Connect with us

Sport

CE de Fotbal Feminin UEFA 2022, la TVR

Published

on

Credit foto: Shutterstock

Din 20 iulie, TVR 2 dă startul transmisiunilor Campionatului European de Fotbal Feminin UEFA 2022 (UEFA Women’s EURO England 2022), care anul acesta va avea loc în Marea Britanie.

„Este incredibil ce amploare a luat fotbalul feminin în ultimii ani devenind un adevărat fenomen în Europa. Pe lângă faptul că din punct de vedere tehnic fetele și-au îmbunătățit permanent nivelul, ajungând ca spectacolul oferit de un meci de fotbal feminin să fie la fel de intens ca cel al unuia de la fotbal masculin. Marketingul a contribuit și el foarte mult la dezvoltarea acestui sport. În ultimele decenii, popularitatea fotbaluli feminin a făcut ca marile cluburi să înfiinţeze echipe de fete, iar competiţiile continentale aduc din ce în ce mai mulți spectatori în tribune. S-a ajuns să se înregistreze un record de asistență la fotbal feminin între Barcelona și Wolfsburg, cu 91648 de spectatori, pe Camp Nou, în semifinalele UEFA Champions League”, spune Tudor Furdui, comentator TVR.

Din 20 iulie, la TVR 2 puteţi urmări meciurile celei de-a 13-a ediții a Campionatului internațional de fotbal, organizat de UEFA la patru ani pentru echipele naționale feminine ale Europei. Este a doua ediție de când competiţia a fost extinsă la 16 echipe iar Marea Britanie găzduieşte pentru a doua oară turneul, după anul 2005. Olanda este campioana apărătoare, iar Irlanda de Nord participă pentru prima dată la o competiție UEFA Women’s Euro. Finala va avea loc pe stadionul Wembley din Londra. Câștigătoarele vor concura în prima ediție a Finalissima feminină UEFA-CONMEBOL împotriva câștigătoarelor Copa America Femenina 2022. Meciurile vor fi comentate de Marian Olaianos şi Tudor Furdui.

„Este clar că fotbalul feminin este o parte integrantă a sportului mondial modern iar CE din Anglia nu fac decât să confirme că o astfel de competiție este extrem de spectaculoasă: până la nivelul sferturilor s-au înscris 75 de goluri ceea ce face o medie de 3,41 goluri pe meci. În acest stadiu al competiției, au ajuns toate echipele favoritele. Personal, mi-aș dori ca Franța (cu multe jucătoare de la PSG, una dintre cele mai bune echipe de club din lume) să devină noua campioană continentală. Dar până la urmă, mingea e rotundă, la fel ca în fotbalul masculin 🙂 așa că cea mai bună echipă să câștige”, a adăugat Tudor Furdui.

Programul meciurilor difuzate de TVR 2 este următorul:

Miercuri, 20 iulie, ora 00:55, sfert 1

Anglia – Spania,

Brighton & Hove Community Stadium-Brighton & Hove

Joi, 21 iulie, ora 00:55, sfert 2

Germania – Austria,

Brentford Community Stadium-London;

Vineri, 22 iulie, ora 23:55, sfert 3

Suedia – Belgia

Leigh Sports Village-Wigan & Leigh

Sâmbătă, 23 iuilie, ora 00:30, sfert 4.

Franţa – Ţările de Jos

New York Stadium-Rotherham

Marţi, 26 iulie, ora 00:55

*Semifinala 1

Miercuri, 27 iulie, ora 00:55

Advertisement

*Semifinala 2

Duminică, 31 iulie, ora 18:55

*Finala

Tansmisiune directă din Marea Britanie

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

id="ads-radardemediaro-sidebar">
Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending