Connect with us

Life Style

Ce afecțiuni pot provoca durerile de picioare și de glezne

Published

on

Reclame

Durerea la nivelul picioarelor și gleznelor constituie o problemă comună care afectează în general persoanele vârstnice sau sportivii, dar care poate să apară inclusiv la persoanele tinere care nu practică activități fizice intense. Cauzată în general de uzura și degenerarea progresivă a articulațiilor, durerea la nivelul picioarelor și gleznelor poate fi asociată cu afecțiuni precum artrita, sindromul de tunel tarsian sau artroza, cât și cu leziunile articulațiilor.

Artrita

Artrita reprezintă o inflamație a articulațiilor, care poate să apară la orice nivel al corpului unde există articulații, dar care în general afectează articulațiile membrelor inferioare și posterioare, cât și genunchii, șoldurile și coloana vertebrală. Printre cele mai comune simptome artrita picioare se numără durerea, rigiditatea, umflarea membrelor și dificultățile la mers. Persoanele afectate de artrită pot observa că picioarele lor sunt sensibile și că se simt mai slăbite, ceea ce poate limita capacitatea de a sta în picioare sau de a merge pe distanțe lungi.

Artroza

Artroza este o afecțiune degenerativă a articulațiilor, care apare atunci când cartilajul care acoperă capetele oaselor se deteriorează treptat. Cartilajul este un țesut neted și elastic care acționează ca un tampon între oase, oferind articulației posibilitatea să se miște fără frecare. În cazul artrozei, cartilajul devine treptat mai subțire și mai fragil, iar suprafețele osoase încep să se frece direct una de cealaltă, ceea ce duce la apariția durerii și a rigidității articulare.

Artroza este considerată cea mai frecventă formă de artrită și afectează în general persoanele în vârstă. Cu toate acestea, poate să apară și la persoanele mai tinere, în special în cazul celor care au avut leziuni articulare. Artroza poate afecta o gamă largă de articulații, inclusiv:

artroza glezna (poate limita mobilitatea și capacitatea de a merge);

– artroza genunchiului (poate cauza dificultăți în mișcarea articulației genunchiului);

– artroza șoldului (poate provoca dureri în zona șoldului și a zonei inghinale);

– artroza coloanei vertebrale (cauzează durere și rigiditate în zona spatelui și a gâtului);

– artroza mâinilor (comună în articulațiile mici ale mâinilor, cum ar fi cele de la baza degetelor și articulațiile interfalangiene).

Sindromul de tunel tarsian

Sindromul de tunel tarsian, cunoscut și sub numele de neuropatie a nervului tibial posterior, se caracterizează prin compresia sau iritarea nervului tibial posterior în zona tarsiană a gleznei și piciorului. Sindromul este cauzat în general de traumatismele sau leziunile directe asupra piciorului sau gleznei, suprasolicitare sau de o anatomie anormală a piciorului.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending