vineri, martie 29, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
    AcasăUTILECazanul pe peleți, înlocuitorul perfect pentru centralele bazate pe resursele clasice

    Cazanul pe peleți, înlocuitorul perfect pentru centralele bazate pe resursele clasice

    Peleții sunt văzuți drept înlocuitorul perfect pentru resursele energetice tradiționale, care se împuținează pe zi ce trece.

    Din momentul în care omenirea a înțeles că efectul de seră este o problemă serioasă, pe care nu o putem trata cu indiferență, cei în măsură au început să identifice soluții de substituire a modalităților clasice de încălzire a locuințelor de pe întreg Globul. Așa a apărut în anii ’70 primul dispozitiv care folosea peleții drept combustibil; ulterior, atât America (țara de origine), cât și țările din Europa au început să ia în serios această formă de încălzire a locuințelor. Astfel, dispozitivele de tip cazan peleți au înregistrat o creștere constantă în privința cererii, în momentul actual fiind o opțiune care este luată în calcul pentru obținerea de căldură în mai toate regiunile lumii.

    Peleții – sursă regenerabilă de căldură, care contribuie la protejarea naturii!

    O astfel de posibilitate de generare de căldură nu putea să nu fie folosită la nivel intens de către statele dezvoltate ale lumii, printre acestea remarcându-se SUA, Germania, Marea Britanie, Suedia, Danemarca, Austria sau Italia. Aceste state au înțeles pericolul limitării resurselor tradiționale, dar și impactul pe care exploatarea excesivă a acestora îl are asupra mediului înconjurător și a ecosistemului, așa că, scopul principal al acestor centrale pe peleți este constituirea într-o alternativă fiabilă, prietenoasă și avantajoasă atât pentru om, cât și pentru natură.

    Nici nu este de mirare că noile modele care sunt disponibile pe piață și pe care le poți găsi pe Qmag.ro se încadrează în categoria dispozitivelor compacte și care pun accentul pe eficiență și emisii de dioxid de carbon minime. De altfel, în Protocolul semnat la Kyoto, peleții și toate dispozitivele care utilizează acest tip de energie biodegradabilă sunt catalogate ca fiind ideale pentru reducerea nivelului de gaze dăunătoare mediului înconjurător și pentru micșorarea efectului de seră. În România centralele pe peleți au început să fie utilizate din ce în ce mai mult, majoritatea acestor dispozitive găsindu-se în zonele de munte și de câmpie, în locuințele de tip individual.

    Cu siguranță că în viitor, din ce în ce mai multe regiuni ale țării vor dispune de centrale termice pe peleți, mai ales că dispozitivele pe gaz natural nu mai reprezintă o soluție atât de atractivă pentru utilizator. Avându-se în vedere faptul că peleții au continuat să reprezinte o opțiune eficientă de încălzire a locuințelor la nivel mondial, iar utilizarea acestora este recomandată de către Uniunea Europeană, cu certitudine din ce în ce mai mulți români vor folosi de acum înainte cazanele pe peleți ca modalitate de obținere a căldurii și apei calde menajere în locuințele lor.

    Redactia Radar de Media

    Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

    Redactia Radar de Mediahttps://www.radardemedia.ro
    Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro
    ARTICOLE SIMILARE

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    - Advertisment -spot_img

    Articole recente