președinta Fundației Renașterea, care a precizat că fondurile strânse în cadrul evenimentului Happy Run! vor fi folosite pentru a cumpăra un ecograf performant, pentru a continua campania ”Vieți împletite”.

 

Este vorba despre confecționarea perucilor pentru pacientele oncologice, pentru oferirea de teste gratuite femeilor din categorii vulnerabile, dar și pentru acțiuni de lobby pentru alinierea la standarde europene de diagnostic și tratament oncologic. În 2016 a fost înființată şi Coaliția pentru Sănătatea Femeii, care militează pentru servicii medicale moderne, integrate, oferite în timp util femeilor din România diagnosticate cu cancer și a precizat că, în prezent, rata de supraviețuire a femeilor cu cancer, în țara noastră, este de 64%, comparativ cu Belgia unde este de 84%

Advertisement

Probele la care s-au înscris reprezentanţii CATENA sunt Cursa Alergătorilor – 5 km / Fun Run – 5 km alergare/plimbare pentru persoanele de toate vârstele / Short Walk – 1 km plimbare, iar traseul – Parcul Herăstrău / Piaţa Charles de Gaulle, Bulevardul Mareşal Prezan, Şoseaua Kiseleff, Piaţa Victoriei, Bulevardul Aviatorilor.

 

 

 CATENA – TROFEELE pentru Cea mai numeroasă, Cea mai bună şi Cea mai inimoasă echipă la ediţiile 2015 şi 2016

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending