Ce corpuri de iluminat să alegi în funcție de stilul de amenajare - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Ce corpuri de iluminat să alegi în funcție de stilul de amenajare

Published

on

Iluminarea locuinței joacă un rol foarte important în buna desfășurare a activităților de zi cu zi. Fiecare cameră trebuie să beneficieze din plin de lumină pentru ca activitățile întreprinse să fie duse la bun sfârșit, într-o atmosferă adecvată. În plus, lumina este unul dintre factorii importanți care dictează ambianța unei încăperi, așadar este nevoie să te gândești cu atenție pentru ce optezi: lumină caldă sau rece. Desigur, acest aspect depinde și de fiecare cameră în parte.

În timp, corpurile de iluminat au trecut de la obiecte cu scop practic la adevărate elemente de amenajare interioară, de multe ori fiind chiar piesa de rezistență dintr-o încăpere. În contextul în care în prezent întâlnim o varietate largă de stiluri de amenajare interioară, și corpurile de iluminat trebuie să fie pe aceeași linie stilistică pentru o imagine unitară.

Există o mulțime de corpuri de iluminat adaptabile pentru fiecare cameră în parte (dormitor, living, baie, bucătărie, hol etc.), printre care: lustre, aplice, plafoniere, veioze și lămpi, spoturi etc. Oricare dintre acestea își poate găsi locul în locuința ta dacă alegi modelele care se potrivesc cel mai bine din punct de vedere al design-ului.

Iată ce corpuri de iluminat poți alege în funcție de stilul de amenajare:

Stilul minimalist

Este probabil cel mai apreciat stil de amenajare interioară în zilele noastre. Este stilul noilor generații care preferă un design simplist, fără prea multe obiecte decorative, dar în același timp, spectaculos. Liniile clare, curate, formele neobișnuite și nuanțele neutre sunt aspecte care caracterizează acest stil. Recomandarea noastră constă în lustra Eglo Spadafora, un model cu linii subtile, dar care impresionează prin forma atipică.

 

Stilul industrial

Stilul industrial își are rădăcinile în cea de-a doua jumătate a secolului trecut, în vechile cartiere muncitorești ale Manhattanului, unde investitorii au decis să transforme vechile fabrici și uzine în spații artistice, agenții de publicitate sau chiar spații de locuit. Astăzi, stilul industrial este preferat atât în spațiile de tip puburi, cafenele, restaurante, cât și în locuințele oamenilor care își doresc ceva aparte. Este un stil flexibil, descris de nuanțe neutre și detalii arhitecturale din cărămidă, lemn sau metal. În cazul corpurilor de iluminat, sunt recomandate cele cu structură metalică, cu becuri ce au filamentul la vedere și detalii din fier forjat. Astfel, îți recomandăm lustra Eglo Port Seton, realizată din oțel și cu finisaj maro antic.

 

Stilul scandinav

Stilul scandinav este descris de minimalism, funcționalitate și un spațiu bine organizat. Interioarele sunt luminoase și spațioase, descrise de culori pastelate și materiale naturale (lemn). Accentul este pus pe confort și simplitate în detrimentul abundenței și a detaliilor excesive. Dacă ai ales acest stil, caută corpuri de iluminat cu elemente din sticlă albă, accente lemnoase și detalii fine, calitative. Îți recomandăm modelul Eglo Castralvo, ce îmbină materialul din lemn cu finisaje crem și alb.

 

Stilul glam

Stilul glam este descris de strălucire, eleganță și extravaganță. Este potrivit persoanelor care apreciază luxul. Amenajările nonconformiste ce îmbină materialele grandioase, texturi strălucitoare (argintii sau aurii) și influențele moderne, avangardiste reprezintă expresia acestui stil. Așadar nuanțele strălucitoare, texturile lucioase (marmură, sticlă) și materialele extravagante (catifea, satin) sunt caracteristici pe care le poți lua în considerare atunci când alegi corpurile de iluminat. Lustra Trio Saturn se pliază perfect acestui stil.

Dacă nu știi de unde poți achiziționa corpurile de iluminat, îți propunem cele mai frumoase plafoniere, lampadare, veioze și lustre moderne de la GQS German Quality. Ai la dispoziție o mulțime de opțiuni și branduri de calitate.

sursa foto: www.germanquality.ro

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending