Ce diferențe sunt între MacBook Air și MacBook Pro 13?  - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Ce diferențe sunt între MacBook Air și MacBook Pro 13? 

Published

on

Laptopurile Apple au cucerit publicul încă de la prima versiune. Nu doar design-ul simplu și elegant a fost cel care a contat cel mai mult, ci și tehnologia utilizată, siguranța dată de sistemele de operare iOS și modul în care aceste laptopuri reușesc să îndeplinească sarcini destul de dificile fără probleme. În cazul în care îți dorești un laptop Apple și nu știi ce să alegi, în continuare îți vom prezenta diferențele dintre MacBook Air și MacBook Pro 13 de pe dabstore.ro.

 

1.Greutate și dimensiuni

Având în vedere că astăzi, tot mai multe persoane lucrează remote sau călătoresc des în scop profesional, greutatea și dimensiunile laptopului conteaza. Înainte, un laptop care cântărea peste 2,5 kg, uneori chiar și 3 kg era destul de problematic, mai ales dacă nu putea fi folosit pe un birou. Modelele noi de la Apple, așa cum este MacBook Air și MacBook Pro 13 nu au această problemă, deoarece au o greutate redusă. Având în vedere că ambele au 13.3’, nu există diferențe majore din punct de vedere al dimensiunilor, doar în ceea ce privește grosimea acestora, însă nu este un factor atât de important.

 

2.Procesor și RAM

Adevărata diferență între cele două laptopuri este dată de procesor și de RAM. Astfel, MacBook Pro 13 câștigă detașat, datorită procesorului modern Kaby Lake. Air utilizează procesoare Broadwell 2015. În ceea ce privește RAM-ul, MacBook Pro 13 poate fi configurat până la 16GB și rulează la 2133 MHz, spre deosebire de MacBook Air care rulează la 1600MHz.

 

3.Ecran

Ecranul și rezoluția sunt foarte importante mai ales dacă vei folosi laptopul pentru prelucrare foto și video, pentru grafică și alte domenii unde fiecare pixel contează. Din nou, detașat câștigă MacBook Pro 13, datorită ecranului cu o rezoluție nativă de 2560×1600 spre deosebire de 1440×900 la MacBook Air.

 

4.Spațiu de stocare

Spațiul de stocare este ideal pentru oricine. Este adevărat că nu trebuie să te bazezi doar pe spațiul de stocare al laptopului, ci să ai și un backup pentru toate informațiile sensibile. Însă, dacă este să comparăm cele două laptopuri, MacBook Air are o capacitate de stocare de maxim 512 GB, pe când MacBook Pro 13 poate fi configurat la o capacitate de până la 1TB. De menționat că ambele laptopuri folosesc SSD în detrimentul HDD-ului, ceea ce înseamnă o stocare rapidă indiferent de volumul spațiului.

 

5.Preț

Nu în ultimul rând, trebuie să vorbim și despre preț. La DabStore.ro, cea mai ieftină versiune a MacBook Air costă 4.887,99 lei, iar cel mai ieftin laptop MacBook Pro 13 are prețul de 6.271,99 lei. Fiecare persoană știe care este bugetul pentru achiziționarea unui laptop, însă din punctul nostru de vedere, merită diferența pentru a achiziționa un MacBook Pro 13, mai ales dacă îl vei utiliza în scop profesional.

Sperăm că aceste informații te vor ajuta să alegi cel mai bun laptop pentru tine!

 

Sursa foto: www.dabstore.ro 

Comentarii

comments

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending